TÜBİTAK tarafından İl Yenilik Platformu Projesi kapsamında destek alan iller arasında Malatya’nın yer almadığı ortaya çıktı. Elazığ ise, merkezi Malatya olan Fırat Kalkınma Ajansı`nın koordinasyonunda hazırlanan projesiyle Türkiye genelinde desteklenen 5 il arasına girdi.
TÜBİTAK tarafından 2011 yılı birinci döneminde "Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projelerini Destekleme Programı" kapsamında bilimsel değerlendirmeye alınması uygun bulunan projelerin değerlendirme süreci tamamlandı. İllerin sahip olduğu değer ve birikimleri, araştırmak ve geliştirmek, ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmek üzere yerel paydaşların bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütmelerini sağlayan sürekli ve dinamik bir işbirliği zemini oluşturmanın amaçlandığı proje kapsamında, komşu kent Elazığ’ın merkezi Malatya olan Fırat Kalkınma Ajansı`nın koordinasyonunda hazırlanan projesinin Türkiye genelinde desteklenen 5 il arasına girerek büyük bir başarıya imza attığı, geri kalan 4 ilin ise Aydın, Diyarbakır, Hatay ve Siirt olduğu öğrenildi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından illerin sahip olduğu ve onlara dünya çapında rekabet gücü sağlayabilecek değer ve birikimleri, Ar-Ge ve yenilik ekseninde ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmek üzere yerel paydaşların bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütmelerini sağlayan sürekli ve dinamik bir işbirliği zemini oluşturmak amacıyla oluşturulan İl Yenilik Platformları Projelerinin 1. çağrı döneminde yapılan başvuruların değerlendirme süreci tamamlandı. Komşu kent Elazığ’ın merkezi Malatya olan Fırat Kalkınma Ajansı`nın koordinasyonunda hazırlanan projesinin Türkiye genelinde desteklenen 5 il arasına girerek büyük bir başarıya imza attığı, geri kalan 4 ilin ise Aydın, Diyarbakır, Hatay ve Siirt olduğu öğrenildi.
YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR TEK ÇATIDA OLACAK
Proje kapsamında oluşturulacak platform ile ildeki kurumlarda inovasyon farkındalığı yaratılması, kurumların tek tek gerçekleştirdiği yenilikçilik çalışmalarının tek bir çatı altında, belirli stratejiler çerçevesinde ve eşgüdüm içerisinde yürütülmesi amaçlanıyor. İlin sahip olduğu birikim ve değerler göz önüne alındığında, bu platform ile elde edilecek çıktıların, o kentin ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artırarak bölgede ekonomik ve sosyal bir model olması yönünde önemli katkılar sunması hedefleniyor. Oluşan strateji doğrultusunda hazırlanacak eylem planları ile ilde yapılacak iyileştirmeler öncelik ve önem gözetilerek belirlenecek ve belirlenen alanlarda etkili müdahalelerin yapılacağı pilot projeler hayata geçirilecek.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.