SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Malatya’da Adliye Hizmetleri Can Pazarına Dönüştü”

“Malatya’da Adliye Hizmetleri Can Pazarına Dönüştü”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez, “Adliye binasının inşa süresi gözetilerek alternatif çözüm yolları ivedi olarak ele alınmalı, merkezde kullanılmayan, verilen hizmete büyük gelen binaların adliyeye tahsisi sağlanmalıdır.” dedi. 

Malatya Baro Başkanı Av. Onur Demez, beraberinde çok sayıda avukatında katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

-“Yüz binlerce vatandaşı etkilemekte, hak arayışını sekteye uğratmaktadır”

Baro Başkanı Demez, “Konteynerlarda , 6 parçaya bölünmüş adliyelerde mesleki faaliyetlerini yürütmek zorunda kalan biz depremzede avukatlar, sadece avukatı müvekkiliyle özdeşleştirenlerin tehdidi altında değiliz. Duruşmalara girmek için günlük ortalama 50 km mesafe katettiğimiz adalet yollarında acaba bir gün bir meslektaşımıza bir şey olacak mi onun endişesindeyiz. Depremle zirveye ulaşan ekonomik sorunlarımızın kaç meslektaşımızı işinden, hayatından koparacağının endişesi ve tehdidi altındayız.Hak arayışının temel aktörü biz avukatların yaşamış olduğu barınma, mesleği ifa ettiğimiz fiziki şartların yetersizliği sadece bizleri değil yüz binlerce vatandaşı etkilemekte, hak arayışını sekteye uğratmaktadır.” dedi.

-“Adalete erişim hakkı fiili olarak kısıtlanmıştır”

Demez, “Bilindiği üzere 6 Şubat depreminde adliyemiz yıkılmıştır. Deprem sonrası avukatların, yargı mensuplarının, adliye personellerinin ve en önemlisi vatandaşların hali hiç düşünülmeden adliye binalarına ilişkin özensiz kararlar alınmıştır. Bu kararlar alınırken kamu menfaati gözetilmeden adalete erişim hakkı fiili olarak kısıtlanmış, adil yargılanma hakkına ve adalet arayışına fiilen ket vurulmuştur.  

-“Malatya’nın en çok bugünler adalete ihtiyacı var”

Baro Başkanı Onur Demez şöyle devam etti, “Adliye binalarının bulunduğu yerler büyük araçların geçtiği, trafik akışının yoğun olduğu, şehirlerarası ulaşım yollarının hemen bitişiğindedir. Yol üzerinde bulunan inşaat şantiyeleri ve fabrikaların araç yoğunluğu da eklenince adliyeye varmak biz avukatlar için can pazarına dönüşmektedir. Bu durum ileride meydana gelecek olan olası bir trafik kazasının habercisi değildir de nedir? Bekleyip bir canın gitmesi halinde mi önlemler alınacaktır?  Söz konusu noktalara acilen üst geçit, ışık ve kavşak düzenlemeleri yapılarak, gerekli önemler ivedilikle alınmalıdır! Deprem neticesinde adliye binası yıkılan Malatya’mızın en çok da bugünlerde adalete ihtiyacı vardır. Adliye binasının inşa süresi gözetilerek alternatif çözüm yolları ivedi olarak ele alınmalı, merkezde kullanılmayan, verilen hizmete büyük gelen binaların adliyeye tahsisi sağlanmalıdır.”
   
-“Avukatların mağduriyeti giderilmedi”

Malatya Başkanı Av. Onur Demez sözlerini şöyle tamamladı, “Avukatlarımızın neredeyse tamamına yakınının bürosunun deprem neticesinde yıkıldığı ve mesleki faaliyetlerin bitme seviyesine geldiği bu dönemde ekonomik sorunlarımıza nispeten derman  olacak finansal desteklerden avukatların yararlanması sağlanmalı,  meslektaşlarımızın hak ettiği adli yardım ve diğer alacaklar bir an evvel ödenmelidir.  Zikredilen tüm sıkıntıları daha önce gerek kamuoyuna gerekse de yetkililere defaatle deklare etmemize rağmen hala somut adımlar atılmamış, mağduriyetler giderilmemiştir. Bu vesileyle 29 Eylül’de yapılacak ihalenin bu hassasiyetle icra edilmesini umuyor, dayanacak bir tek günümüzün dahi olmadığını yetkililere bildiriyoruz.    Bizler Malatya Barosu olarak çalışma koşullarımızın ve adli hizmetlerin meslek onuruna ve vakarına yaraşır seviyeye ulaşması için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kere daha tekrar ediyor, kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”

-Bodrum’daki avukat cinayetine tepki 

Bu arada, basın açıklamasında Bodrum’da cinayete kurban giden Avukat Mehmet Erdal Çam olayına da tepki gösteren Baro Başkanı Av. Onur Demez,  “Mesleki faaliyetlerini icra ederken müvekkilleriyle özdeşleştirilen avukatlar her gün farklı bir saldırının hedefi haline gelmekte ve savunma hakkı bu saldırılarla engellenmektedir.Bizler, avukatlık mesleği kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin, niteliği gereği çekişme ve uyuşmazlık içerdiğini biliyoruz. Avukata yönelik şiddet, toplumun genelinde gözlenen şiddet eğiliminden veya diğer meslek mensuplarına yönelik şiddetten önemli farklılıklar içermektedir. Bu nedenle, avukata yönelik şiddetin sona erdirilmesi için  gerekli adımların atılması elzemdir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Mlx (7 ay önce)
    Şehrimizin emini sayın 1.gürkan,adalet sarayını da yapar acele etmeyin.adalet sarayına en uygun bina bence eski Yimpaş binası idi.süper olurdu. Ama gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (7 ay önce)
    Sayın belediye yöneticilerimiz fotoğraf çektirip,gelen ve giden burokratlara misafirlik etmekten eğer zaman bulabilirlerse, belediye hizmetlerine de belki sıra gelir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Cihan (7 ay önce)
    Engelli personel adliyeye ölüm kalım içinde gidip gelirken siz avukatlar lüks arabanızla 50 kilometre yolun hesabını yaparsınız adaletsizlik en baştan yok olmuş sayın avukat
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Yarın bir gün, ceza mahkemelerine giderken birisi araba çarpması sonucu vefat etse yine bunları yazabilecekmisin?Avukatın ,adliye calisanlarinin, hakim ve savcıların nasıl bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldığını algilayamiyor musun? Adliye hizmetlerinden yararlanan tüm Malatyalilar da aynı problemler ile yüz yüze.Ama yok sen üç beş tane lüks araba gördün ya tüm avukatlar lüks içinde yaşıyor oldu, öyle mi?Siz tepkisiz ve duyarsizkalmaya devam edin, insanlar layık oldukları idareciler ile yonetilirler .
    %73
    %27
    Yanıtla
  • HAcı (7 ay önce)
    Kolayı var bir iş hanı tabelasını mega ultra adalet sarayı diğe değiştirir sayın tüfenkççi olur biter mis gibi saray :)))
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hakikat (7 ay önce)
    Hergün çıkıp boş boş konuşan sayın vekil Bülent bey bu işide çözer.herşeyi çözdü yaa.deprem şehirleri içerisinde durumu en vahim,en kötü,en acı olan sahipsiz şehir Malatya dır.ortda ne bi belediye başkanı ne bir vekil var.sadece yeni sayın vali var ortada.Hükümet nerde kim bu şehirle ilgilenecek.halk çaresiz,ümitsiz bir şekilde bişeyler yapılmasını bekliyor.ama yok kimse yok.duyun duyun sahipsiz şehrin feryadını.kimse yokmuuuu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    Devletimiz acilen depremden etkilenen illere yetecek şekilde beton santralleri kurmalı ve bu beton santralleri mıcır vs. gibi malzemeleri kendi bünyesinde üretmeli bence bu çok elzem
    %100
    %0
    Yanıtla