SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 455 Yetiştiriciye Ödeme Yapıldı"

0
Güncellendi - 2020-04-26 04:07:26
A- A+ PAYLAŞ

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2019 yılı 1. Dönem buzağı desteği, sürü büyütme ve yenileme ile sertifikalı tohum üretim destekleme ödemelerinin yapılmaya başlandığını duyurdu.

Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleme ödemeleri kapsamında Malatya’daki 455 yetiştiriciye 1 milyon 541 bin TL ödeme yapılacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli,  söz konusu başlıklar altında çiftçilere ve üreticilere toplamda 1 milyar 625 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı.

"2019 yılı 1. Dönem Buzağı Desteği kapsamında; 81 ilde, 701.111 yetiştiricimize, 1 milyar 434 milyon TL, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği kapsamında; 80 ilde, 71.845 yetiştiricimize, 187 milyon TL, Sertifikalı tohum üretim kapsamında; 7 ilde, 11 firmamıza, 5 milyon TL'lik ödemeyi, bugün saat 18:00'dan sonra TC Kimlik numaralarının son hanelerine göre ödemeye başlayacağız.

2019 yılı 1. Dönem Buzağı Desteği ile Sürü Büyütme ve Yenileme desteği kapsamındaki ödemeler, TC Kimlik numaralarının son rakamı 0 olanlara 24 Nisan,  son rakamı 2 olanlara 30 Nisan,  4 olanlara 8 Mayıs, 6 ve 8 olanlara ise 15 Mayıs'ta saat 18:00'dan sonra yapılacak."

Bu ödemeler ile birlikte 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ödenen desteklemelerin toplam 12,4 Milyar TL'ye ulaştığını vurgulayan Bakan Pakdemirli "Toplam 22 Milyar TL olan tarımsal desteklerin %56'sı ödenmiş olacak” dedi.

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “2019 Yılı Anaç Koyun - Keçi Destekleme” programı ile “Çoban İstihdamı Projesi” kapsamında birliğe üye 1281 yetiştiriciye 5 milyon 381 bin TL ödeme yapılmasının yanı sıra, bu yıl ilk defa hayata geçirilen “Sürü Büyütme Projesi” çerçevesinde 455 yetiştiriciye de 1 milyon 541 bin TL destekleme ödemesi yapıldığını açıkladı.

Sürü Büyütme Destekleri ile 455 birlik üyesine 1 milyon 541 bin TL destek sağlandı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İhsan Akın, sürü büyütme destekleri kapsamında Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye 455 yetiştiriciye verilen desteklerin, T.C. kimlik numarasının son sayısı 0 olan üreticilere 24 Nisan’da yapılan ödemelerle başladığını belirterek, T.C. kimlik numarası 2,4,6,8 ile biten yetiştiricilerin destek ödemelerinin de 24 Nisan Cuma gününü takip edecek her Cuma günü saat 18.00’de yatırılmış olacağını söyledi.

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik her üç destekleme programında, destekleme kriterlerinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlendiği, kriterleri yerine getiren yetiştiricilerin Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, Sürü Büyütme Destek Programı kapsamında, kriterleri yerine getirdiği açıklanan 455 birlik üyesine 1 milyon 541 bin TL ödeme yapılacağını, bu ödemelerin ilk diliminin 24 Nisan’da yapıldığını kaydetti.

Anaç-Koyun ve Keçi destekleri işe Çoban İstihdamı destekleri kapsamında 1281 yetiştiriciye 5 milyon 381 bin TL ödeme yapılmıştı.

Malatya Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, daha önce, 2019 Yılı Anaç Koyun –Keçi Desteklemeleri kapsamında, birlik üyesi 1172 yetiştiriciye, 193 bin 441 anaç koyun ve keçi için 4 milyon 836 bin TL,  “Çoban İstihdamı (Sürü Yöneticisi) Desteği” projesi kapsamında birlik üyesi 109 yetiştiriciye 545 bin TL olmak üzere 5 milyon 381 bin TL destek ödemesi yapıldığını açıklamış, hayvancılığa verilen destekler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür etmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız