SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Böyle Çalışmalar Yapılması Bizleri Gururlandırıyor"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü bünyesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, çalışmaların kendilerini gururlandırdığını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak beraberindeki AKP İl Başkan Yardımcısı Kamil Biter, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erduran ve Mehmet Gökhan Gökçek ile Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ı ziyaret ederek, 4'lü ve 5'li Çapraz Karaciğer nakli hakkında bilgiler aldı.

“Nakil Amerikan Journal of Transplantation’da yayımlandı”

Bilim insanlarının yazdığı algoritmayla birbirini hiç tanımayan hasta ve donörler eşleştirilerek, hastaların karaciğer nakili olup, sağlığına kavuşmasını sağlandı. 4’lü çapraz nakil, ABD’nin saygın bilimsel dergilerinden Amerikan Journal of Transplantation’un Temmuz sayısında yayımlandı.

“Deprem sonrası süreçte nakillere devam ettik”

Depremden sonra da nakillerin devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Sezai Yılmaz, çok güçlü bir ekip ile depremden sonra da 6 nakil gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Depremden sonra hiç ara vermeden nakillere devam ettik. Fiziki şartlar olarak çok iyi teçhizatlara sahibiz ve tabi ki çok güçlü, fedakar bir ekibimiz var. 2018’de ilk kez aynı anda 3 vericili karaciğer nakli yaptık, dünyada çok önemli yere sahip olan aynı anda aynı gün 5 vericili karaciğer naklini 2019 yılında gerçekleştirdik. 2022 yılının temmuz ayında da dünyada bir ilk olan 4’lü çapraz karaciğer nakilleri yaptık. Yılda 300 civarında nakil yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Organ Bağışının önemine değinen Prof. Dr. Yılmaz, “Organ nakli için, organ bağışı gerekli en önemli nokta insanlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi. Ülkemizde hâlâ oldukça düşük seviyede olan organ bağışı son derece önemli ve hayati niteliktedir. Organ nakli sayesinde birçok hastamızın hayatını kurtarıyoruz” şeklinde konuştu.

“Dünya gündeminde takip ediliyor”

Karaciğer Nakli Enstitüsü bünyesinde yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, “Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamızı ziyaret ederek, Malatya'mız, ülkemiz ve dünyada çok büyük ses getiren dünya literatürüne giren 4'lü ve 5'li Çapraz Karaciğer nakli hakkında bilgiler aldık. 4'lü çapraz nakil, ABD'nin saygın bilimsel dergilerinden American Journal of Transplantation'un Temmuz sayısında yayımlanması hususunda tüm ekibi tebrik ediyorum. Sezai hocamız ve ekibi çok güçlü bir ekip ve çalışmaları dünya gündeminde takip ediliyor. Böylesi zor günlerde bu kadar önemli ve güzel haberler almak, Malatya’mızda böyle çalışmaların yapılması bizleri tabi ki gururlandırıyor. Bu anlamda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Deprem sürecinde dahi hiç ara vermeden insan sağlığını korumak için özveriyle çalışan tüm hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Malatya’mızın bu önemli değerini bir adım ileriye taşıyacak her adımda biz de varız.”

Rektör Ahmet Kızılay ve Başhekim Adil Başkıran’ı ziyaretlerinde de Karaciğer Nakli Enstitüsü çalışmaları hakkında bilgiler alan Milletvekili Ölmeztoprak, “Geçen hafta Rektörümüz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede enstitümüzün fiziki şartları hakkında da bilgiler almıştık. Gelişen sağlık sistemleri ile birlikte, burada ki enstitümüzün de gelişimi çok önemli, aynı 4’lü ve 5’li nakillerin yapıldığı bir enstitünün çok iyi imkanlara sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Bizler de bu anlamda enstitümüzün gelişimi için her türlü konuda destek olmaya hazırız. Malatya’mızın bu önemli değerini bir adım ileriye taşıyacak her adımda biz de varız” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mehmet ali öztürk (8 ay önce)
    sezai hocamız çok başarılı çok hayatlar kurtarıyorlar. başka ülkede olsa nobel ödülüne aday gösterirlerdi. neden bizim ülkede gösterilmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Helal olsun hocama istese burada bir dakika bile durmaz ama öylesine Malatya aşığı biriki para onun için ikinci planda. Başarıları daim olsun inşallah. Rabbim Sezai hocam gibi Malatya sevdalılarını çoğaltsın. Hocama ve ekibine bir Malatyalı olarak teşekkür ediyorum.... Rabbim hayırlı ömürler versin size ve ekibinize Sayın hocam...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Deli (8 ay önce)
    Hocay'ı ziyaret etmekle şehrimize veya hastaneye ne tür hizmet yapmış oluyor. Hoca zaten kendi klasında bir adam .Yaptığı hizmetleri yazmaya yetecek ne bir kalem nede bir kağıt yeter. İlimizin hali ortada Su çamur akıyor,Yollar köstebek, şehir adeta Hindistan şehirlerini andırıyor ve düzeltilmesi içinde en ufak bir gayret yok.Bu ziyaret hocanın şahsı hariç yapılan ziyaretin haber değeri site sayfa dolsun dan öteye gitmez..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (8 ay önce)
    Sezai hocam tam bir Malatya li Malatya ya ülkeme yaptığı hizmet herkesin takdiri gordugumuz an fotoda hizmetleri aklımıza geliyor ancak ziyaret eden vekili görünce aklıma gurur verici bir şey gelmiyor Malatya ya ne faydası olmuş bir soralım belki hizmetleri vardirda biz görmemiş olabiliriz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Way be! (8 ay önce)
    Sezai Hocam Malatya’nın medârı iftarı. Gurur kaynağımız. Yaptıkları ile efsane. Gece gündüz çalışıyor emek veriyor. Hastalara şifaya vesile onurumuza destek. Vekil Hanım Sezai bey ile foto vererek yine algı derdinde. Ya Allah için artık şu ziyaret miyaret haberleri ile reklamı bırakın Malatya için somut ne yaptınız onu gösterin. Vekil Hanım elinden hiç birsey gelmiyorsa bari 10 konteynır alıp depremzedelere bağışlasa daha makbule geçer. Zaten çok zenginler. Dokunmaz bile
    %83
    %17
    Yanıtla