SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 5.2 ve 4.7'lik İki Deprem

Malatya'da 5.2 ve 4.7'lik İki Deprem
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 17.46'da merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.99 derinliğinde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar sokağa döküldü. 

AFAD, yine Battalgazi sınırlarında meydana gelen 17.49'daki ikinci depremin büyüklüğünü de 4.7 olarak açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 17.46'daki depremin büyüklüğünü 5.3, merkezini ise Geçitli- Sincik (Adıyaman) olarak açıklarken, saat 17.49'da merkezi Uluköy- Malatya olan 4.5 büyüklüğündeki bir deprem kaydını paylaştı.

RİSKLİ BİNALARA GİRİLMEMESİ UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'daki depremlerin ardından ağır hasarlı binalara girilmemesi yönünde duyuru yaptı.

AFAD, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede 4.5 ve üzeri artçı depremler meydana gelmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımıza, bölgedeki ağır hasarlı yapılara kesinlikle girmemelerini, riskli binaların çevresinde bulunmamalarını ve resmi birimlerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlıyoruz” denildi.

GÖRÜNTÜ: Malatya'da 17.46'daki 5.2'lik, 17.49'daki 4.7'lik peşpeşe iki deprem, Fuzuli Caddesi'ndeki bir işyeri kamerasınca böyle kaydedildi (AA)

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA..

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "#Malatya İli #Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklaması yaptı.

“OLUMSUZ DURUM BULUNMUYOR”

AFAD'dan yapılan açıklama da ise, “Malatya ilimizin Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüklerindeki  #depremler sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” denildi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise, “Battalgazi İlçemizde meydana gelen 5.2 ve 4.7 büyüklüğündeki depremler sonrası Kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize Geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

TBMM BAŞKANI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen depremlere ilişkin, “Malatya'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devletimizin ilgili tüm kurumları görevleri başında, halkımızın yanındadır. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen depremin ardından SAKOM ile görüşülerek bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş Sağlık Afet Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülerek depremin hissedildiği bilgisi alınmış, bölgeyi taramak için ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Depremden etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, “Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yüce Rabbimiz ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afetten muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • Oğuz (5 ay önce)
    Şu binaları artık Japon mühendislerin yapması lazım parası neyse veririz pahalı ama sağlam binalar olur hiç değilse bizimkiler yol bile yapamıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuz (5 ay önce)
    Bu şehirden gitmek gitmek isteyen kamu personeli artık zorunlu olarak bu şehirde tutulmamalıdır gitmek isteyenlere ivedi bir şekilde hak tanınmalıdır en az hiç değilse 3,5 sene bu şehirden uzaklaşmalarına izin verilmelidir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mert van (5 ay önce)
    daha ORTA hasarlılar güçlendirme yapın diyorlar..EN AZ 20 BİN VEFAT OLUR MALATYA DA BİR SONRAKİ DEPREMDE
    %60
    %40
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    diyanet neden açıklama yapmış.kendine yeni bir rol biçiyor anlaşılan.ortacağda avrupa kiliseleri bu rolda oynamıştı.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Exam (5 ay önce)
    Malatyalıların depremle imtihanı... Malatyada kalanlar da sürekli malatya içinde yer değiştiriyor.. Çok korkuyorlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (5 ay önce)
    Öncelikle herkese geçmiş olsun.Dünkü deprem medyada Dilan polat kadar değer görmedi. her nedense ilgi ve alaka bulmuyor . Oysa işin boyutu çok ciddi. sosyal medyada açıklama yapan akademisyenlerimiz içi boş anlaşılmaz yazılarla kafaları karıştırmaktan başka yararı yok. Harita başında Tv'lerde olmaz bu iş gelin yerinde bakın ,inceleme yapın biraraya gelin öyle açıklama yapın.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Çünkü Malatya'da oldu deprem İstanbul'a olsaydı Dilan Polat kadar yer görürdü medyada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı candan dost (5 ay önce)
    birinci derece çok riskli deprem bölgesiyiz büyük bir bölgeyiz sadece malatya degil bir çok sehrin dogru ve dolaylı etkilenecegi depremler bu bölgelerde hep olacak hep. yatay mimarı en fazla 3 kat saglam zemin sart degil mi. malatya gibi elazıg gibi deprem bölgelerine gökdelen gibi yapılar neden yapılıyor ? işin üzücü kısmıysa o yapılan yüksek katlı binalar köklü bir denetime tabi tutulmadan yapılıyor bugun 100 yatak üzeri hastanelerde raylı sistem zorunlu peki bostanbasında 10 -15 katlı her katta 4 daire olan bloklu sitelerin içinde yüzlerce insan yasıyor haliyle yüzlerce yatak var neden raylı sistem veya daha baska depreme dayanıklı avm usulu bodrum kolonları vb yok. yakıncadaki marketlere gidip geziyorum kocaman evi tasıyan kolonların boyutunu gölünce üzülüyorum suan bile depremden sonra kimse akıllanması 6-7 katlı binalar yapılıyor bu suctu en fazla malatya 3 kat. yoksa yapılan emeklerde çöp olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serdar (5 ay önce)
    Ne hikmetse depremler meydana geldiğinde belediye başkanı şehir dışında oluyor?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Şeyho (5 ay önce)
    Yorumlar resmen cehalet akıyor. Yok faiz yemişler yok kiraya zam yapmışlar . Yazık
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya TC (5 ay önce)Şeyho isimli kullanıcı yorumuna
    Zoruna mi gitti
    %19
    %81
    Yanıtla
  • #Dinimizİslam (5 ay önce)
    Tevhide dönmedikçe hiçbir işiniz rast gitmeyecektir.Özümüze dönmekten başka çareler aramayın.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Pırasa (5 ay önce)
    Hani hocalar der ya 3 milyonluk İsraille 3 milyarlık İslam âlemi ses edemiyor. başımıza ne geliyorsa kürecik üssüne sessiz kaldığımız için geliyor. Kudüs kırmızı çizgimiz ya ondan dedim. Hadi ak takım açıklama yapın.
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Lakabının hakkını vermişsin resmen aklın o kadar çalışıyor
    %74
    %26
    Yanıtla
  • aynen katılıyorum:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kürecik üssüne Veli Ağbaba çok ses çıkardı, protesto etti. o zaman sesiniz çıkacaktı şimdi artık çok geç, şimdi kimin izin verdiğini kime hizmet ettiğini sorgula
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Geçmiş olsun Malatya rabbim bi daha yaşatmasın
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Oğlumun 3 defa ağır hasarlı evini apartman da 3 dairesi olanlar paralı bilirkişi raporu ile orta hasara çevirdiler boyayıp cilalayıp birilerine satacaklar lütfen orta hasarlı evlerin olası bir artçıda tehlikesini unutmayalım.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Keşke apt adı verseniz de deşifre olsalar.artık birilerinin cesur davranıp susmaması lazım yoksa vicdansızcalarla baş edemeyeceğiz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya’nın Yerlisi (5 ay önce)
    Deprem ülkesiyiz Müteahhitlerimiz “dünyaca meşhur” Depremde kendi yaptığımız evlerden kaçıyoruz.. Allah yardım ede!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)
    Hepimize çok geçmiş olsun, Rabbim beterlerinden korusun.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Allah zulüm etmez (5 ay önce)
    Bunların büyük bir depremin öncüleri olduğu söyleniyor. Eğer öyle ise inşallah o gün geldiğinde imanlı olarak şehit mertebesinde bu dünyadan göçeriz. Allah sonsuz rahmet sahibidir.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Malatyam44 (5 ay önce)
    Yapı denetim işini anayasal kurum olan inşaat odasına verin. Saçma bir şekilde seçim için imar affı vermeyin. Önüne gelen mutahit olamasin. Bilime yönelin kısaca. Ranta değil
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Huzur (5 ay önce)
    Sevgili malatyam çok geçmiş olsun,Rabbim esirgesin. Lütfen dikkat edelim.Buyuklerimin ellerinden öpüyorum. Istanbuldan selam olsun
    %94
    %6
    Yanıtla
  • 44 MALATYALI (5 ay önce)
    Yetkililer sizler hala ısrarla ağırdan orta hasara çevirdiğiniz Evlere güçlendirme yapın diyorsunuz bu depremler olası bir yıkıcı depremin habercisi olabilir insanları diri mezara koymaktan orta hasarli evleri agir hasarli sayın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kardeş dun yayinlanan genelgeyi oku eğer isterseniz onları zaten ağır hasarlı satacaklar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Orta hasarlı lar(kirişi hasar gören binalar) ağır hasarlı, duvarında hasar meydana gelenler orta hasar olmalı. Kirişi hasar gören binanın orta hasarlı duvarı patlayan binanın az hasarlı sayılması saçmalıktan ibarettir. Yalnızca depremde boya döküntüsü den başka bir hasar oluşmayan binalara az hasar verilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • öncü (5 ay önce)
    Bunlar sincik pütürge palu hattında beklenen 7.2 büyüklüğündeki depremin öncüleri.. MTA raporunda var..
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Şu an 7 büyüklüğünde bir deprem olması imkansız Malatya'da. 6 büyüklüğünde olabilir sadece.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (5 ay önce)
    Niye sallamasın millet Allaha savaş açmış faizi helal etmiş cayır cayır faiz yiyor haram helal bilmiyor kimse bu daha iyi günlerimiz
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Bu faizi bir malatyamı yiyor, töbe haşa Allah a karşı savaşa malatyamı açmış, haramı helalı bir malatyamı bilmiyor. Yav ne boş yorumlar yapılıyor. Şu bilime saygıyı öğrenelim artık.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kesinlikler katılıyorum halen bu yorumlar bu zihniyetler var mı ya
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (5 ay önce)Mehmet44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bu nasıl bir düşünce. Allah ıslah etsin
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ozmalatyali (5 ay önce)Mehmet44 isimli kullanıcı yorumuna
    Şu sozlere bak hele ya. Cografya bilgisi sıfır , bilim bilgisi sıfır kafa yapisina bak. Ataist ülkelerde hiç deprem olmayan yerler var onu nasıl acikliyorsun?
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ateist ülkelerde deprem olmaz, ateist olduklarından Allahla savaşmıyorlar.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Kardeş israilde deprem olmuyor. Senin kafana göre onlar Allah a savaş açmamış o zaman. Sen git israilde yaşa.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Allah akıl fikir versin kafaya bak.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cahil denmez zır cahil.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Senin gibi biriyle aynı yerde yaşadıgım icin kendimden utaniyorum.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Allah'ın verdiği aklı kullanmakta bir meziyet ister. Senin de pek ilişkin kalmamış gibi görünüyor.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Faizi helal eden vatandaş değil haberin yok bu bir.Faizin kralını milyon dolarlık Büyükşehirde zenginler yiyiyor.Bu da iki.Onlara birşey olmuyor.Boş fukara kalmış Malatya faizden sallanıyor öylemi?Allah ıslah etsin.Gerçeklerden uzak yaşayanlar içinde bu günler iyi günler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • bu nasıl bir yorum dünyada birtek haram zina Allah a savaşı Malatya mi açmış. Sizin ile benim bir oy sayilmasin diye oy kullanmiyorum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Türkiyenin faizini Nüfusunun yarısı gitmiş Malatya yiyiyor öylemi?İsraile niye birşey olmuyor?Japonya ya niye birşey olmuyor?
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Doğru söylemişsin gardaş...
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Bütün dünyada faizi sadece Malatyalı yiyor demek ki! Ha bir de Afganlılar ve İranlılar. Malum oralarda da çok deprem oluyor!!!
    %0
    %100
    Yanıtla
  • diyanet bu işin içine girerse,bu adamında bunu yazması gayet normal.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Haci Ayvaz (5 ay önce)
    Sitesi açılmayan AFAD a kurumsal olarak beddua edebiliyormuyuz? Yoksa bedduada kişisel olarak seçim mi yapmak gerekiyor. İlgili kişi kim acaba? Allah onu bildiği gibi yapsın.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (5 ay önce)
    Allah in dediği olur.ecel birdir değişmez
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Bilim bilim bilim. Sen deprem coğrafyasında depreme dayanıklı yapı yapmaz da seçim için imar affı getirirsen daha çok kader deriz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Japonya deprem ülkesi ve yapı mühendisliğiyle meşhur bir ülke..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Depremin olması kaderdir, önlenemez. Fakat depremde binaların yıkılması kader falan değildir. Nokta
    0
    0
    Yanıtla