SON DAKİKA
SON DEPREMLER

40 Yıl Önce Malatya'da Şehit Edilen Polisin Ailesine Ziyaret

40 Yıl Önce Malatya'da Şehit Edilen Polisin Ailesine Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Bilecik Valisi Şefik Aygöl şehit ailesini sene-i devriyesinde yalnız bırakmadı.

Malatya’da 1983 yılında devriye esnasında şehit düşen Polis Memuru Mevlüt Kurt’un ailesini şehadetin sene-i devriyesinde ziyaret eden Vali Aygöl ailenin acısına ortak oldu. Vali Aygöl’e eşi Nazlı Aygöl ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlkay Türkoğlu eşlik etti.

Aileyle sohbet eden Vali Aygöl ellerini öptü her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Vali Aygöl, ‘’Şehit ailelerimiz baş tacıdır. Rabbim bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin inşallah. Hep yanlarındayız. Acılarına ortak olacağız ve yanlarında olacağız’’ ifadelerini kullandı.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde (o zamanki adıyla Siyasi Şube) görevli polis memuru Mevlüt Kurt, sıkıyönetim nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulandığı bir gece, Taştepe Mahallesi'nde yasağa uymayan bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu göğsünden yaralanarak şehit edilmişti. Siyasi bir yönü bulunmayan olayın faili kısa bir süre sonra yakalanarak tutuklanmış, cezasını çektikten sonra da tahliye olmuştu.

Bilecik, iha- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız