SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Bu 'Sıradan' Oldu.. Şampiyonu Meçhul Bir Şampiyona Daha!

Malatya'da Bu 'Sıradan' Oldu.. Şampiyonu Meçhul Bir Şampiyona Daha!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyeler olmak üzere, çeşitli kurumlarca düzenlenen sportif şampiyonalarda, dereceye giren okul, kulüp ya da sporcuların adları verilmeden basına duyurulan etkinliklere bir yenisi daha 'Okullar Arası Küçükler ve Minikler İl Tekvando Şampiyonası' ile eklendi.

Resmi kurum ve kuruluşlar, düzenlenen bu etkinliklerde, başarılı olan okul, kulüp ya da sporcuların adlarını, bültenlerine yazma 'zahmetine katlanamadıkları' için, dereceye girenlerin ya da şampiyonların 'meçhul' olarak kalıyor.

En son, iha tarafından 5 fotoğrafla haberleştirilen "Okullar Arası Küçükler ve Minikler İl Tekvando Şampiyonası'nda, birinci olan sporcuların dahi isimlerine yer verme gereği duyulmayan, dolayısıyla geleceğin sporcularını manevi olarak motive edebileceği dikkate alınmayıp ‘sıradanlaştırılan’ etkinlikle ilgili haber şöyle:

"Malatya’da okullar arası Küçükler ve Minikler Kategorisinde İl Tekvando Şampiyonasında 200 sporcu mücadele etti.

Merkez Kapalı Spor Salonunda 27-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Okullar Arası Küçükler ve Minikler Tekvando İl Şampiyonasına 200 bay ve bayan sporcu katıldı.

Şampiyona ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Malatya Tekvando İl Temsilcisi Nurettin Uçar, tekvandonun geleceği olan çocukların gelecek için çok büyük önem taşıdığını belirterek, “Bizler Malatya’da bu sporu yapan tüm kategorideki sporcu arkadaşlarımızın maç tecrübeleri kazanmalarına önem veriyoruz. Bu şampiyonada mücadele eden tüm sporcularımıza, ailelerine, antrenörlerine ve hakem arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İl Hakem Komitesi Başkanı Hasan Çalo ise bütün branşlarda olduğu gibi tekvando branşında da alt yapının çok önemli olduğunu dile getirerek, “Bizler bu şampiyonada ileriki yıllarda ülkemizi ilimiz adına temsil edecek sporcuların yetişmesine katkıda bulunuyoruz. Geçen haftalarda yapılan Avrupa Şampiyonasında mücadele eden sporcu kardeşlerimiz, buralarda yapılan şampiyonalardan büyüyerek gitmişlerdir. Özellikle son yıllarda Türk tekvandosu bir lokomotif gibi diğer branşlarında üzerinde dereceler yaparak dünyada ve Avrupa’da söz sahibi olmuştur. Bu güzellikleri, başarıları süreklilik haline getiren başta federasyon başkanımız Metin Şahin, Teknik Direktörümüz Ali Şahin ve sporcu arkadaşımız ile birlikte gelenek haline getirdiğimiz şampiyonlukları pekiştirdik. Biz tekvando ailesi çok büyük bir aileyiz. Buradan yarışmaya katılan sporcu, antrenör ve hakem arkadaşlara sonsuz başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Şampiyona sonucunda kilolarında dereceye giren sporculara madalyaları verildi."

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Sedat Yamaci (4 ay önce)
    Etraftaki bütün iller tenis turnuvası yaptı. Bu ilin tenis temsilcisi kim? Neden turnuva düzenleme gayreti içerisine girmiyorlar? Kort mu yok? Fiziki imkanlar mı kısıtlı? Sporcun yok mu ? İl gençlik ve spor müdürümüz, Malatyamız zaten depremde darbeyi yemiş. Çocuklarımıza ve gençlerimize daha fazla darbe vurmayalım. Turnuvalardan, sosyal aktivitelerden çocuklarımızı mahrum tutmayalım. Saygılar.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Okullar arası her kategori de tenis müsabakaları yeşilspor kortlarında yapıldı, biraz eleştirirken bilgi sahipi ol
    %40
    %60
    Yanıtla
  • aşkım_44 (4 ay önce)
    bu memlekette iki tane üniversite var... gençlik spor il müdürlüğü var.. başta büyülşehir olmak üzere iki tane ilçe belediyesi var tek kelimeyle yazıklar olsun bu yazıklar olsunu malatya yerel ve görsel basınıda ekleyebiliriz allah aşkına bu kurumların başındakilerini yerden yere vurun nasıl bir memleketiz yaaa hiç bir sosyal aktivite yok
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Katılıyorum. Liyakatsız ve vizyonsuz koltuk meraklılarını köşe başlarına koyunca bir şey olmaz. Ne yaprsın. Maraba mutlu ve şükür sahibi!
    %34
    %66
    Yanıtla