SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Bu Başarı Ayrı Bir Anlam Taşıyor"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin, dünyada bir ilk olarak gerçekleştirdiği 5'li çapraz karaciğer naklinin gururunu paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar, bazı  Malatyalı milletvekilleri başarı tablosunun yaratıcısı Prof.Dr. Yılmaz ve ekibini kutladı.

“Dünyada bir ilke imza attı”
YÖK Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İnönü üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini özel olarak tebrik edip, kutladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamada, “Üniversite hastanelerimiz başarılı çalışmalarıyla bizleri gururlandırmaya devam ediyor.  İnönü Üniversitesi  Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü dünyada bir ilke imza atarak beşli çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini kutlar başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kaydetti.

"Malatya'da bu başarı ayrı bir anlam taşıyor"
YÖK Başkanının, Prof.Dr. Yılmaz ve ekibinin başarısı ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, "Prof.Dr Sezai Yılmaz ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Depremin yaralarını saran Malatya’da bu başarı ayrı bir anlam taşıyor." notuyla paylaştı.

“Sezai Hoca ve ekibi dünya çapında yeni bir başarı ortaya koydu”
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a yine sosyal medya üzerinden cevap vererek, “Sayın Başkanım, Beşli çapraz karaciğer nakli ile Sezai hocamız ve karaciğer ekibi Dünya çapında yeni bir başarı ortaya koydu. Son üç ayda çapraz karaciğer nakli ile şifaya kavuşan hasta sayısı 60'ı geçti.” ifadeleri ile son durumu aktardı.

“Gerçek bir bilim adamı, iyi bir insan,  yürekli bir Malatyalı”
MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, “Dünyada bir ilke imza atarak beşli çapraz karaciğer naklini gerçekleştiren İnönü üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Sezai Hoca; gerçek bir bilim adamı , iyi bir insan,  yürekli bir Malatyalı.” İfadelerinin yer aldığı mesajı yayınladı.

“Yürekten kutluyorum”
AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci dee yayınladığı mesajında, “Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanemiz başarılarına bir yenisini daha ekledi. Sezai Hocam ve ekibini hemşehrilerim adına yürekten kutluyorum.” dedi.

“Bizi yüreklendirdi, umutlandırdı”
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Malatya'da Beşli Çapraz Karaciğer nakli ile dünya çapında yeni bir başarı ortaya koyan Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibini tebrik ediyorum. Enkaz altında kalmış bir şehirde dünya çapında bilimsel başarıya imza atılması gelecek adına bizi yüreklendirdi, umutlandırdı. Sağ olun hocam”

malatyahaber.com

FOTO: YÖK Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar (soldaki) ve Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Dilek (4 ay önce)
    Denetleyin kul hakkı kutlamayla olmuyor yoğun bakimlari gidin görün
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek (4 ay önce)
    Sayın Cevdet bey öyle kutlamayla olmuyor birazda denetleyin oradaki hastaların çoğu enfeksiyon dan oluyor bakmıyor lar soğuk suyla yıkıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa Zafer (5 ay önce)
    Hocam gibi ne kıymetli doktorlar vardı. Ama üniversite olarak elimizde ve şehrimizde tutamadık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (5 ay önce)
    Değerli hocama,plaket vereceğinize rektörlük seçimleri yaklaşıyor,rektör olarak atayın...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Atarlarsa şaşarım!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hocanın eşini her seferinde başka şehre atayarak, bu şehirden göndermek istiyorlar kaldı ki rektör yapalar. Bu şehirde meyveli ağacı taşlarlar. Ancak boş adamlar daha değerlidir. Madem hoca ile bu kadar övnüyorlar, ciddi iseler o zaman üniversiteye rektör atasınlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yok olmasin hastaların ona ihtiyacı var. Şifa veren eller o makamdan daha üstün inanın. Allah eksikliğini vermesin hocamızın. İnşallah Inonuye daha iyi bir rektör atanır. Kızılay çok kötü bir seçimdi. İyi bir hekim olabilir ama iyi bir yönetici olamadı malesef. Tek şansı Cemil Çolak dönemindeki projelerin açılışı ona denk geldi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • irfan Akdağ (5 ay önce)
    Duygularımı ifade etmeye kalksam sayfalar yetmez. Bu nedenle Sezai hocama ve ekibine Allah razı olsun, emeklerine sağlık, sizinle gurur duyuyoruz diyorum. Bu arada saygıdeğer hocamızın babası benimde öğretmenim olan Sayın Hocam Ali YILMAZ´ı da böyle bir evlat yetiştirdiği için saygı ve rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun inşallah.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • İrfan bey hocamızın babası yanılmıyorsam köy enstitüsü mezunudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (5 ay önce)
    İsrail ürünleri ışınlama ile Türkiye ye gelmiyor, samimi iseniz ithalatlarını yasaklarsınız, İsrail malı pazarlayan şirketlerin, Türkiye deki faaliyetlerine son verirsiniz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Müdür (5 ay önce)
    Üniversitenin müdürü ne durumda, ondan da başarı bekliyoruz!
    %70
    %30
    Yanıtla