SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Hangi Yurt Kime Verildi?"

0
Güncellendi - 2016-12-21 02:37:40
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, on binlerce üniversite öğrencisi barınma sorunu yaşarken, FETÖ’ye ait el konulan yurtların başka vakıflara devredilmesini eleştirdi. Ağbaba, “Fetullah’tan vazgeçip, diğer cemaatleri büyütüyorlar. Gizli saklı, ihalesiz şekilde devir gerçekleşiyor” dedi. Ağbaba, Malatya’da Türkiye Gençlik Vakfı’na devredilen yurtla ilgili de Bakan Kılıç’a sorular yöneltti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hükûmetin 15 Temmuz darbe girişiminden hâlâ ders çıkaramadığını belirterek, iktidarın, barınma sorunu yaşayan öğrencileri başka cemaatlere yönlendirdiğini ifade etti.

HANGİ MANTIKLA?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüne ait okullar ve yurtlara devlet tarafından el konulduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu çerçevede 800 yurda el koyduğunu açıkladığını belirten Ağbaba, “ Hâlâ 10 binlerce öğrenci yurt bulamazken bu yurtların YURTKUR'a değil de malum vakıflara devredilmesi, Hükûmetin 15 Temmuz darbe girişiminden hâlâ ders çıkaramadığını göstermektedir. İktidar, yurdu olmayan öğrencileri bu cemaatlere yönlendirmekte. Devletin en temel görevi bu öğrencilere devletin yurtlarında yer bulmak değil mi? Hâlâ, Fetullah'dan vazgeçip diğer cemaatleri büyütmek hangi mantıktır.Hükümet , bir cemaati devletten çıkarırken diğer cemaatleri güçlendiriyor. Bunu da kabul etmek mümkün değildir” dedi.

MALATYA’DA TÜGVA’YA KIYAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplandırılması istemiyle bir de soru önergesi verdi. “Malatya’da el konulan yurtlardan birinin Türkiye Gençlik Vakfı’na 50 yıllığına kiralandığını  belirten Veli Ağbaba, “300 kişilik kapasitesi olduğu ifade edilen erkek öğrenci yurdunun , binlerce üniversite öğrencisi açıktayken, maddi kazanç elde eden bir vakfa devredilmesi öğrenciler arasında tepkiyle karşılanmaktadır.”ifadelerini kullandı.

BU NASIL DEVİR, KİMSENİN HABERİ YOK

Ağbaba’nın vakıflara devredilen yurtlarla ilgili Bakan Kılıç’a soruları şu şekilde:

“Türkiye genelinde el konulan 800 yurttan kaçı devlet yurdu yapılmıştır? 800 Yurt hangi vakıflara devredilmiştir? Bu yurtlar hangi şehirlerdedir? Hangi vakfa kaç yurt devredilmiştir? Malatya’da hangi yurtlar hangi vakıflara devredilmiştir? Türkiye Gençlik Vakfı’na devredildiği belirtilen ve ismi 15 Temmuz Okçular Tepesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu olan yurt hangi bedelle vakfa devredilmiştir? Yurtlar devredilirken kamuoyunun bundan neden haberi olmamaktadır? Devralınan yurtlar niçin ihale usulü ile devredilmemektedir? Bakanlığınız tarafından ENSAR, TÜRGEV ve TÜGVA’ya pozitif ayrımcılık yapıldığı iddiaları doğru mudur? FETÖ’ye ait Türkiye’de ki en önemli yurtların bu vakıflara çok düşük rakamlarla devredildiği doğru mudur? Türkiye genelinde on binlerce  kız ve erkek öğrenci, yurt sorunu yaşarken, Bakanlığınızın elindeki yurtları vakıflara devretmesi çelişki değil midir? Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin barınma sorunlarını çözmesi gereken hükümetinizin öğrencileri aylık 500 lira gibi bedeller ödeyerek kalacakları vakıflara yönlendirmesi, hangi sosyal  politikalarınızda yer almaktadır?”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • bektaş altunok (7 yıl önce)
    EL KONULAN BİR ÖĞRENCİ YURDUNUN KREDİ VE YURTLAR KURUMUNA DEVREDİLMESİ GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. YARIN KALKIP BUNLARDA BİZİ KANDIRDILAR MI DİYECEĞİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Necdet, ben Ağbaba cı değilim ben soruyorum. Senin benim olmaz. O yurtlar Kredi Yurtlara devredilmeliydi. Yoksa bir çıkarınmı var
    0
    0
    Yanıtla
  • necdet savaş (7 yıl önce)
    Ülke birlik bereberlik moduna girmişken hala karıştırıcılık yapma kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • NEDEN NECDET BEY, O TARİKAT, BU TARİKAT YETER ARTIK. HALA DERS ALMADINIZ MI? İLLA DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BULUNDUKTAN SONRA MI BUNLARI TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDECEĞİZ. NE ZAMAN BU ÜLKE NORMAL BİR ŞEKİLDE YÖNETİLECEK.
    0
    0
    Yanıtla
  • yani yeni cemaatlerin yolu açılsın, yani peşkeşe devam diyorsun.
    0
    0
    Yanıtla