SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 2020'de 3 Kadın Cinayeti İşlendi

0
Güncellendi - 2021-01-01 01:32:19
Malatya'da 2020'de 3 Kadın Cinayeti İşlendi
A- A+ PAYLAŞ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 4. Dönem toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığında gerçekleştirildi.

2018-2021 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Malatya İl Eylem Planı ile “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Arttırılmasına Dair Protokol” ve protokol kapsamında kurumların yükümlülüklerini belirleyen 2020-2021 yılı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” ilimizde ilgili kurumlara tebliğ edilerek yapılan çalışmalar değerlendirildiği toplantıda; ŞÖNİM, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı çerçevesinde yapmış oldukları faaliyetler anlatılarak değerlendirmeye alındı.

Şiddetin ortadan kaldırılması ya da tamamen yok edilmesi amacıyla İl Müftülüğü arasında bir çalışma başlatılması için toplantı yapılması, ŞÖNİM'den hizmet almak olan şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlara yönelik «Manevi Danışmanlık» hizmeti verilmesi için çalışma başlatılması, Müftülük tarafından görevlendirilecek kadın ve erkek personellere 6284 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatlar, mağdurlarla ve şiddet uygulayanlarla görüşme teknikleri, empati ve iletişim becerileri konularında hizmet içi eğitim verilmesi, Manevi danışmanlık hizmeti talebinde bulunulması durumunda ŞÖNİM'de randevu verilerek en az dört haftalık bir plan dahilinde yapılması ve bu yapılacak çalışmanın yasada belirtilen uzlaştırma olmayıp kişinin manevi anlamda yaşamış olduğu psikolojik durumunun güçlendirilmesine yönelik olacağı toplantıda konuşuldu.

2021 yılında ŞÖNİM'lerin daha nitelikli ve verimli hizmet verebilmeleri amacıyla yürürlüğe girecek olan ŞÖNİM Hizmet Standartları kapsamında; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde şiddet uygulayanlara hizmet verecek bir birimin oluşturulması, gizlilik tedbir kararı olanların adres değişikliği beyanlarında kararın kaldırıldığına dair mahkeme kararı olmadan işlem yapılmamasına, Şönim Hizmet Standartları arasında olan akademik destek, danışmanlık, ihtiyaç durumunda akademik araştırmalar yapmak üzere üniversitelerin hukuk, psikoloji, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, PDR bölümleri ilgili diğer kurumlardan oluşturulacak yılda dört kez toplanacak olan “Akademik Kurul” oluşturulmasına karar verilerek; koordinasyon üyeleri, STK temsilcileri, akademik çalışanlar, kanaat önderlerinin yer alacağı televizyon programları ve yerel basında konu ile ilgili köşe yazıları hazırlanarak yayınlanması önerileri yer aldı.

Toplantı sonunda Sağlık tedbir kararlarının koordineli bir şekilde ilgili kurumlara iletilmesi ve sağlık tedbir kararları hakkında sağlık kuruluşları tarafından yapılan çalışmaların ve özellikle de tedbir aykırılıklarının eş zamanlı olarak Savcılığa ve ŞÖNİM'e bildirilmesine karar verilmiştir. Önleyici tedbir kararları kapsamında değerlendirilen sağlık tedbir kararlarında tedaviyi kabul etmemesinin tedbire aykırılık olarak değerlendirildiği ve o yönde işlem yapılacağı bilgileri paylaşıldı.

İlimiz genelinde 'Malatya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ve Koordinasyon Planı' kapsamında yükümlülüğü bulunan tüm kamu ve kurumlar tarafından TV ve Radyo programları, sosyal medya hariç yüz yüze eğitim yoluyla toplam 3512 kişiye ulaşıldığının bilgisinin paylaşıldığı toplantıda, 2020 yılı içinde ŞÖNİM Müdürlüğüne 2934 önleyici tedbir kararı, 177 koruyucu tedbir kararı, 269 kadına 199 çocuklarıyla birlikte barınma hizmeti ile bireysel müracaatlarla toplam 3213 kişiye hizmet verildiği ve 2020 yılında üç kadın cinayeti yaşandığı belirtildi.

Tedbir kararlarının yerine getirilmesinde yaşanabilecek aksaklıklar konusunda ilgili kurumların işbirliği içerisinde, koordineli çalışmaları kararlaştırıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Taylor (3 yıl önce)
    Bu sorunlar bu masalarda çözülecek işler değil, bu başlı başına ülkenin kanayan yarası. konuyu geniş çaplı bakmak lazım . 38 sabıkası bulunan bir adamın aynı suçları Avrupa da işlemiş olsaydı bu adam nerede olması gerekirdi ise bizde orada değilse oturup kanunlarımızı gözden geçirmeliyiz. Gelelim işin ekeonomik boyutuna Gelir dağılımını adil şekilde yapılmalı, sınavlar şeffaf olmalı ,torpil ,iltimas kalkmalı, işi liyakat sahibine verilmeli, tüketen değil üreten toplum olmalıyız, israf önlenmeli , medya boyutu da ayrı bir titizlik isteyen birşey diziler kontrol edilmeli , tabiki eğitim, çok önemli. bu sorunları çözemezseniz havanda su döğmüş olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadın (3 yıl önce)
    Aslında kadın cinayeti yok. Çünkü ülkemizde kadının adı yok ki değeri olsun.Kadın cinayeti ülkemizde gayet doğal sıradan bir ölüm gibi görünüyor, kadın cinayeti olarak kesinlikle görülmüyor.kadınlara hakettiği değeri vermeyen bir ülkede yaşıyoruz,kadına sahip çıkmayan devlet yasaları var,kadına hak ettiği değeri vermeyen ciğeri beş para etmeyen adına kocalar, erkekler var.Artık devletimiz kadınlara hakettiği değeri versin istiyorum.Sayın Cumhurbaşkanımız dan bir anne bir kadın olarak kadın cinayetlerini önleyecek bir yasa çıkarmasını istiyorum.Artık kadınlar ve çocuklar öldürülmesin, hiçbir kadın, hiçbir çocuk vicdansız cani baba ve kocalar tarafından öldürülmesin.Artık TELEVİZYONDAN KADIN CİNAYETİ HABERLERİNİ DUYMAK İSTEMİYORUM.KADINLARDA BU VATAN İÇİN SAVAŞTI, ŞEHİT DÜŞTÜ.BUVATANDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ SINIRLARI İCİNDE ÇOCUK VE KADINLARIN DA ERKEKLER KADAR SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLME KORKUSU OLMADAN YAŞAMA HAKKI VAR.KADINLAR SOKAK ORTASINDA VAHŞİCE ÖLDÜRÜLSÜN DİYE DOĞMUYOR.ARTIK ANNELERİNİN TABUTUNDA AĞLAMASIN
    0
    0
    Yanıtla
  • selami (3 yıl önce)
    Öncelikle bir insanın yaşam hakkını kimse elinden alamaz. Toplumumuzda baktığımızda genellikle kadın cinayetleri gündemde yer alıyor. Toplum bu hale nasıl geldi diye soran yok. Vay erkekler kahrolsun, hükümet beceriksiz, yargı şöyle böyle diye paylaşımlar yapılıyor. Hiç düşündünüz mü kadın cinayetlerinin temelinde yatan nedenleri. Toplantı yapıldı. Eminim polisiye tedbirler konuşulmuştur. Bu toplumda namus olgusunu kadını erkeği kadınların omuzuna yüklerseniz daha çok kadının akıbeti böyle olacak. Namus herkes içindir. Çok duymuşsunuzdur 'Git namusunu temizle' sözünü. Peki bu söz kaç erkek için söylenmiştir. Hiç. Ama hep kadın için erkeğe söylenmiştir. Artık kadınların sırtındaki namus olgusundan birazda erkeklere verin de eşit olsun. Öleceksek birlikte ölelim, yaşayacaksak birlikte yaşayalım. Bir daha kadın cinayetleri haberi duymamak temennisiyle... kadınlar, erkekleri de yetiştiren sizlersiniz. Sakın namus olgusunu hem kız çocuklarına hem erkek çocuklarına eşit paylaştırın. Katiller, sizin yetiştirdiğiniz nesillerin içerisinde çıkıyor. İyi yetiştirin, iyi yaşayalım.
    0
    0
    Yanıtla