SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 2020'nin İlk Bebeği

0
Güncellendi - 2020-01-02 06:13:06
Malatya'da 2020'nin İlk Bebeği
A- A+ PAYLAŞ

2020 yılının ilk dakikalarında Malatya'da dünyaya gelen bebeğe Azra ismi verildi. Azra bebek, lösemi olan ağabeyi içinde umut olacak.

Yeni yılın ilk bebeklerinden biri de Malatya'da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde 00.07’de 2 kilo 900 gram olarak dünyaya gözlerini açan Azra oldu. 3 erkek çocukları olan Karakaya ailesinin kızları olarak dünyaya gelen Azra bebek ailenin de umudu oldu. İnşaat işçisi olan baba Cumali Karakaya, 7 yaşındaki oğlu Miraç'ın lösemi hastası olduğunu belirterek Azra'nın ağabeyinin ilik nakli için yeni bir umut olduğunu da söyledi.

Dördüncü çocuğunu dünyaya getiren (31) yaşındaki Gülistan Karakaya,” Bu 4’üncü çocuğumuz çok mutlu olduk 3  oğlum var bir de kızım oldu çok mutluyum yeni yıl inşallah bizim için iyi geçer “ diye konuştu.

Baba Cumali Karaya( 32) ise, 7 yaşındaki oğlu Miraç'ın lösemi hastası olduğunu belirterek, ”3 erkek çocuktan sonra dünyaya geldi. İnşallah yuvamıza mutluluk ve sevgi katar buruk bir sevinç yaşıyoruz hasta bir oğlumuzda sonra bunun doğması ileride ona nakil lazım olursa alternatifler çoğalsın diye böyle bir yola girdik. 2020 yılı bütün İslam alemi için hayırlı olur “ ifadelerini kullandı.

Kadın Doğum Uzmanı Doç . Dr. Hanifi Şahin ise yeni yılın bütün hastalara şifa getirmesini dileyerek, "Bebeğimiz gayet sağlıklı. Herhangi bir sorun olmazsa yarın taburcu olacaklar. Umarım millete vatan hayırlı bir evlat olur şeklinde konuştu.

ÇALIK DA ZİYARET ETTİ

Bu arada, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2020 yılının ilk bebeğine "hoş geldin" ziyaretinde bulundu.

Çalık, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Malatya Eğitim ve Araştırma Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde saat 00.07 'de doğan Gülistan ve Cumali Karakaya çiftinin bebeği "Azra"ya çeyrek altın taktı.

Gazetecilere açıklama yapan Çalık, aileyi daha önceden tanıdığını ve bir çocuklarının lösemi hastası olduğunu söyledi.

Allah'ın herkese Azra gibi güzel evlatlar nasip etmesini dileyen Çalık, "Azra bebek inşallah uğurlu gelecek. Yeni yıl ülkemize, milletimize sağlık, sıhhat, kardeşlik getirsin. Coğrafyamızdaki savaşların dinmesini, barışın ve kardeşliğin ihya edilmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Çınar ise Azra bebeğin ismini kulağına okumanın kendisine nasip olduğunu belirterek, aileyi tebrik etti.

Çalık, 2019 yılının son bebeklerini de ziyaret etti.

Bu arada, İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın astsubaylar da 2020 yılının ilk bebeği ile 2019 yılının son bebeklerini ziyaret etti.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • adiyamanli kıl kuyruk Ramizan (4 yıl önce)
    admin neden mesajlarımı yayınlamıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa44 (4 yıl önce)
    Allah hayırlı sağlıklı ömürler versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (4 yıl önce)
    31 yaşında 4 çocuk. Allah sağlık sıhhat versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (4 yıl önce)
    Bari bı yarım takaydinizz çeyrek ne!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Hayret ben ilk bebeği Suriyeli bekliyordum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Bende şaşırdim Allah şifa versin çoçuğa fazla farki yok adiyamanli gelmiş Malatya da Adiyamanli sayisi Malatyalilari yakimda geçer çünkü ayrıcalıklı oldular battalgazi ve yesilyurt belediyeleri adiyamanlilara teslim Malatyalilari hic sevmiyorlar Malatya da Malatyalilar öksüz kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Soy kütüğüne bak bahse varım Malatyalı değilsin... Zaten Aspuzu dediğimiz bu yerde birkaç aile hariç gerisi hep dışardan gelme... Bu arada Adıyaman 1950 li yıllarda Malatyadan ayrılma onlarda köken olarak Malatyalı anlayacağın... Bu faşizan küstah yaklaşım has bir Malatyalı ya yakışmaz bırakalım bu muhabbeti...
    0
    0
    Yanıtla
  • sen beni güldürdün allah da seni güldürsün
    0
    0
    Yanıtla