SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Depremzede Çocuklara Psikososyal Destek

Malatya'da Depremzede Çocuklara Psikososyal Destek
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından Malatya’da depremden etkilenen çocuklar için kurulan psikososyal destek çadırlarında görevli personel  etkinlikler düzenleyerek çocuklarla eğlenceli vakit geçiriyor.

Malatya’nın da aralarında bulunduğu ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından depremden etkilenen çocuklar için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda İl Müdürlüğü bünyesinde sosyal çalışmacı, çocuk gelişimi, sosyologlardan oluşan psikososyal destek ekipleri, çadır kentlerde ve geçici konaklama merkezlerinde kurulan psikososyal destek çadırlarını resimlerle, bayraklarla süsleyen ekipler çocuklarla oyunlar oynayıp, yüz boyama yapıp, resim çiziyor.

Elazığ Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli olarak gelen ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsündeki çadır kentteki psikososyal destek çadırında Psikolog olarak görev yapan Seda Bulut, amaçlarının depremden en çok zarar gören çocuklara destek olduğunu belirterek, “Bakanlığımız görevlendirmesi ile gönüllü olarak arkadaşlarımızla birlikte Elazığ’dan Malatya’ya geldik. Burada çadır alanlarında görevlendirdik. Öncelikli olarak çadırlarda ailelerle psikososyal destek anlamında görüşmeler yaptık. Depremden en çok etkilenen çocuklarımızla çadır alanında çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Oyunlar oynuyoruz, boyamalar yapıyoruz. Amacımız çocukların bir nebzede olsun bu durumu daha çabuk atlatması” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız