SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 2 Bin 500 TYP'linin Süresi Doluyor, Süre Uzatılmalı'

'Malatya'da 2 Bin 500 TYP'linin Süresi Doluyor, Süre Uzatılmalı'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmada deprem bölgesinde süresi dolan Toplum Yararına Program (TYP) projelerinin uzatılmasını istedi.

Ağbaba meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada "Malatya’da TYP kapsamında çalışan 2 bin 500 kişinin 9 aylık süresi bugün sona eriyor. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde, AFAD’ta ve kamu kurumlarında çalıştırılan 2 bin 500 TYP personeli işsiz kalıyor. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerin ise Haziran ayı sonunda işlerine son verilecek “dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuşmasının devamında "Malatya’nın da aralarında olduğu deprem bölgesinde, konteynerlerde güvenlik ve temizlik personelleri, AFAD’ta büro personelleri ile kamu kurumlarında çeşitli işlerde çalışan personeller deprem bölgesi gibi iş bulmanın çok zor olduğu yerlerde işsiz kalacak. Hem binlerce kişinin asgari ücretle geçimleri sona erecek hem de işin yürütümü çok ciddi şekilde aksayacak." ifadelerini kullandı.

“Konteyner kentlerin temizliği, güvenliği kimler tarafından sağlanacak, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği AFAD’ta, Çevre Şehircilik müdürlüğünde biriken işler nasıl azaltılacak? Geçtiğimiz hafta da dile getirdim ancak bir adım atılmadı. Bir kez daha söylüyoruz, özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personellerinin süreleri mutlaka uzatılmalı, çok ciddi mağduriyet yaşanan şehirlerde bir de insan gücü mağduriyeti yaratılmamalıdır.” Dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • mustafa44 (3 hafta önce)
    İki kişinin yapacağı işe 5 kişi verilerek sağlanan bu istihdam kesinlikle devlete büyük bir yük getiriyor. Okullarda çalıştırılan typ li personelin büyük bir çoğunluğu en fazla 2 sınıfın temizliğinden sorumlu olduğu halde onu da yaparken sorun çıkarıyor. Typlilerin süresinin uzatılması büyük bir hata olur.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • vahap (3 hafta önce)
    ne uzatması sayın vekil.. malatyada bütün sektörlerde işçi bulma sıkıntısı var. en çokta tekstilde.. typler uzatılır ama yatırımcı işçi bulmazsa kaçar.. ozamanda cıkar malatyaya yatırımcı gelmiyor dersin.. herkes işine geldiği gibi konuşuyor. gerçekler ortada.. her yerde personel ilanları var.. hem typlilerin günde kaç saat çalıştıklarından varmı haberin.. çoğu 3-4 saat durup evine dönüyor.. bence çok gereksiz bir proje.. hem devlete yük hemde işverene zarar.. çalıştığım tekstil firmasında 6 aydır 20 tane adam bulamadık..
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Yolcu (3 hafta önce)
    Evet.dogru bı karar TYP süresi dolan çalışanlar çıkarılmalı yerine yeni TYP acılip yeni kişiler alınmalı
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Sevda ÜLKÜ (3 hafta önce)
    TYP li çalışanlar süreli bir iş olduğunu günü dolduğunda çıkacağını bilerek kabul ederek gitti çalıştı TYP ye devlet kadrosu gelecek değil ya sınavsız KPSS siz 9 ay biter çıkış Yıllardır bu böyle.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Zırcahil (3 hafta önce)
    Gadan alam sen politika üretme çünkü popülizmden öteye gidemiyor.. taşerona kadro da sizin blöfünüzle bir seçim dönemi gerçekleşti ve yüzde sekseni ilkokul mezunu tayfa kadrolu işçi şu anda ve haftada iki üç gün vasıfsız işler yapıp memurdan fazla maaş alıp bir de beğenmiyorlar... hayal bile edemiiyorum iktidar olsanız neler olur saçmalıkta saçmalamakta devrim yaparsınız (Hemen balıklama atlamayın ben bir öz be öz CHP'li vatandaşım ağbaba güzellemelerğne başlamayın hemen düşünün sadece)
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Kamil Ahmet (3 hafta önce)
    Torpili olanlar kendilerini rahat kurumlara aldırıp, hiç bir iş yapmadan hatta bazıları işe bile gitmeden maaş alıyor. Evet ihtiyacı olan kurumlar var ama bu sayılar çok fazla. Bununla birlikte şehirde birçok işletme eleman bulamaz duruma geldi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • sizler vicdanını yemiş haset kıskanç kişiler :yüce allah biz gariban typ lileri sizin gibilerinin insafına umuduna bırakmasın.ben bir typ çalışını olarak aşırı çalışma sonucu kolum sakat kaldı ağır işler yaptığım için.allah devletimize zeval vermesin. inşallah çalışma süremiz uzatılacak.çünkü çok merhametli bir cumhurbaşkanımız var ona sonuna kadar inanıyoruz .bizi sizin vicdansızlara yedirmez merak etme.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ahmet KARADAĞ (3 hafta önce)
    Depremden sonra Malatyayi terk edip gidenlerden olmayip bedel ödeyip onurlu serefiyle işsiz kalan typ li personeli harabe bitmiş bir sehirde vefa görmeyen işci kardesim suç senin değil ! Suç liyakatsiz koltuk sevdalilari hani nerdesiniz bu kadar kisi issiz kaldi yazik günah değil mi .
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Depremden sonra malatyayı bi terk etmeyip gitmeyen sadec typ personelimiydi bedel ödeyen typ li ler şerefli de geriye kalanlar şerefsiz mi bu nasıl bir yorum ? bu memleket te ülkede deprem bölgesinde binlerce asgari ücretle çok zor şartlarla çalışan üniversite mezunu insan var alile geçindiren ana babasına bakan çocuğu olan kıt kanaat geçinen insan genç var bu insanların suçu ne dempremden önce hayatta kalmak hayatlarını devam ettirmek için girip asgari ücretle veya 2 kuruş parayla çalışmak mı sigortları var diye geçmişte typ ye başvuramadı bu insanlar şimdi diyorlar ki typ ye kadro typ uzatılsın memur atamaları kısıtlansın typ liler kadroya geçsin bu insaların hakkı ne olacak peki torpili olan typ de işe girmiş torpili olan girmiş elbetteki bununj bi sonu olmalı hak eden emek veren çalışan okul okuyan insalara haksızlık yapılmamalı
    %80
    %20
    Yanıtla