SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Eğitimi Konuştular

0
Güncellendi - 2016-12-23 01:48:40
Malatya'da Eğitimi Konuştular
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Malatya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ile düzenlediği istişare toplantılarına Eğitim Dernekleri ile devam etti.

Büyükşehir Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen istişare toplantısına eğitim alanında faaliyette bulunan dernekler ve bazı kurumların temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, STK’ların sorunlarını dile getirildiği ve çözüm yollarının arandığı istişare toplantısında iki soru başlığı belirlediklerini ve bu sorulardan birinin; İlimizde eğitim alanında hizmet veren STKlar olarak Malatya’daki eğitim faaliyetlerinin yeterliliği;  bir diğerinin ise eğitimle ilgili problemlere yerel çözüm önerlileri olduğunu söyledi.

Akleden Kalp Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faysal Şahaplıoğlu, Örgün eğitime çok fazla önem verildiğini fakat dini ve ahlaki eğitime de önem verilmesi gerektiğini söyleyerek, çocuklarda ahlaki eğitimin artırılması gerektiğini vurguladı.

Tecde Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı İshak Güven, Özellikle sitelerde yaşayan çocukların sosyal anlamda çok eksik kaldıklarını, bu çocuklara sosyal hayat anlamında eğitimler verilmesi gerektiğini söyledi.

Değerler Eğitimi Dersi Okutulmalı

Eğitim de sınırın olmaması gerektiğini vurgulayan Hanımın Çiftliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Latif Bayram, “Eğitimde en büyük eksiklerimizden bir tanesi değerler eğitimi ve gerek dernekler üzerinden gerekse Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden “Değerler Eğitimi” dersleri okutulmalı.” dedi.

Malatya Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan, İlk, orta, lise ve üniversite başarısının artması için; bilgi, kültür, spor ve teknoloji alanında yarışmalar yapılması gerektiğini ve bu yarışmalar sonucunda verilen ödüllerinin başarıyı artırabileceğini dile getirdi.

Ülkemizde zorunlu eğitimden öte gönüllü eğitime geçilmesi gerektiğini dile getiren Şuurlu Öğretmenler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ramazan Güllüoğlu, dürüstlük ve şeffaflık eğitiminin verilmesi gerektiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalarda eğitim derneklerinden de görüş almasının önemli olduğunu söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Nevzat Doğan, Eğitimi ve öğretimi birbirine karıştırmamamız gerektiğini, eğitimin yanında öğretimin de olması gerektiğini ve öğretimde de ahlak ve değer üzerinden gidilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mehmet Akgün, Bakanlığın açtığı kurslar konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, katılımın az olduğunu ve katılanlarınsa genelde bir yerde işe girebilmek için geldiğinden dolayı kaliteyi yakalayamadıklarını söyledi.

Orduzu Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Murat Nalçacı, Öğretmenlere gereken değerin verilmediğini ve öğretmenlerin maaşı artırılarak öğrencileri öğretmenliğe teşvik etmek gerektiğini dile getirdi.

Eğitim Bir Sen Malatya Şube Başkanlığı adına görüşlerini dile getiren Şükrü Deveceloğlu, Değerler eğitimi veren hocaların değerler konusunda bilgi sahibi olup olmadıklarının kontrol edilmesinin önemine değinerek, çocukların okuduğunu anlayıp anlamadığı konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Basiret Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Kızrak, Okullardaki sıkıntıların aile içine yansıtılmaması gerektiğini ve eğitimde saygı konusunda daha fazla çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Bu toplantıların derneklerin birlik içerisinde hareket etme açısından çok önemli olduğunu dile getiren STK temsilcileri bu birlikteliği sağlayan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür ettiler.

Bülten

kentkonseyi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız