SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’da 3 Mahallede Seçim Tekrarlanacak

0
Güncellendi - 2019-04-09 18:13:53
Malatya’da 3 Mahallede Seçim Tekrarlanacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Pütürge ilçesine bağlı Bölünmez, Darende ilçesine bağlı Aşağı Ulupınar ve Yeşilyurt ilçesine bağlı Öncü Mahallesi’nde muhtarlık seçimlerinin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar verildi.

İl Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre, seçim günü Malatya'nın Pütürge ilçesinde, oy verme işlemleri sırasında çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavganın yaşandığı Bölünmez Mahallesi'nde muhtarlık seçiminde oy kullanılmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu, söz konusu mahalledeki muhtarlık seçiminin 2 Haziran'da yeniden gerçekleştirilmesine karar verdi.

Ayrıca, Yeşilyurt ilçesine bağlı Öncü Mahallesi’nde 'oyların yakılması', Darende ilçesine bağlı Aşağı Ulupınar Mahallesi’nde ise 'oy torbasının çalınması' nedeniyle seçimlerin 2 Haziran’da yenilenmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Pütürge ilçesine bağlı Karşıyaka ve Akçadağ ilçesine bağlı Gürkaynak Mahallelerinde ise itiraz sonucu muhtarlıkların el değiştirdiği öğrenildi.

CHP VE BBP, YÜKSEK SEÇİM KURULU’NA BAŞVURUDA BULUNDU

CHP'nin Malatya'nın Akçadağ ilçesinde geçersiz sayılan oyların tekrar incelemesi için İl Seçim Kuruluna yaptığı başvuru reddedildi. CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi, Hekimhan’da geçersiz oyların yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu’na başvurdu. İl Seçim Kurulu, başvuruları reddetti.

Büyük Birlik Partisi, Darende İlçesi’nde sandıkların tamamının yeniden sayılması için başvurduğu İl Seçim Kurulundan ret kararı alınca Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Emin (5 yıl önce)
    Millet birbirini yiyecek. Sanki cennetin tapusunu alacaklar. Allah akil fikir versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Dürüst (5 yıl önce)
    Darende Tekrarlansın
    0
    0
    Yanıtla
  • swazi (5 yıl önce)
    darende de aradaki fark 200 oy, çalınan oy torbasında 300 oy var. oy torbasının calindigi polis tutanaklarıyla, sahitlerle sabit. il secim kuruluna itiraz ediniliyor, kurul ret cevabi veriyor... insan şöyle bir bakınca bu duruma, iyi ki muslumaniz diyor...allah korusun ya musluman olmasaydık bak gor daha neler olurdu...
    0
    0
    Yanıtla
  • anil (5 yıl önce)
    Oy torbasinin çalınması ne ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (5 yıl önce)
    Sn. Editör, Malatya genelinde kazanan muhtarların isimlerini de yayınlarsanız seviniriz.
    0
    0
    Yanıtla