SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Yemekleri Helal EXPO Fuarında

0
Güncellendi - 2021-11-28 19:59:22
Malatya Yemekleri Helal EXPO Fuarında
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Kongre Merkezinde 25-28 Kasım tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığının himayelerinde düzenlenen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açılışını yaptığı 25’ten fazla ülkeden milli ve bireysel katılımın sağlandığı 8. Helal EXPO Fuarında ‘Malatya Tanıtım Standı’ açıldı.

4 gün süren etkinliklerde Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (TAŞKAPON) tarafından düzenlenen ve ilimiz Tüm Aşçılar ve Pastacılar Derneğinin de katılımının gerçekleştiği yarışmalarda, aynı zamanda jüri üyeliği yaptığı ‘Yemek Yarışmasında’  Arslantepe Mesleki ve Teknik Lisesi Yemek Bölümü öğrencileri de yarışarak ilimizi temsil etti.

Malatya Valiliği Koordinesinde Yeşilyurt Belediyesinin de katkılarıyla Malatya Standında Fuar süresince yöresel yemek fotoğrafları sergilenirken coğrafi işaretli yemeklerimizin tanıtım ve ikramında bulunuldu.

Yemek Yarışmasında Uluslararası Jüri Üyeleri, Fuardaki Yabancı Konuklar, yarışmacı öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Malatya Standında coğrafi işaretli yemeklerimizden, Kiraz Yaprağı Köftesi, Tiritli Dolma Köfte, Polat Usulü Haşlama Köfte, Akçadağ Kömbesi ve Kayısı Tatlısı ikramında bulunuldu.

Etkinlik süresince ayrıca mini kayısı standında; kayısı, üzüm, pestil, kayısılı çikolata, draje gibi ürünlerin tanıtımı ve ikramı da yapıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin İşkur (2 yıl önce)
    Yapılan yemekler=Bulgur
    0
    0
    Yanıtla
  • ne bekliyorsun binlerce dekar çeltik-pirinç ekimi malatyada yapılıp yetiştiriliyorda bizmi bılgur yapıyoruz illa bir hasütlük yapacak biri malatyadan çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim Halil Kılıç (2 yıl önce)Hüseyin İşkur isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya Mutfağı Ülkemizin ilk beş mutfağı arasında yer almasına rağmen (bunu ben söylemiyorum yemek yazarı ve ünlü gurmeler söylüyor) özellikle kiraz yaprağı köfte başta olmak üzere diğer köfte (sarma)yemeklerimiz nedense bir kısım Malatya insanı tarafından küçümsendiği önemsenmediği için hak ettiği yere gelemiyor. Ama şahsım olarak uzun yıllar tanıtım için verdiğim mücadele sonucu gördüm ki başta fırın yemekleri (kebap, ve tavalar) ile Malatya Yemek Kültürü Literatüründe ismen 80 çeşit ama günümüzde en az 40 çeşit köftenin (halen evlerimizde yapılıyor ) var olması Malatya Mutfağının zenginliğinin en bariz örneğidir. Yapılan tanıtımlar ve Kiraz Yaprağı Köftenin tescil edilmesi sayesinde bugün kirazın yaprağı kirazdan en az on misli fazla fiyatla satılmasını sağlamıştır. Bunun yanında erik ekşisi ve yarma satışlarına da katkı sunmuştur. Artık her semtte Köftelerimizin ve yöresel yemeklerimizin kadınlarımız tarafından paket servis olarak il dışına kargo ile gönderildiğini ve yoğun bir talep olduğunu söylemek de fayda görüyorum. İlimizin Tanıtımı için bir şey yapamıyor olabiliriz ama yapılanları da küçümsemek le bir yere varılmayacağını da bilmekte fayda var diyorum ömrümün yettiği müddetce Malatya mızın değerleri ve Zengin Yemek Kültürünü tanıtmaya devam edeceğim .Bugün Malatya Mutfağı Unesco Yaratıcı Şehirler Ağına Mutfağımızla girme adayı ise demek ki tanıtımla bir yerlere geliniliyormuş .Son 6 yıldır Gaziantep Gastronomi Tur Rehberleri Odası (GARO) ilimizi adeta pilot bölge ilan edip her yıl onlarca Tur rehberini ilimize getirerek eğitim semineri düzenliyor il merkezi ve ilçelerimizi gezdirerek ilimize tur düzenlenmesine vesile oluyor. Biray önce ilimize gelen ekipten Belçika ve İsveç de ikamet eden iki tur rehberi ilimize bu yıl gastronomi ağırlıklı turist getirmek için program yaptılar. Yukarıda haberinin yeraldığı küçümsediğiniz tanıtım etkinliğinden ve mutfağımızın zenginliğinden etkilenen Aşcılar Federasyonu ilimizde bir etkinlik yapmak için görüşmelerde bulundular. Onun için gelin birlik olalım Malatya Mutfağını elbirliğiyle her platformda tanıtıp ilimizin zengin gastronomisinin Gastronomi Turizminden pay almasını sağlayalım.
    0
    0
    Yanıtla