SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Yüz Yüze Eğitime Hazır'

0
Güncellendi - 2021-09-04 03:48:12
'Malatya Yüz Yüze Eğitime Hazır'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da yüz yüze eğitime 6 Eylül’de başlanacak olunması nedeniyle bütün hazırlıklar tamamlandı.

2021-2022 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala il genelindeki okulları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, okullarda alınan tedbirleri ve eğitim öğretim planlamalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı

Kanbay, pazartesi günü eğitim öğretimin başlayacak olması nedeniyle yaptığı açıklamada, “2021 2022 eğitim yılı pazartesi başlıyor. Biz bütün hazırlıklarımız tamamladık özelikle hijyen maske konusunda gereken tedbirleri aldık, öğretmenlerimizi bu konularda eğittik. Uzun süredir uzakta eğitim devam ediyordu yüz yüze eğitime geçildiğinden dolayı çok mutluyuz. Şuanda birinci sınıflar ve anaokullarının eğitimine başladık pazartesi günü ise bütün okullarımızda eğitime başlayacağız” diye konuştu.

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise olmak üzere 76 civarında okul projesini hayata geçirdiklerini belirten Kanbay, “ Bunların bir kısmı başladı bir kısmı da birkaç ay içerisinde hayata geçecek. Bunları hapsi bittiğinde sınıf ortalamalarını 25 düşürmek ayrı yığma dediğimiz 40 civarında okulumuz var bunlarla ilgilide yıkım kararı alacağız. Bu süreçte bizim velilerde ricamız biraz sabırlı olmaları. Biz öğrencilerimiz yeni binalarda güvenli bir eğitim almasını istiyoruz. Bazı okullarımız ikili eğitime geçirebiliriz ama bütün bunları Malatya’mızı daha iyi yarınlara taşıya bilmek için yaptığımız çalışmalar” diye konuştu.

Kanbay, Malatya görev yapan öğretmenlerin yüzde 90’nın aşı olduğunu da ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Eğitimci (2 yıl önce)
    Eskiden her okulda yeterli kadrolu hizmetli ve memurlar vardı,zaman içerisinde açılan görevden yükselme sınavları ile hizmetliler memur,memurlar teknisyen ve şef oldular,aramızdan ayrılan bu arkadaşların yerine sadece özürlü kardeşlerimiz ve devlet koruması altında bulunan gençlerimizden hizmetli ve memur alımı yapıldı,tabi bu alımlar yeterli sayıda değildi,bunun yerini işkur vasitasiyla alınan ve 9 ay çalışan temizlik gorevlileri aldı,bu arkadaşlar temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çalışmadığından okullar Ekim ayına kadar her yıl bir ay bu proplemi yaşıyorlar, bu durum sayın cumhurbaşkanıma iletilse eminim 3 ay görevde olmamayı 2 aya indirir ve bu sorun çözülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)Eğitimci isimli kullanıcı yorumuna
    Bu proplem geçmiş yıllarda hizmetli sayısı iki veya azda olsa daha fazla olan okullardan alınarak hiç hizmetlisi olmayan okullara verilerek cozuluyordu bir ay böyle idare ediliyordu bu sene bu uygulamada yapılmadı .
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    İşsiz kalan beş kuruşu olmayan çocuğuma üst baş, kırtasiye nasıl alırım diye düşünen veliler hazır mı..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat turcan (2 yıl önce)
    Sayin mudurumuz öncelikle saygilar sunarim Batdalgazide ozel mimar sinan mesleki teknis lisesi var tam devlet destekli cocugumuzu oraya kaydetmek istiyoruz ve yerimiz havaalani bolgesinde oldugu icin ne bir devlet yurdu nede bir ozel yurtlara koyabildik devlet yurdu ozel okul ogrencisi diye almaz ama ozel okula tam destek verir ozelyurtlar aylik 1500 tl arti servis ücreti ben bu cocugu nasil bir meslek sahibi yapayim
    0
    0
    Yanıtla
  • Rabia sağdıç (2 yıl önce)
    Benim şuan 4. Sınıfa giden bir kızım var bostanbaşında şehit hasan öztürk ilk okuluna gidiyor okullar açılacak ama bu salgında sınıflarımızın mevcudu 40 olmuş. malatyanın en hızlı nüfuslaşan semtinde bostanbaşında sınıflarımız çok dolu nasıl olacak bilmiyorum okul yönetimi okulun fiziki şartları uygun olduğu halde bir sınıf daha açtıramıyoruz hala sınıfları tıka basa doldurıyorlar. Sınıfımızda 1 kaynaştırma çocuğu var ve yönetmelik gereği mevcıt 35 kişiyi geçmemeli ama nasıl buna izin veriyor yetkililer anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Okullara maske bile gönderilmedi. Temizlik personeli yok. Nasıl hazırlık bu ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Sayın müdür bey gördüğümüz kadarıyla okullarda temizlik yapacak personel yok. Nasıl hazır oluyor okullar anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Okulların bir çoğunda 30 Haziran tarihinden itibaren bir tane temizlik görevlisi yok ,okul aile birliği maddi durumu iyi olan okullar şirketlere temizlik yaptırdılar,onun dışındaki okullar idareciler ve öğretmenler tarafından hazırlandığı kadar temizlenerek eğitim ve öğretime hazırlandılar pazartesi ne olacak lavaboları,koridorları,sınıfları ,bahçeleri kim temizleyecek,dayın müdürümüz den kaynaklanan bir sorun olmadığını biliyoruz ama çaresiz,çözüm bekliyoruz,
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal ÖZTÜRK (2 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Lütfen provakatif yorum yapmayalım. İl müdürümüz mü temizlik yapacak, İşkur da gelecek temizlik işçisinin suçu da İl müdüründe, Servis Zamlandı suç il müdüründe, Kantin fiyatları fahiş fiyat suç il müdüründe öğretmen yetersiz suç il müdüründe ne âlâ Mualla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal bey sayın müdür bey ,okullar hazır yerine neden niçin temizlik görevlisi okullarda yoktur onu anlatır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canım kemal kardeşim , bu eksikliklerden dolayı il müdürüne kızmadım. Okuma yazman olduğunu düşünüyorum bir daha oku. İl müdürü okullar hazır diyor . Bende yanlış bilgi veren il müdürüne hitaben okullar hazır değil dedim.
    0
    0
    Yanıtla