SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 13 Su Kaynağına 2,5 Milyon Yavru Sazan

Malatya'da 13 Su Kaynağına 2,5 Milyon Yavru Sazan
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında 13 su kaynağına 2,5 milyon yavru sazan bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, program kapsamında il genelindeki göl, gölet ve barajı bulunan 10 ilçede hayata geçirildi.

İlçelere nakliyesi yapılan toplam 2,5 milyon yavru sazan, 13 su kaynağına bırakıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen 3. Bölge Su Ürünleri Avcılık Kooperatif Başkanı Çetin Kılıç, balıklandırma faaliyetleriyle il sınırlarında bulunan su kaynaklarında, hem sürdürülebilir su ürünleri tüketimi ve su ürünleri varlığının arttırılmasını hem de istilacı türler tarafından nesli tehdit altında bulunan doğal sazan türünün stoklarının sürdürülebilirliğinin sağlanmasını hedeflediklerini belirtti.

KIlıç, stokların yenilenmesiyle ilde rekreasyon alanlarında sportif olta balıkçılığı faaliyetlerinin devamlılığının da sağlanacağını kaydetti.

Balıklandırma çalışmasına İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, ilçe kaymakamları, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Abdullah Çelik ve İlçe Tarım ve Orman müdürleri katıldı.

300 BİNİ KARAKAYA BARAJ GÖLÜNE

Malatya'nın Kale ilçesinde Karakaya Baraj gölüne 300 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Kale İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Abdulgani Han, AA muhabirine, mevcut balık varlığının korunması, ekonomik değeri yüksek balık ürünlerinin artırılması, vatandaşların hayvansal protein ihtiyaçlarının karşılanması ve sportif balıkçılığın gelişiminin hedeflendiğini söyledi.

Abdulgani Han, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "2022 Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Karakaya Baraj gölüne 300 bin sazan balığı bıraktıklarını vurgulayarak, "Öte yandan avcılıkta belirlenen yasak ve sınırlamalara titizlikle uyulması sulardaki doğal yaşamın devamlılığı ve sürdürülebilirliği açısından önemli." dedi.

Etkinliğe Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Kıyıcak Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Namık Yıldız ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli katıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız