SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Etkinlikleri Başladı

Malatya'da Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Etkinlikleri Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da,18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen anma programında 2. Ordu Bando Takımı ile üniversitenin mehteran takımı çeşitli ezgiler seslendirdi.

Etkinliğe, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bazı gazi derneklerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bu arada, İl Anma ve Kutlama Komitesi tarafından 18 Mart günü yapılacak anma törenlerinin programı da şöyle açıklandı:

"18.03.2024 PAZARTESİ

A-ŞEHİTLİKTE ÇELENK SUNMA TÖRENİ   ( Saat: 10.00 ) 

  1. Tören Programının sunulması, 
  2. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri çelenklerinin sunulması,
  3. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir. 
  4. Saygı Duruşu ve Saygı Atışı yapılması,
  5. Tören Bölüğü ve Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi,
  6. Mesajların okunması ( Geldiği Takdirde ),
  7. Şehitlik Özel Defterinin Valimiz Sayın Ersin YAZICI tarafından yazılması,
  8. Garnizon Şehitliği, Emniyet Şehitliği, Kamu Görevlileri Şehitliği ve Şanlı Gazilerimizin Mezarlarının ziyaret edilmesi,

B-  İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ KONGRE KÜLTÜR MERKEZ SALONUNDAKİ TÖREN Saat: 11.30)

  1. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi,
  2. Şehit ailelerini temsilen Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı İsmail AYVALI tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması,
  3. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın  Selahattin GÜRKAN’ın konuşmaları,
  4. Valimiz Sayın Ersin YAZICI’nın konuşmaları (Tensiplerine maruz)
  5. Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilecek birer personel tarafından ortaklaşa “Şehitlerimiz“ temalı sunumun yapılması,
  6. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi tarafından günün anlam ve önemini ifade eden müzik programının yapılması,

 D- ŞEHİTLERİMİZ ANISINA MEVLİT PROGRAMI: ( 15.30 )

  1. Müftülüğümüzce 18.03.2024 Pazartesi günü Kernek Karagözlüler Camiinde ikindi namazı öncesi 15.30’da şehitlerimiz anısına mevlit okutulacaktır."

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız