SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da Gıda Üretim, Satış ve Tüketimine 9 Bin 665 Denetim Yapıldı'

'Malatya'da Gıda Üretim, Satış ve Tüketimine 9 Bin 665 Denetim Yapıldı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya'da gıda üretim sektörünün geniş bir yelpazeye yayıldığını ve bu sektörlerin sıkı denetimlerle kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Gıda güvenliği ve hijyen kurallarına uygun üretim yapılmasının önemine dikkat çeken Vali Yavuz, özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, unlu mamuller, şekerleme, yağlar, helva, yumurta, kuruyemiş gibi alt sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin hem iç pazara hem de komşu ülkelere ihracat yaptığını vurguladı.

Vali Yavuz, gıda üretim işletmelerinin gerekli altyapı standartlarını sağladıktan sonra HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sistemi çerçevesinde onay belgesi aldıklarını söyledi. Bu sistem doğrultusunda, gıda güvenliği üretimden tüketime kadar her aşamada izleniyor ve denetimlerle kontrol ediliyor. Hijyen ve sağlık risklerine karşı üretim süreçleri sıkı bir şekilde denetleniyor.

2024 yılı içerisinde Malatya'da 4.509 gıda satış ve toplu tüketim yeri ile 879 üretim yerine yönelik toplam 9.665 denetim gerçekleştirildiği açıklandı. Denetimlerde alınan 94 numune sonucu, 75 işletmeye yaklaşık 3,2 milyon TL para cezası uygulandı.

Vali, gıda kodeksine aykırı üretim yapan işletmelere karşı yasal yaptırımların devreye girdiğini, bu yaptırımların ürün toplatma, imha, ifşa ve para cezası gibi çeşitli önlemleri içerdiğini ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız