SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Esnaf İşlerinin Canlanmasını Bekliyor

Malatya'da Esnaf İşlerinin Canlanmasını Bekliyor
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da bir süre önce yeniden kepenk açan esnaf, işlerinin canlanmasını bekliyor.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'nde kasaplık yapan Ali Türker, AA muhabirine, istedikleri düzeyde satış olmamasına rağmen hallerine şükrettiklerini söyledi.

Mahalle nüfusunun depremin ardından azaldığını belirten Türker, "Binlerce şükürler olsun. Çevremizden alışveriş yapanlarla idare ediyoruz. Genellikle lahmacun, köfte ve tava çeşitleri yaparak satıyoruz. Talep geliyor, neredeyse bizi boş bırakmıyorlar desem yeridir. Çok şükür, devletimize Cenabı Allah zarar ziyan vermesin. Bu büyük bir afet." diye konuştu.

Pide ustası Orhan Demir de durumlarına şükrettiklerini dile getirerek, "Deprem nedeniyle buradan giden çok insan oldu. Depremin ilk zamanlarında iş hiç yoktu. Şu an hamdolsun iyi. Lahmacun, peynirli, yumurtalı ekmek, çörek, börek satıyoruz. Sadece hizmet etmek istiyoruz, parasından değil. Yeter ki insanlar mağdur olmasın diye çalışıyoruz." dedi.

- "Eski günlere dönmek istiyoruz ama zaman gerekiyor"

Manav Ayhan Aydoğan da depremden etkilendiklerini belirterek, "Hayat devam ediyor, mecburen çalışmalıyız. Memleketimizi bırakıp gitmiyoruz, çalışıyoruz. Burada elimizden ne geliyorsa memleketimiz için yapacağız. Depremden sonra kapalı kaldık. Eski günlere dönmek istiyoruz ama zaman gerekiyor." ifadesini kullandı.

Müşterilerine yöresel lezzetler sunan kebap ustası Hamza Maden de depremde iş yerinin zarar gördüğünü, bu sebeple Gülümser Caddesi'nde yeni yerlerinde hizmet verdiklerini söyledi. Maden, şunları kaydetti:

"Hayata kaldığımız yerden devam etmeye çalışıyoruz. Deprem herkes gibi bizi de etkiledi. Artçı depremlerin devam etmesi nedeniyle insanlar halen tedirgin. Çevremizdeki diğer esnaf arkadaşlar da Ramazan Bayramı'ndan sonra dönmeyi düşünüyor. Burada da zaten çok kalan yok. Apartmanların neredeyse hepsi boş. Ne kadar yetiştirebilirsek, ne yapabilirsek çalışıyoruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Battalgazili (1 yıl önce)
    Çok şükür açabilen esnaf varmış en azından bir umut iş yaparız diye bekliyorlar!işyerleri yıkılan ve hasarlı olup açamayanlar ne olacak herhangi bir açıklama bir destek yok tüm ednafın kendine göre borçları var nasıl ödiyecekler esnaf sanki deprem yaşamamış gibi davranıyorlar umarım düşündükleri bir şeyler vardır?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • katip (1 yıl önce)
    inşallah bundan sonra tezgahın arkasını ve önünü aynı yaparlar önde iyileri gösteriyorlar eve gidip poşeti açıyorsun ki yarısı bozuk inşallah depremden sonra akıllanırlar... işini düzgün yapanlara lafım yok...
    %81
    %19
    Yanıtla