SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Her Türlü Tarım Ürününü Yetiştirmek Mümkün"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yüzerlerce dönümlük alana ekimi yapılan soğanın hasadı tamamlandı. Hasatta elde edilen ürünler Avrupa ülkelerine ihraç edilecek.

Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'nde yüzerlerce dönümlük bir alanda ekimi yapılan soğanlarda hasat dönemi tamamlandı.

Malatya'da son yıllarda inşa edilen barajların tarımsal çeşitliğe önemli katkı sağladığını kaydeden Malatya Ticaret Borsası Başkanı (MTB) Ramazan Özcan, "Akçadağ Ören bölgemizde bu yıl önemli bir miktarda soğan üretimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda yapılan üretimlerde dönüm başına yaklaşık 4 ton ürün elde ettik. Malatyamız önemli bir tarım şehri. Sadece belirli ürünlere bağlı kalmak doğru değil. Bu noktada Ticaret Borsası olarak çiftçilerimizi ürün çeşitliğine teşvik ederek öncülük etmeye çalışıyoruz. Daha önce farklı üretimlerin yapıldığı bazı arazilerde bu yıl soğan üretimi yaptık. Tamamlanan hasat sonrası şunu da görmüş olduk, Malatya'da her türlü tarım ürününü yetiştirmek mümkün. İlk hasadını gerçekleştirdiğimiz soğanda yüksekte verim elde ettik. Önümüzdeki yıllarda daha geniş alanlarda verimli su kullanımı ile üretimi artırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız