SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’da FETÖ Soruşturması: 2 Eski Öğretmen Tutuklandı

0
Güncellendi - 2017-06-01 05:49:29
Malatya’da FETÖ Soruşturması: 2 Eski Öğretmen Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY Terör Örgütlerine Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında Malatya’da 8 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 2 şüpheli tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı, 4 şüpheli ise gözaltına alındı.

Malatya Valiliği OHAL Bülteninde yer alan bilgiye göre; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturma kapsamında firari olarak aranan 2 ihraç öğretmen yakalanarak gözaltın alındı. Malatya Sulh Ceza Hakimliğine çıkartılan 2 şüphelide örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Hakkında yakalama kararı bulunan ve ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığından ihraç Uzman ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınan 1 Teğmen ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Malatya’daki soruşturma kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.

Bu arada, İzmir’deki FETÖ soruşturması kapsamında İnönü Üniversitesi’nde görevli iken ihraç edilen 1 Profesör, Kahramanmaraş’daki soruşturma kapsamında 1 özel okul müdürü, Ankara’daki soruşturma nedeniyle ihraç durumdaki 1 komiser yardımcısı gözaltına alındı.

KÜTAHYA'DA..

Kütahya merkezli 14 ilde, Fehullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan "öğrenci evi ablası ve abisi" 17 zanlıdan 7'si tutuklandı.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kütahya, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Balıkesir, Çorum, Zonguldak, Erzurum, Malatya, Manisa, Aksaray ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan 17 kişinin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 10 zanlı ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 22 Mayıs'ta 14 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 17 kişi yakalanmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan 19 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız