SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Durum Ne?

0
Güncellendi - 2020-04-18 04:17:25
Malatya'da Durum Ne?
A- A+ PAYLAŞ

HASTA SAYISI VE ÖLÜMLER.. Koronavirüs (Kovid-19) hastalığının ortaya çıkması ve salgına dönüşmesi, salgının Türkiye'de de görülmesinden sonra Malatya'daki hasta sayısının 200'ü aştığı, ölü sayısının ise 10'u bulduğu  öğrenildi.

Salgının ardından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Turgut Özal Tıp Merkezi ile Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nin pandemi hastanesi ilan edilmelerinden sonra, hastalığa yakalananlar bu merkezlerde tedavi altına alınıyor. Bu merkezlerde, tedavi edilerek şifa bulan ve taburcu edilenlerin dışında halen tedavileri devam eden hasta sayısının ise 220 civarında olduğu, bunlardan 20'sinin yoğun bakımda tutuldukları haber alındı.

Salgının görülmesinin ardından Malatya'da ölenlerin sayısının 10'u bulduğu bildirildi. Ölen son üç kişiden 2'sinin halen karantina devam eden Darende- Ilıca Mahallesi'nden 60 ve 88 yaşlarında, 1'inin de yine önceki gün karantina ilan edilen Darende- Aşağıulupınar Mahallesi Sarılar Küme Evleri'nde oturan 89 yaşındaki bir vatandaş oldukları öğrenildi.

Bu arada, il dışında ve çoğunluğu da yurt dışında koronavirüse yakalanarak ölen 9 Malatyalının cenazeleri de Malatya'da toprağa verildi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Öte yandan,Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan paylaştığı, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre de, 16 Nisan Perşembe günü 40 bin 427 test yapıldı. Bu kapsamda 4 bin 801 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

Son 24 saatte 125 hasta vefat etti, 1415 hasta iyileşti.

Toplam test sayısı 518 bin 143, toplam vaka sayısı 74 bin 193, toplam vefat sayısı 1643, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1854, toplam entübe hasta sayısı 1040, toplam iyileşen hasta sayısı 7 bin 89 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Günde 40 bin test hedefini aştık. Vaka sayısında artış öngörülebilir düzeyde kaldı. Yoğun bakım desteğine ihtiyaç duyan hastalarda seyir kontrol altında. Yeni iyileşen hasta sayımız 1000'in üzerinde. İki gücümüz var: Tedbir, tedavi. Gücümüzü kullanalım." ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- AA, Ankara

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Adil (4 yıl önce)
    Çocuklar site bahcelerinde oynuyor Kadınlar çıkıp kamelyda oturuyor. Millet birbirine gidip geliyor Ibreti alem icin biri corona olsun karantinaya alınsınlar da belki akillanirlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozy ozy (4 yıl önce)
    “ Hasta sayısının 200 e ulaştığı ölü sayısının 10 a ulaştığı “ tahmini rakamlara kadar indirgedik herşeyi ölenlerimizi bile haberi yapan arkadaşta haklı çıkıp bir Malatyalı yetkilimiz Malatya’daki hasta sayımız şu vefat sayımız bu demek zor mu acaba ? kendi şehrini yaşananlardan haberdar etmek en azından fısıltı şeklinde yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçer diğer bir konuda şehrin insanlarına duyduğun saygıyı gösterir yetkili ve etkili Kişiler artık oturduğunuz makamların hakkını verin lütfen doğru bilgileri paylaşın ki bu işte sulandırılmasın çünkü yapılan her hata insan hayatına maloluyor yani kısaca sizler için 201 ile 221 rakamı yada 11 ile 17 arası çok şey. İfade etmeyebilir ama bir düşünün o aradaki 1 kişinin kendi çanınızdan biri olduğunu ona göre davranın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Yerlisi (4 yıl önce)
    Sosyal mesafe hakgetire.ogün markete gittim adamlar trencilik oynuyor sanki normal günde o kadar yanaşmazlar bıraktım malzemeleri çıktım!
    0
    0
    Yanıtla
  • ÜNAL (4 yıl önce)
    Allah rızası için herkes birbirini uyarsın maskesiz kimse dolaşmasın ayrıca sosyal mesafeyi koruma noktasında lütfen anlayışlı olalım bile bile kimse kimseye bu ileti bulaştırıp katil olmasın lütfen biraz daha sabır evde kal Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Gorana yanın yere gele (4 yıl önce)
    Allah verdi bu derdi yine Allah bitirecek ölüm çok olan yerde ihmal mı var derseniz ençok ölüm dünyanın en gelişmiş ülkelerinde az olan yerlere bakın suriye filistin vs ülkeler yani onlar tedbir mi aldılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne alakası var yaw. Hemen bi ümmetçi lik yapmayın. Suriyede filistinde devletmi var ölümleri bilesin resmi açıklama yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümmetçi olmak kötümü gardaşım!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümmetcilik Türk düşmanlığı na odaklı yapıldığı için kötü bir şey ama Türk birliğinden sonra İslam Birliği gerçekleşecek daha sonra dünya insanlık birliği Türk düşmanlığı yaparak ümmetçilik yapılmaz katiyen bak bugün salgının yok denecek kadar az olduğu ülkeler Türki cumhuriyetler bu sana bir şey anlatıyor mu
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)Cahit isimli kullanıcı yorumuna
    Ümmetçi demek milletçi demek. Anlamına bir gardaşım. Türki Cumhuriyetlerde yaşayanların kanı çok asil olduğu için olabilir değilmi !!! Siz bu kafatascılıkla giderseniz toprağın altında da inş kavim kavim ayırırlar. kanı asil olanlar bu tarafa yani cennete, kanı bozuklarda cehenneme değilmi gardaşım!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlatıyor evet, vakanın az olarak gösterildiği çoğu ülke demokrasi değerleri lnden yoksunotokratik yönetim sahibi ülkeler, çin, Rusya, İran, Türki cumhuriyetler, Afrika devletleri..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümmetçi olmak senin gibi kafatasçı olmaktan iyidir.Yazık tedavisi olmayan hastalıktır ırkçılık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kafa yapısı virüsün cogalmasi, yayılması için adeta bir vaha, kalabalık yerlerden, milletten uzak dur da, ne halin varsa gör, hastaneye de ugrama, böylelikle bizim de oranımız Suriye gibi, Filistin gibi düşük çıkar,
    0
    0
    Yanıtla
  • Melekbabalı (4 yıl önce)
    Bu gidişle bu işin düzelmesi çok zor... Çarşı pazar insan kaynıyor... Diyeceksiniz ki sen nereden biliyorsun sen de mı dışarıdasın... Ben 11 Marttan beridir evdeyim... Çarşıya pazara gidip video çekip sosyal medyadan paylaşanların görüntülerini izleyip konuşuyorum... Allah bize acısın ve tez zamanda bu hastalığın şifasını versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Evde kal Malatya. Biraz daha sabır. İnşallah bitecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun. Bu virüste bir de maskeli eldivenli ev aradık bulduk temizledik. Abonelik kapatıp abonelik açtık mecburen. Birçok kişide ne maske var ne eldiven, Evde kal Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen . Bizde yeni ev taşıdık ve uyarlama rağmen maskesiz geldiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Duran (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin Mekanları cennet olsun. Bu salgın tez zamanda biter inş Allah hepimizin yardımcısı olsun
    0
    0
    Yanıtla