Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı Programı kapsamında Doğanşehir Lisesi'nin konuğu olarak Bulgaristan ve Litvanya'dan gelen öğrenciler Malatya'nın Darende ilçesindeki tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezdi
Doğanşehir Lisesi Yabancı Dil Sınıfı'nın ''Kültürlerin Çeşitliliği Bizi Birleştirir'' adlı projesi çerçevesinde, Bulgaristan ve Litvanya'dan lise öğrencileri, Malatya'ya geldi. Konuklar, Türk öğrencilerle birlikte Darende ilçesinde, tarihi ve turistik mekanlara ziyaretlerde bulundu.
Doğanşehir Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Grup Başkanı Birol Çağan, 5 kez ziyaret ettikleri bu ülkelerdeki okullardan gelen öğrencileri projenin finalinde Malatya'da ağırladıklarını söyledi.
27 kişilik grubu bir hafta konuk edeceklerini belirten Çağan, ''Kültürel kaynaşma amacıyla gerçekleştirilen projemiz sayesinde öğrencilerimiz farklı ülkeleri görme, insanlarıyla tanışma imkanı bulmuştur'' dedi.
Bu ülkelerden gelen öğrencilere öğretmenlerinin de eşlik ettiğini kaydeden Birol Çağan, konuklarının Darende'nin doğal ortamına hayran kaldığını belirtti. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda Doğanşehir'in Polat beldesinde özel bir kutlama programı düzenlediklerini anlatan Çağan, öğrencilerin burada yöresel kıyafetleri ile gösteriler sunarak gençlik coşkusuna ortak olduklarını ifade etti.
Malatya'yı da gezerek şehri tanıtacaklarını vurgulayan Çağan, ''Özellikle Litvanyalı konuklarımız buradaki, dağlar, akarsular, kanyonları hayranlıkla izledi. Ülkelerinden çok farklı bir ortamda güzel dostluklar kurduklarını söylediler'' diye konuştu.
Günpınar Şelalesi, Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi ve Darende Tanıtım Merkezi'ni gezen öğrenciler ve öğretmenler daha sonra ilçeden ayrıldı.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.