SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Güz Dönemi Ağaçlandırması

0
Güncellendi - 2021-12-13 02:21:48
Malatya'da Güz Dönemi Ağaçlandırması
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı İlkbahar-Yaz ve Sonbahar-Kış dönemlerinde ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yaparak Malatya’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yoğun gayret gösteriyor.

Yapılan çalışmalarla hakkında bilgiler aktaran Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ahmet Turan Özbey, “Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığı olarak sonbahar ile birlikte Cadde, Sokak, Refüj, Park ve kavşak alanlarında ağaçlandırma çalışmalarımıza başladık. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığı cadde ve sokaklarda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Caddelerimizdeki ağaçlandırma çalışmalarımızda boylu ve yapraklı ilimiz iklimine uygun ve dekoratif ağaç türlerini tercih ediyoruz. Her cadde için ayrı bir konsept oluşturuyoruz. Kavşak ve refüjlerde ise genellikle ibreli ve çalı türü yer örtücü bitkileri tercih etmekteyiz. Nisan ayına kadar çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.

Anayurt Bulvarında yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Park Bahçeler Müdürü Ahmet Turan Özbey, “Anayurt Bulvarında ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgedeki çalışmalarımızda akça ağaç türünü tercih ettik. Bunun nedeni ise Bulvarın bir tarafında Demiryolunun bulunması. Herhangi bir tehlike yaratmaması için Çınar gibi fazla gelişen bir ağacı tercih etmedik. Yapmış olduğumuz ağaçlandırma çalışmalarında özellikle yaya ve araç sirkülasyonunu göz önüne alarak bitkilendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız