SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 1 Hafta Süreli 15 Temmuz Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2017-07-06 02:12:55
Malatya'da 1 Hafta Süreli 15 Temmuz Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

  • 15 Temmuz Darbe Girişimine Karşı Halk Direnişi'nin yıldönümü dolayısıyla Malatya'da da etkinlikler gerçekleştirilecek.

Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından ’15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitleri Anma’ programı düzenlenecek.

Malatya’da bir hafta sürecek olan etkinlikle ilgili Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

“MALATYA’YA UYGUN PROGRAMLAR HAZIRLADIK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 15 Temmuz’un birinci yıldönümünün yaklaştığını ifade ederek, 15 Temmuz ülkemize yaşatılan büyük bir felaket, baş kaldırıydı, bir darbe girişimiydi, iç savaş provasıydı. 15 Temmuz, bir yılını tamamlamak üzere. Bu süre içerisinde hem yargının hem de hükümetimizin terörle, FETÖ yapılanmasıyla ciddi bir mücadelesi var” dedi.

Çakır, kalkışmanın ülkeye hem maddi hem manevi hem de ülkenin geleceğine yönelik ihanet girişimi olduğunu kaydetti.

15 Temmuz hain darbe girişiminde 249 şehit, gazilerin olduğunu anımsatan Çakır, şunları söyledi: “Birçok hak kaybı yaşandı. Ülkemiz son dönemlerde terörle ciddi bir mücadele içerisinde. DEAŞ’la, PKK’yla, FETÖ ve buna benzer birçok marjinal gruplarla ülkemiz ciddi mücadele ediyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi de FETÖ girişimiydi. Ülkemiz adına çok büyük gurur duyacağımız tablolar vardı. Halkın darbeye karşı çıkması; canını, malını tankların önüne koyması, tanklara, silahlara, helikopter ve uçaklardan açılan ateşlerin karşısında halk göğsünü siper etti. Şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız.”

Çakır, 15 Temmuz’un birinci senesi Malatya Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyesi olarak Malatya’ya uygun bir program hazırladıklarını aktardı.

15 Temmuz’un hesabının sorulduğunu ifade eden Çakır, “15 Temmuz’u bu ülke unuttuğu gün aslında kaybetmiş, 15 Temmuz galip gelmiş anlamına gelir. Biz, 15 Temmuz’u unutmadığımız gibi halkımıza da unutturmayacağız. O gün yaşananları bir kez daha görmüş, hatırlamış olacağız. Ülkemizi ne boyuta getirdiğini, kimlerle ne pazarlıklar yapıldığını, neleri amaçladığını bir kez daha görmüş olacağız. Biz, Malatya olarak bir haftalık etkinlik hazırladık. Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı ile birlikte ‘Vatan Savunma’ sergilerimiz olacak. Türkiye genelinde ortaokul ve liseler arasında düzenlediğimiz ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ konulu resim yarışmasının ödül törenini yapacağız. Cuma ve Cumartesi günleri iki ana programımız olacak. Cuma günü Kuran-ı Kerim tilaveti olacak. İlahi ve şiir dinletisi olacak, Uğur Işılak konser verecek. 15 Temmuz Cumartesi günü de 17.00’da Yeni Cami’de Mevlidi Şerif olacak. 19.00’da Mehter Takımı eşliğinde Öğretmenevi’nden 15 Temmuz Meydanı’na kadar bir yürüyüşümüz olacak. Abdulkadir Şehitoğlu, Türkiye’de duyulan selayı Malatya’dan okumuş olacak. Kur'an tilaveti, şiir dinletisi olacak, kahramanlık türküleri seslendirilecek, Saleh Sabr ve Ali Kınık bizlerle olacak. 02.30’da da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’ye seslenişi canlı olarak verilecek. Herkesi katkıya ve katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’DA MEYDANLARDA OLACAĞIZ”

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 15 Temmuz’da anma programını düzenleneceğini ifade ederek, “15 Temmuz, hain darbe girişimiyle beraber ülkemize kast eden ve bunlara alet olup, maşalarının gün yüzüne çıktığı bir gündü. Allah’a şükürler olsun Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bu toprakları vatan bilen kardeşlerimiz caddelere, sokaklara, meydanlara inerek, buna tepkisini ortaya koymuşlardı. ‘Bunu unutturmayacağız’ diyerek söz vermiştik. 15 Temmuzlarda anma programlarımız olacak” şeklinde konuştu.

Kahtalı, ilçe teşkilatlarıyla birlikte 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini kınamak için meydanlarda olacaklarını da sözlerine ekledi.

“15 TEMMUZ, MİLLETİN DİRENİŞİDİR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da 15 Temmuz’un milletin direnişi olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“15 Temmuz’da bu milletin mal varlığını, sermayesini kullanarak, üzerinde kendisi asker değil ama asker, polis kılıklı bu ülkeyi uluslararası arenalara peşkeş çekmek isteyen bir çetenin bir darbe teşebbüsüne karşı millet direnişi vardı. Millet tanklara, toplara, füzelere karşı göğsünü gere gere meydanlara çıkarak, dilinde sadece tekbirle o hainlerin karşısında durdu. Bu bir milli direnişti. Bu milli direnişi mutlaka her daim diri tutmamız lazım, bundan sonrada bu milletin geleceğiyle ilgili herhangi bir art diyetli düşünen var ise de 15 Temmuz’un ruhuyla karşı çıkmamız gerekiyor.”

“15 TEMMUZ’DAN İBRET ALINMALIDIR”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise 15 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir kara leke olması hesaplandığını belirterek, “Ülkemizin istikbaline, istiklaline ve ikbaline kast edilmiş bir hadisedir. Milletimiz için gelecekte hesaplanan ve ‘üst akılca’ planlanan, ülkemizi yıllarca sürecek bir iç savaş, akabinde bölünüp, parçalanmış bir Türkiye Cumhuriyeti coğrafyası hesap edilmişti. Milletimizin kadirşinaslığı, sağduyusu, birlik ve beraberlik içerisinde darbeye karşı çıkması; hiçbir fikir, düşünce ayrımı gözetmeden, hiçbir siyasi ideolojik farklılık gözetmeden topyekun milletin 15 Temmuz’da darbeye karşı durduğunu görüyoruz. O anlamda milletimizi tebrik ediyor, kutluyoruz. Bu darbe girişimine karşı çıkan 250 şehidimiz var. Milletimiz onlara minnettardır, her 15 Temmuz’da minnet, rahmet ve şükranla anılacaktır. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz, milletimizin aynı zamanda ibret alacağı, gelecek nesillere aktarma noktasında da o dönemde milletimiz üzerine düzenlenen o oyunların milletimizce nasıl bozulduğunun en büyük göstergesinin olduğudur” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • yaman erzik (7 yıl önce)
    15 temmuzda emeği geçen herkese teşekr ederiz ama bunun kahramanları unutmayaın gariban kesimi siz değilsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Anıl akbaş (7 yıl önce)
    Unutmayacağız. Kahraman çakırın uaptıklarını da valimizin yaptıklarını da unutmayacğaız. Hepimizden hepinizden allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    hiç kimse kendine pay çıkarmasın bu ülkeyi darbeden fakir fukara ve asgari ücretli insanlar canları pahasına korudu şehit olanlara bakın ve gazilere ne demek istediğimizi anlarsınız.ama kimlerin nasıl insan olduklarını da çok iyi biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    Organizatörlerden bir ricamız var özellikle kanalboyu ve kışlada çok geç saatlere kadar korna çalınmasına lütfen ama lütfen müsaade etmeyiniz. Tamam Allah bir daha öyle bela vermesin ama geçen sene kanalboyuna dorsesiz çıkıp sabah 2 ye kadar havalı korna çalan tır gördüm ben. Lütfen hastası olan çocuğu çoluğu olan hamile olan var. Mümkün olduğunca buna dikkat edilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Önce içme suyuna katılan çamaşır suyunun hesabını verin sonra 15 temmuz etkinliği yaparsınız. Suç sizde değil ya neyse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz44 (7 yıl önce)
    PARTİNİN NE İŞİ VAR? Her fırsatı kendine yontan AKP 15 Temmuz yıldönümünü de kendine yontmuş. Meydanalara çıkanlar sadece Akpartliler miydi? Ayıptır, AYIP. Organizasyonlar bu milletin kesesinden, resmi kurumların bütçesinden bir partinin il başkanı da yetkili sıfatıyla organizasyon komitesinin en üstünde. Yakışmıyor. Saygılı olun. Parti yıldönümü yapacaksa ayrıca yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Toki bu memleketin bir yeri değilmi Fahri kayahandakiler insansa biz değilmiyiz neden buraya hizmet yok bir kaldırım yaptınız (toki r blok civarları) köstek köstek başka mahallelerde desen desen neden iş toki olunca normal kilit taşı oluyor ayıp ayıp insanları bu kadar ayrıştırmayın. Yıllardan beri buraya bir ekmek kulübesi yapmadınız toki ilk öğretim okulu yanı yeşil binalar civarı bumu insanlık bumu hizmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN avcı (7 yıl önce)
    Bir Atatürkçü olarak belediye başkanlarımızın jandarma komutanımızın yaptıklarını göşeeimle gördüm kahraman Çakır sıfatını gerçekten hakediyor başkanımız şehirlerimizi unutmamalıyız unutturmamalıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • Beyza gül (7 yıl önce)
    15 temmuzda valimiz ve belediye başkanımızın gösterdiği üstün başarıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 yıl önce)
    Yazı uzun olmuş ama, hedefine ulaşmış. Kimin, mahallesinde, caddesinde, sokağında sorunu varsa böyle ilgisiz ve alakasız bir şekilde de olsa haberin altına yazsın. Sorunlarımıza belki bu şekilde dikkat çekeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    narmikan ların su sorunu çözülmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mayer türk (7 yıl önce)
    NARMİKAN’IN SUSUZLUK PROBLEMİ BÜYÜYOR “Çakır’dan randevu alamıyoruz” Uzun zamandan bu yana su problemi olan Arguvan ilçesine bağlı Narmikan Mahallesi’nde su sıkıntısı yaşanıyor. Bugünlerde hem içme suyu hem de sulama suyunda neredeyse S.O.S veren Narmikan Mahallesi, yetkililerden gelecek bir yardımı bekliyor. Su sıkıntısıyla ilgili konuşan ve önemli açıklamalarda bulunan Narmikan, Bahçeli, İçmece Sulama Birliği Kooperatif Başkanı Mayer Türk, BUSABAH’a konuştu. Yıllardır içme suyu sorunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Türk, özellikle bu yıl bu sorunun had safhada olduğunu dile getirdi.“80 TONLUK DEPODA, 20 TON SU YOK” 300 haneli bir köyde içme suyunun bulunmadığını ileri süren Başkan Türk, “Hatta bugün belediyeyi arayarak bir tanker su isteyeceğiz ve bu köy 300 haneli bir köydür. Yaz aylarında köy hanesi 500 haneye çıkıyor ve böyle bir köyün yazın içme suyu yoktur. İnsanlar banyosundan, temizliğinden vazgeçti, içme suyu dahi tedarik edemiyor. Bununla alakalı Büyükşehir Belediyesi’ne yoğun şekilde bir başvurumuz var. Belediyeye yaptığımız her başvuruda; yetkililer bizlere, bütçe sorunu yaşadıklarını söylüyor. Bütçe olmamasına rağmen Malatya’nın sokak sokak eşildiğini görmek mümkün ama sıra bizim köyümüze geldiğinde her ne hikmetse bütçe olmuyor. Narmikan Arguvan’ın en büyük mahallelerinden birisidir. Arguvan’ın diğer mahallelerine kıyasla bizim mahallemizde içme suyu hiç yok. 80 ton su depomuz var ama içinde belki 20 ton dahi su yoktur. Muhtarımız sabah su deposunun vanasını açınca, evlerde olup suyu yakalayanlar hemen kullanıyor. Yarım saat içinde kim ne kaparsa, onunla idare ediyor. Su için kavga, dövüş yaşanması yakındır. Mahalleli su kapma yarışına girdiği için münakaşalar başlıyor” şeklinde konuştu.NOT ALMAKTAN ÖTEYE GİDİLEMİYOR “Biz yerel yönetimlerimiz ile görüştük. Çünkü hizmet alamıyoruz” diyen Başkan Türk, yerel yöneticileri ve milletvekillerine de serzenişte bulundu. Başkan Türk, “Milletvekillerimizden umudumuz yoktur. Onların da hiçbir faaliyetini göremedik şehre uğramadıkları için birçoğunun isimlerini bile unuttuk. Sağ olsunlar seçimden seçime geliyorlar, geldiklerinden bir şeyler anlatıyorlar. Sonuç itibariyle hiçbir hizmet alamıyoruz. Sulama suyundan zaten vazgeçtik, geçen yıl mahsulümüz zaten yerde kaldı. Komple çiftçimiz zarar etti. Hangi kuruma gittiysek Büyükşehir, DSİ başka bir yere topu birbirlerine attılar. Sulama suyunda her ay TEDAŞ’a 50 bin lira elektrik para ödüyoruz. Bunun dışında bir diğer sıkıntımız da devletin yenilemesi gereken tesisi biz yenilemeye çalışıyoruz. Sayın Bakanımızın Arguvan ziyaretinde kendisine de ilettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız da geldiğinde ona da anlattık. Her geldiklerinde kendilerinden ricalarda bulunuyoruz. Yanlarında bulunan danışmanları not alıyor bundan öteye gidemiyoruz” diye konuştu.“İSTANBUL’DA YAŞAYAN 850 HANE NARMİKANLI” Su probleminin çözülmesi halinde şehir dışında yaşayan Narmikanlıların Malatya’ya göç edeceğini söyleyen Başkan Türk, “İstanbul’da yaşayan 850 hane Narmikanlı. Üstelik bizim kooperatif birliğimiz, 5 mahallenin kooperatif birliğidir. Sık sık İstanbul’daki aileler ile görüştüğümüzde su alanları genişletilir güven verilirse, Narmikan’a gelebileceklerini söylüyorlar. Artık büyükşehirlerde yaşamanın zor olduğunu burada bağ-bahçe ile ilgileneceklerini, yani köy işleriyle uğraşacaklarını ciddi şekilde ifade ediyorlar. Ama biz şu an elimizdeki tesisin zaten yetersiz olduğunu, daha da genişletilmesi gerektiğini söylüyoruz. Geçen sene mahallelilerden para toplayarak, 90 bin TL’ye dalgıç pompalar aldık. İnanın; hayvanlarını satarak zarar edip, mahalleye dalgıç pompa alınsın diye para verenler oldu. Bu kadar fedakâr bir toplumumuz var. Ama var olan idarecilerimiz yok gibiler. Taleplerimiz olmasına rağmen hiçbir talebimiz yerine getirilmedi. Arguvan Belediyesi zaten içme suyu işine karışamıyor, MASKİ ilgileniyor” ifadelerini kullandı.HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK Artık mahallelinin yüzüne bakamadığını dile getiren Başkan Türk, “Arguvan Belediyesi’nin bütçesi yok. Bir tane kepçesi var, o da kendisine yetmiyor. Zaten bizim Arguvan Belediyesi’nden bir şey beklememiz insafsızlık olur. Büyükşehir olunca sırtımızı dayayabileceğimiz bir belediyemiz olduğunu düşünmüştük ama hayal kırıklığına uğradık. İmkanı olsa Arguvan Belediyesi’nin elinden gelenin fazlasını yapacağına inanıyoruz. Çünkü o bir tane kepçesini bile, işim olduğunda gönderip işimizi gördürebiliyor. Özellikle belirtmek istiyorum, Malatyalı vekillerin varlığı da yokluğu da belli değil. Ben artık mahallelinin yüzüne bakamıyorum. Bana ‘başkan çalışmıyorsun, hiçbir şey yapmıyorsun’ deniliyor. Benim tek başıma yapacağım hiç bir şey yok, ben ancak devletten destek görebilirim. Acı ve gerçek ben şu an Büyükşehir Belediyesi’nden randevu dahi alamıyorum. Büyükşehir binasına gittiğimde protokol katına çıkılmanın yasak olduğunu söylüyorlar. Hizmet alamıyoruz, görüşemiyoruz, enteresan bir durumla karşı karşıyayız. Belki diğer sulama birlikleri de aynı sıkıntıları yaşıyor olabilir. Ama kendi derdimizin peşine düştüğümüzden başka birliklerin de aynı sıkıntılar yaşadıklarını göremiyoruz” söylemlerinde bulundu.PROJEYİ HAYATA GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ Karakaya Barajı’ndan borular yardımıyla içme suyu getireceklerini ifade eden Başkan Türk, “Karakaya Barajı’ndan sulama suyunu temin ediyoruz. İçme suyu ile ilgili İstanbul’da yaşayan Narmikanlılar ile görüşüp ‘ne yapabiliriz’ diye istişareler yapıyoruz. Artık çaresiz kaldığımızdan dolayı kirli temiz demeden Karakaya Baraj gölünden mahalleye içme suyu nasıl temin edebiliriz, onun peşine düştük. Mahalleli kendi imkanlarıyla bir proje hazırlatma arayışlarında girerek mahalleye 9 kilometrelik bir hat çekmeyi düşünüyor. Bu da tahminen 250 bin TL’ye mal oluyor. 250 bin lirayı evine zorla ekmek götüren köylüden para toplayarak, bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar 50-60 bin arasında bir para da topladık” diye konuştu.
    0
    0
    Yanıtla