SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Bürokrasiyi Denetleyen Makam Yok'

0
Güncellendi - 2021-08-28 10:33:50
'Malatya'da Bürokrasiyi Denetleyen Makam Yok'
A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Malatya İl Başkanı Av. Süleyman Sarıbaş, çeşitli konularla ilgili bir açıklama yaptı, araya bir de Vali eleştirisi sıkıştırdı.

Sarıbaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Malatya’mızın önemli gelir kaynaklarından biri olan kayısı en başta gelir. Şehrimizin ismi ile özdeşleşen “Malatya kaysısı “ çiftçimiz için bir geçim, her şeyden öte bir hayata tutunma sebebidir.

Ancak mevcut iktidar her işte olduğu gibi kayısı işinde `de `mış` gibi yapmıştır. Malatya`ya büyük şahsahalarla TMO [Toprak Mahsulleri Ofisi] alım merkezi ofisi açmış, kayısıyı alacakmış gibi yapmış ama maalesef kayısı sezonu sona ermek üzere olduğu halde hal kayısı almadığı gibi fiyatları da belirlememiştir. Anlaşılan o ki bu politika ile kayısı fiyatlarının düşmesi amaçlamak çiftçinin ezilmesi, tüccarın kazanması öngörülmektedir.

Her zaman belirtiğimiz gibi Malatya da bürokrasiyi iyi denetleyen bir makam yoktur. Valilik işlevsiz, vali yetersizdir. Olan millete olmaktadır. Elektrik-gübre –göztaşı –işçilik ve mazot fiyatları %100 oranında artarken üretici çiftçi sahipsiz kalmıştır. TMO nın derhal fiyat açıklaması ve gereken alımlara suretle başlaması gerekir. Bir gün de bizi şaşırtın MIŞ gibi yapmayın iktidarın son günlerinde bari milletin hayrına bir iş yapın, çiftçimizi daha fazla ezdirmeyin.

Bir de beldeleri ve köyleri gezen iktidar milletvekillerine sorun`, bu gezilerinin sonunda gübre fiyatlarını, elektrik fiyatlarını, mazot fiyatlarını ucuzlatmayı vadediyorlar mı? Gezilerin amacı çiftçinin yanında olmak değilse neden gezerler hiç mi utanmazlar. TMO’nun hala kayısı fiyatlarını açıklamadığını ve hala neden alım yapmadığını lütfen sorun hiç bir derde çare olmadan kuru kalabalık gezmek aç tavuk misali pislik getirir İktidarı kaybedenlerin milletin gönlünde yeri olamaz.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Nerede varki Malatya'da olsun ,halbuki bize yıllarca insanı yaşatki devlet yaşasın ,devlet insan için vardır diye öğrettiler,bir gün sevdiğim bir insana geçmişten günümüze yaşanmış güzellikleri anlatıyorum,dinledi yüzüme baktı günümüze gelelim anlattıklarının hangisi günümüzde var , geçmişe takılıp kalmayalım,o insanlar o güzellikleri yaşamışlar aramızdan ayrılmışlar, esas olan bugün o güzellikleri biz yasiyormuyuz ona bakmak gerekir demişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa doger (2 yıl önce)
    saribas isine baksen bu sehirde vali var senin gaddi e degil yorum yapmak
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Partinin pazarlanması mı kaldı Chp den 15 emanet milletvekilini aldıkları gün bitti herşey İp in artık chp ve dolaylı yoldan da hdp nin ortağı ve sözcüsü oldu gitti bitti Sarıbaşa gelince bir sonraki güçlü parti nerde olabilir ben oraya giderim düşüncesi var Bu ortakların derdi davası millet değil Erdoğan gitsin yeter çünkü iç ve dış ortakları öyle istiyor Daha çok beklersiniz ortada kendilerinin de bildiği bir gerçek var Bizim iktidar olma şansımız yok ama olsun suyu bulandıralım o da yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Dikkatli ol Sarıbaş. Seni ve partini, Ticaret Odası ve Organize Sanayideki olaylarla ilgili birileri kullanmaya çalışıyorlar. Onlar para kaynakları neredeyse ondan taraf olurlar. Valide para olmaz. Anladınmı? Başka konularda eleştirebilirsin ama sana TSO'nun başındaki kişinin sorunu nedeniyle Valiye karşı bunu söyletenler bunları bedava yapmıyorlar. Önce olaylara bak öyle konuş. Partini bazı pazarlamacılara alet etme. Benden söylemesi. Burası küçük memleket herkes kimin ne yaptığını çok iyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok bisey anlamadım ama sondaki burası küçük memleket kısmı yetti zaten herkes herkesin ne yaptığını iyi biliyor sadece bazılarinin sesi çıkmıyor.
    0
    0
    Yanıtla