SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 410 Okulda Ders Zili Çaldı

Malatya'da 410 Okulda Ders Zili Çaldı
A- A+ PAYLAŞ

Depremin vurduğu illerden biri olan Malatya’da 3 aylık yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim sezonu başladı. Deprem nedeniyle 31 bin öğrencinin geri dönmediği şehirde 153 bin 927 öğrenci ders başı yaptı.

6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin yıktığı illerden biri olan Malatya’da da 2023-2024 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Yüzlerce okulun ağır hasar aldığı kentte hasarsız ve az hasarlı olan 410 okulda 153 bin 927 öğrenci eğitime başladı. İlköğretim Haftası’nın da başlaması nedeniyle Diniye Çalık İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, yeni bir eğitim-öğretim yılına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “6 Şubat’tan sonra eğitimde bir takım aksamalar yaşansa da bu yıl tekrar düzenimizi kurarak yeni eğitim yılına başlamak için hazırlıklarımızı azami ölçüde tamamladık” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, eğitim-öğretim olgusunun önemine değinerek, “Burada öğretmenlerimize de önemli görevler düşüyor. Eğitim öğretimi bir okula hapis etmek ve ya bir öğretmene endekslemek doğu değil. Eğitim öğretimde en önemli faktörlerin başında aile, kalıtım, çevre, okul ve öğretmen gelir” şeklinde konuştu.

Her eğitim öğretim yılının yeni bir heyecanla başladığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak 2023-2024 öğretim yılına yeni bir bakış açısıyla başladık. Bakanımızın bir genelgesiyle okullarımıza bazı tavsiyelerimiz ve emirlerimiz oldu. Bunların başında gelen öncelikle şu anda içinde bulunduğumuz bu ilkokulumuzda olduğu gibi okullarımızda olabildiğince çocuklarımızın geleneksel oyunlarımızla buluşturulması ve onların başta fiziki obezite sonra da dijital obeziteye karşı muhafaza edilmesi. Bunun için de okul alanlarımızda çocuklarımızı geleneksel oyunlarımızla buluşturmak bizim önceliğimiz olacak. Yine çocuklarımızın içinde bulundukları kültürü, ortamı, şehri tanımaları için bir gayret içerisinde olacak öğretmenlerimiz. Özellikle seçmeli derslerde, ortaokullarda ve liselerde, bilim, insan, toplum, din, ahlak, değer ve kültür, sanat ve spor alanında her bir kategoriden yavrularımızın ders seçerek akademik derslerle beraber ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirilmesi esas alınacak. Bunun için de bizim öğretmenlerimize ve yöneticilerimize çok büyük sorumluluklar düşmekte."

Öğretmenlerin bu açıdan en güçlü halkaları olduğunu belirten Yılmaz, çocukları geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerin çocukları, bilginin aydınlığını göstererek insanlığın ve toplumun geleceğinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına, Türkiye Yüzyılı vizyonuna hazırlayacaklarını söyledi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı da yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Kentin artık yaşadığı kötü anları geride bırakıp hayatın normalleştiğini ve yaşamın devam ettiğini okullarla topluma, halka göstermeye devam edeceğini kaydeden Yazıcı, "Sevgili öğrenciler, her şey tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi olacak. Kültür, sanat, spor, eğitim her şey ama her şey 6 Şubat'tan önce nasılsa önümüzdeki günlerde de aynısı olacak. Sevgili öğretmenlerimden de hayatın normalleştiğini, eğitimin tıpkı eskisi gibi devam etmesi gerektiğini ve buna göre hareket edilmesini bekliyorum." dedi.

Malatya'da görev yapan 11 bin 378 öğretmene seslenen Yazıcı, 153 bin 900 çocuğun onlara emanet olduğunu, onları en güzel ve doğru şekilde dönüştürmenin öğretmenlerin görevi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdim etti. Protokol tarafından ilk ders zilinin çalınması ile sınıflara geçen öğrencilere ücretsiz ders kitapları da dağıtıldı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Atıf Hoca (1 yıl önce)
    Sayın valimiz, konteyner kentte ikamet eden öğrencilere ücretsiz servis tahsis ettiniz bu durum kiracı olarak yaşayan ve üstüne mevcut düzenlemelere rağmen 7000 ila 13000 arası ve daha fazlası kira ödemek zorunda bırakılan kiracı aile öğrencileri için fırsat eşitsizliğidir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • TOZ DUMAN İÇİNDE EĞİTİM HAYATI (1 yıl önce)
    SAYİN VALİ sizden çok umutlu idik ancak geldiğimiz noktada hiç umut kalmadı Sayın BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE başkanı siz de eğitimcisiniz bu iş kameralar önünde poz vermeye benzemiyor yakında tüm evlatlarımız YERİNDE AYRIŞTIRMA ve SULAMA YAPILMAMASI nedeniyle KANSER OLACAKLAR. ŞEHİR TOZ DUMAN İÇİNDE bizi düşünmüyorsunuz kendi canınızı kendi evladinizi da mı düşünmüyorsunuz? Bizde farklı bir dünyada mı yapıyorsunuz? ALLAH İÇİN YETER! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ünsal (1 yıl önce)
    En son çarşı pazar gezip çektiği görüntülerle Malatyayı ve kendisini hatırlayacağız , o da gezip kaydettigi çarşıda artık yok ,Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı4444 (1 yıl önce)
    Sayın başkanım malatya virane olmuş,insanların başında çatı yok sen bu zamanda güngör caddesine devasa park yaptırıyorsun.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Fotoğraf çekildi şimdi dağılabilirsiniz. Zaten malatya'da herşey normal...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yılmaz (1 yıl önce)
    Yav arkadaş sabah 7 de ders mi başlar.Otobus yetişmiyor minibüs yok bu çocuklara yazık değilmi sabah 5 çocuk kalkıyor ki okula gitsin bu nasıl düzen böyle
    %90
    %10
    Yanıtla
  • yaratık (1 yıl önce)
    Deprem oldu elin memleketinde daha itibar gördük. Kendi memleketimizde çocuklarımı ağır hasarlı olan evimizin mahallesinden yeni taşındığım yerdeki adres kayıt sisteminde çıkacak okula yazdıramıyorum. Lise son sınıf öğrencileri madem kayıt yaptıramayacam neden devam şartı getiriyorsunuz. hadi getirdiniz neden bu sıkıntılı süreçte yakınımda ki okula aldıramıyorum.Vallahide Billahide işi bir iş bilen bürokrat yok hep atm memurları. Vali bey okul açıldı ama okullarda yer yok şimdi bu çocuklar devamsızlıktan kalacak bir de değil mi?
    %85
    %15
    Yanıtla