SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Herkes Konutunun Yerinde Yapılmasını İstiyor"

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya’da herkes konutunun yerinde yapılmasını istiyor.  Yoksa kentin çeperlerinde bir yılda 100 bin konutu bitiririz. Buna inanıyorum. Ama tabi zorlanıyoruz, rezerv konusu vatandaşlara yanlış anlatılıyor” dedi.

malatyahaber.com'un kurucularından olan Gazeteci Fuat Kozluklu’nun 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarındaki söyleşisine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, burada bir soru üzerine konutların yapım süresi hakkında bilgi verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya aslında çok hızlı ayağa kalkar. Ben daha önce TOKİ Başkan Yardımcılığı yaptım, bu konuda deneyimim var. TOKİ’nin kabiliyetini ve yeteneğini gerçekten biliyorum. Malatya’da şu anda 17 bin konutu teslim etmişiz. Malatya’da herkes konutunun yerinde yapılmasını istiyor.  Yoksa kentin çeperlerinde bir yılda 100 bin konutu bitiririz. Buna inanıyorum. Ama tabi zorlanıyoruz, rezerv konusu vatandaşlara yanlış anlatılıyor. Rezerv alanları ile ilgili olarak yanlış bilgiler veriyorlar. Aslında çok büyük bir fırsat.” dedi.

Başkan Er şunları söyledi: 

“Bu kadar ekonomik sıkıntıya rağmen devletimiz gerçekten deprem bölgesinde her hangi bir kısıtlama yapmadı. Vatandaşımız bize yardımcı olsun, kalan konutları biz 1 yılda bitiririz. Hızlı başlamış olan ihaleler var, Konut yapımlarını hızlı bir şekilde ihale ediyoruz. Malatya’da bu konuda önemli bir ilerleme sağlandı. Ama tüm sıkıntılara rağmen biz Malatya’yı 2 yılda ayağa kaldırmayı hedefliyoruz.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Vahap özcan (1 ay önce)
    Yerinde yapılanmayı rezerv alnına dönüştürüp bizi bbirbirimizle ve müteahhitlerle uğratımamanın bir yolu yok mu? İlgililere ulştırır mınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (1 ay önce)
    Yanlış anlamayın yada anlayın fark etmez DAĞ FARE DOĞURDU Yanlışa yanlış demezsek ve yanlış yapana hiç bir şekilde sorumluluğunu hatırlatmaz isek daha fazlasını hak etmiş olmuyor muyuz. Ne ekersek onu biçeriz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat06 (1 ay önce)
    Yeri de dönüşüm için mütahitler devletin verdiği krd ve hilenin dışında oduyemiyecegimiz paralar istiyorlar.Bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 ay önce)
    bu 2 yıl hiç bitmiyor bıtmeyecek galiba gecen senede 2 yıl dıyordu bu senede 2 yıl dıyor anlasılan 2 yıllarımız hiç bitmeyecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatya44 (1 ay önce)
    eyvah bu ne tehlikeli bir söz. 100 bin konut bitirirmiş hadi bitir ? sen kimsin ? kimsin sen ? milletin aklı ile alay mı ediyosun ? 100 bin konut 1 yılda bitirirmiş 2 yıl oldu teslim edilen konut 15 bin sen kimsin karedesim kim ? istanbuldaydın malatyayı sen nerden bileceksin ? malatyalı neler çekiyor sen nerden bileceksin basımızda böyle insanlar olunca TOKİ gelipte buraya konut yapar mı ? belediye baskanı demek ki tokiye engel oluyor başka açıklaması yok ? adam tokiyi teşvik etmek yerine vatandaş yerinde ev istiyor diyor bu mümkün mü sanıyosun toki dağ basına yapar çıkar hiç yoktan millet ev sahibi olur..
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Fırat (1 ay önce)
    Bu istemezükçü yorumcular olduğu sürece Malatya bir arpa boyu ilerleyemez.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Hasan (1 ay önce)
    Şimdi yerinde dönüşüme ruhsatların neden geciktirildiğini iyi anlıyoruz.Sn başkan önceliği rezerv alanına ve toki konutlarına vermiş.zBiranönce bu bürokratik engelleri engelleri kaldırın da vatandaş yerinde evlerini yapsın.Belediyelerin görevi vatandaşın işini zorda bırakmak değil kolaylaştımaktır.Bunlerin amacı milleti şehir dışındaki konutlara gonderip ,merkezi yerdeki yerlerini de ranta çevirmektir.Allah rızası için burnumuzun dibindeki Adıyamana gidip yerinde dönüşümün ne kadar hızlı ve nasıl yapıldığını görün.Aylardır mütahit firma ile anlaşma yapılmış ama belediye engelleri yüzünden bi türlü inşaata başlayamiyorlar.Bu kadar da olmaz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • mustafa (1 ay önce)
    boş konuşmaktan başka birşey değil yaptıkları.nerdeyse 2 yıl oldu 17000 konut deniyor.2 yıl sonra tekrardan bir 2 yıl daha eklerler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (1 ay önce)
    Çarşıyı çok katlı mağazaya göre planlamamış gibi konuşmalara şaşırıyorum. Yolu daraltan 10 küsür katlı bina gerçeği şehrin göbeğinde hançer gibi duruyor. Şehri planlarken ne raylı sistem ne başka bir projesi olmayan insanlar, şimdi vatandaşı suçluyor. Madem büyük hedefleriniz vardı. Tüm şehri parsel parsel adam gibi planlayıp hak hukuk gözetip yapaydınız. 10 küsür katlı bina çarşı göbeğinde duruyor. Vatandaşa 4 kat 5 kat fazla olmaz muhabbeti. Bu mağazaya vurmayan deprem neden vatandaşın binasını yıkacak gibi tedbir alınıyor. Rezerv alanlarda adamına göre bina yıkılmazsa vatandaşlarda binasını yerinde ister. Zenginin malını koru, garibanın malını yık, başka yere götürmeye çalış. Ne güzel memleket.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet kılıç (1 ay önce)
    Evet yerinde istiyoruz parasını da alacaksınız ama kulübe değil afat evi değil içi güzel dışı güzel insan gibi yaşayacağımız ev istiyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Edip (1 ay önce)
    Göztepe mahallesinde 2 katlı müstakil az hasarlı bahçeli evimiz rezerv alana girdi itiraz kabul edilmiyor zaten evimin değerini öğrenmek istiyorum bilgi yok, ne kadar borçlanacam bilgi yok toki konutların değeri belli değil hala yani rızam olmamasına rağmen çıktım evden dünde yıkıldı yeni konut yapıyorsunuz eyvallah devletimize karşı gelmiyoruz ama bi zahmet bölge bölge değer tespiti yapılsın isteyen para alsın isteyen konut deprem evlerin değeri belli edilsin ona göre bizde borcumuzmu var alacağımız mı var bilelim bu rezerv alanların tek sıkıntısı bilgi eksikliği her kafadan bir ses çıkıyor belirsizlik can sıkıyor benim ve komşumun arsasına 20 daire sığıyor şimdi mütahide versek 2,3 daire bize verirdi ama devlet hem az hasarlı evimi hem arsamı alıp bide beni borçlandırırsa bu haksızlıktır umarım hak kaybı ve mağduriyet yaşamayız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Biz de aynı mahallede fevzi çakmak caddesinde fırınların karşısındaydık. İki katlı evimiz bahçemiz ve arsamız vardı. Rezerv alanına sokmuşlar. Yerinde dönüşüm yapmadılar. Belediyeye yürüme mesafesinde ki evimizin yerind e hakkımız olan en az 4 daire vermeleri lazım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Malatya da herkes evlerini aynı yerinde istiyor sözü dogru.. peki yıkılan ayni evin yerine aynisini yapmak ne kadar dogru? Bu malatya miza ne kazandıracak anlatsinda dinleyelim su ev sahipleri? Cunku yerinde ayni sekil yapilmasi demek 50 yil onceki kurulan malatya yi yeniden yapmak demek.. bu da yollari dar, otoparksiz, kaldirimlari dar, gelecek icin bir rayli sistem yapilamayan buna engel menfaatçi ev sahiplerinin dukkan sahiplerinin doyumsuzluklarindan kaynaklaniyor.. yerinde dönüşümü ev sahipleri istiyor olabilir ama benim gibi malatya sevdalilari istemiyoruz.. kentsel dönüşüm istiyoruz.. yol geniş olacaksa evler biraz dar olsun, iş yerleri geriden yapılsın istiyoruz.. eski tren katari gibi tek serit yolda araçların gittigi, çarşı da bir alışveriş için yada bankadan para çekmek için dahi olsa aracin ile duramadigin bir malatya istemiyoruz.. bu kadar basit.. Sami er sakın fırsat verme.. sen şehrine bak şehrin geleceğine bak... buyuksehire yakışan bir malatya yarat.. kimsenin şahsi menfaat leri malatya dan önemli değildir..
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Yoruma eksi veren arkadaşlar gelecekte torunlariniz malatya sizin istediğiniz gibi yapilirsa sizi iyi anacaklar rahat olun... kayseri liler bilir ne demek istediğimi...
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Belli ki konu ile alakan yok ve bilgisi olmadan fikri olan tipik bir vatandaşsın! Olay şu: bir ada düşün. (Denizdeki ada değil. İmar planı). Veya bir sokak. Evlerin yarısı yeni ve hasarsız. Yarısı da (yenilenmiş evlerin aralarında) ağır veya orta hasarlı olması nedeniyle yıkılmış. Yani bir bina yeri boş, bitişiğinde, sağında ve solunda sağlam bina. İnsanlar yaşıyor. Burada bulunan yıkılmış binanın yerine daha sağlam ve mimarisi de daha iyi bir bina yapılması mı mantıklı yoksa yolu genişletelim diyerek tüm sağlam binaları da yıkmak mı? Bir sokakta yol genişletmek için sağlam binaları da yıkınca ev sahiplerine oturacak bir oda kalır veya kalmaz Bir adanın tümü yıkık ise dediğin kabul edilebilir. Dar sokakların hesabını da geçmişte 5-10 yılda bir kat yüksekliğini oy ve yalakalık için artıran belediye başkanlarına sormak lazım. Basit bir soru, size ve belediyelere: cadde üzerinde bulunan binaların kat yüksekliği ve yapı yoğunluğu neden fazla? Hatta bir semtte farklı kat veya yoğunluk. Yoğunluk yine kendilerini bir şey sanan belediye başkanları tarafından sürekli değiştirildi. Son 15 yılın imar planlarına ve kaz defa değiştirildiğine bakıp öyle fikir beyan etmenizde yarar var. Yerinde dönüşüme uygun olan yerler için TOKİ devreye girmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 ay önce)
    Sayın başkanım lütfen bu yerinde dönüşüme girenlerin aylardır ruhsatı neden verilmiyor, biri bizi aydınlatırsa seviniriz, yemin ediyorum geçen yıl bir firma ile anlaştık, üstelik borçlanarak belli bir miktar da para verdik, aradan bir yıl geçmesine rağmen neden inşaata başlanılmış değil, başka illerde başlandığı haberleri geliyor, ben bilmiyorum doğru mu yanlış mı? Sadece bizim merak ettiğimiz artık ruhsat için daha ne kadar bekleyeceğiz, bir de TOKİ çıktı işin içinden çıkılmaz oldu.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Şahsi fikrim şu.. yerinde dönüşüm için sizi bekletiyorlar çünkü ilk baştaki ki planlar birbiri ile uyusmadi.. yerinde dönüşüm olacak ama şehrin yeni planina uygun olacak.. sen yerinde dönüşüm ile yapmaya başladın ama yanindaki bina 5 mt geriden planlanmis bu defa yamuk yumuk bir yerleşim olacak yol genislemeyecek gibi misal.... böyle düşün...
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Bu anlatmaya çalıştığın şeye evrende PLAN deniyor.Bütün promblem de buradan başlıyor.Ancak bunun detaylarını da ancak kayserililer anlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu kardeş Belediye ye makbuz kestirin bakın nasıl ruhsatlarınız çıkıyor, sizin mütahit armut piş ağzıma düş diyor böyle bir dünya yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Başkan, bize rezerv alanı anlatsana... Birde senden dinleyelim. Yanlış mı, doğru mu?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Hakim (1 ay önce)
    Çok tecrübeli olduğunu her fırsatta ifade eden ama deprem bölgesinin rant bölgesine çanak tutacak kadar halktan uzaksınız.sayın başkan şayet çok tecrübeli olmuş olsaydı fahiş fiyatlara yapılan vasat konutların uzun vadeli sağlıklı yaşanabilir alanlar olmadığı için karşı çıkar ihale bedelleriyle orantılı daha iyi evler yapılmas için rızalı rızasız halkı gasp edilen bizlerin hakkını savunacak liyakat örneği sergilerdi.sayin başkanın sözlerinin tamamı hakikatten yoksun ve gerçekleri yok sayarcasına söylenen ifadeler.rezerv alanın tek makul tarafı sağlam yapıların yapılması.başkaca hiç bir modern ve insani tarafı yok.tamamen aldatmaca.rezerv alanla amaç halka yerinde ev yapmak olsaydı o halde hak sahibi olan 70 bin kişinin evini niye yerinde yapmıyorsunuz.amaç bakir müstakil evlerin çok olduğu şehir merkezine yakın yerlerde hak sahibinin az olduğu yerleri,vasat konutların çok yapılacağı bakir yerleri zapt etmek.madem amacınız yerinde ev yapmak,iyi de inşaat yapımında en büyük gider olan arsaları haktan temin edip karşılığına oldukça vasat, bölge iklimine ve insanına uymayan evleri halka reva görmeniz,amacınızın sizlerin zorlayarak mülkünü elinden aldığınız insanlara hizmet etmek olmadığını akıl sahibi herkes görmekte.yüksek bedellere ihale ettiğiniz vasat ama fiyatı fahiş konutlarla olan,şehir merkezine yakın arsaları heba ettiğiniz gerçeğini günün sonunda herkese anlayacak.ama zayi olan mülklerimiz olacak.sayın vali ne diyor gece kondu yapmıyoruz evleri birebir veremeyiz.iyide rezerv alan ilan edilen yerlerin çoğunda mülkü olan yüz kişiyse yapılacak vasat evler 250-300.sanki rezerv alan ilan edilen yerler bina da mecburen kutu gibi yapıp hak sahipleri kadar zor ev sığıyormuş gibi ifadeler kullanıyor.oysa ki rezerv alanların çoğu bakir ve müstakil evlerden ibaret amaç kalite değil ki amaç başka.şimdi ne yaparlarsa yapsınlar halkı zaten takan yok.Ankara dan dayatılan fahiş fiyatlara ihale edilen vasat konutlar için ne etkimiz var.sorun şu ki isteyene hayırlı olsun ama rezerv alanda sağlam evinde oturana yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene zorbalık yaparak mülk gaspına sebep olanlar Yüce Allah bu vebalin hesabını soracaktır.rezerv alan elbet yeni sağlam yapılar demektir.ama yapılan işlerin ihale bedellerine göre daha kaliteli olması gerekirken Rusların 40-50 sene önce halkına bedavaya yaptığı konutları, günümüz içinse ilkel olan,birde yüksek rakamlara bizlerin mülkünü zorlamayla gasp etmenin adı hizmet değil.Hâşa kimse Yüce Allah'ı kandırmaya yeltenmesin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Bir köy evinin temeline dahi 9 ton demir atıldığını biliyormuydun? Depreme dayanıklı konut yapiyor devlet... tabiki maliyeti var.. sana sıfır yeni ev veriyor alt yapısı sosyal donatisi vs yapiyor.. bunlar hepsi bir maliyet.. her yapılana da rant rant diye iyi kafa utulemeye başladınız.. susun da işini yapsın devlet..
    %35
    %65
    Yanıtla
  • E o zaman bahsettiğin devlet, bedava yapsın. Yok vaz geçtim, bedava yapmasın. Reisini seven Malatya bir ömür çeksin çilesini. Üzüldüğüm kesim, kurunun yanında yanacak yaşlara !
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Şayet sen art niyetli biri olmasaydın naçizane ifade ettiğimi anlayabilseydin daha makul eleştirebilirdin.zaten yönetimin yaptıklarına karışacak bir çapım yok.ancak rezerv alanı dayatarak herkesi mecbur kılmak tam bir barbarlıktir.istyen dahil olabilir ancak zararına bir şeyi evet demek insan olana yakışmaz.madem öyle rezerv alanı yapan firmalar hiç bir şey kazanmasını.ülke tarihinin en büyük yıkımında kâr amacı gütmeyip şimdiye kadar devlet ihalesiyle kazandıklarına saysınlar ama bu sözleri ve diğer arkadaşların düşüncelerine makul bakış sende olması mümkün değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bak ne güzel anlatmışsın.. ama sen şunu anlayamamissin.. yorumlarında malatya sevdası yok çıkar var, akp düşmanlığı var.. yapilan herseye rant olarak bakmak olmaz. Bak hataya deprem oncesi chp liler toplanti evlerinizi vermeyin rant var dediler halki galyana getirdiler.. sonuc simdi hayatta bile degil.. Gölcük depreminde devlet kaç tane ev yapmış ki buralara da yapsın.. birde bedava yani.. 1939 Erzincan depreminde her eve sadece 3 adet çivi dağıtılmış.. şaka değil bildiğimiz çivi... suan da devlet sana sıfır daire veriyor seni de o eski gece kondudan kurtarıyor. Üstelik bana güven depreme dayanıklı yapıyorum diyor.. bina yapma konusunda soyle birsey olabilir di? Toki nin yaptığı konutlar 120 mt kare 3+1 olurdu. Kent merkezinde kalan 90,100 mt kare.. evini büyük isteyen toki ye yerinde yapılsın diyen de 90 mt kare kabul edecekti.. alternatif sunulabilirdi... ama rezerv alan olmasa malatya 50 yıl yapilamazdi.. tek tek sen öyle istiyorsun, öbürü böyle istiyor, diğer komşu bahçeli ev istiyor şu hisim dubleks istiyor.. Devlet bununla uğraşamaz.. ayrıca ben şu malatya daki kilerin şu dusuncesini de anlamıyorum.. İstanbul da batı da genel olarak herkes şehirden uzak arsa alıp bahçeli ev yapmaya çalışıyor kafa dinlemek için.. bizimkiler çarşı nin merkezinde dairemi ver diyor... tam tersi zıt bir dusunceye sahipsiniz..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Siz bu zihniyetle giderse 2 yıl değil 10 yılda malatya yi ayağa kaldıramaz siniz belediyelerinizde 7 ay da önce imar izni vermiyorsunuz vatandaşı perişan ettiniz insanları sehir de 20 km uzağa tokki ye atmakla olmuyor peki şehir ne olacak arsa yığınında başka bir şey yok sehir de bütünlük kalmadı milleti verha şehir dışın da yapılan tokki konutlarına atıyorsunuz allah devletimize zeval vermesin ancak yerinde dönüşümlere de önem verilmesi gerek belediye ler kolaylık sağlayacak vatandaşa arsasının sağını solunu kırpıyorlar ev yapamaz hale getiriyorlar siz de biliyorsunuz ki şu dönemde 1.5 milyona kimse ev yapamaz tokki nin maliyeti 3 ,4 milyon ken vatandaşa 1.5 milyona evini yap demek mantiksizlik
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Zafer Demir (1 ay önce)
    Sen şimdi başlatsan, 5 yıldan önce bitiremezsin. O kadar yavaş birisinki Antep'e bile daha fazla konut verildi. İlk olarak sokak aralarını gez. Mahalle mahalle hızlıca belirle de bir an önce başlasınlar. Daha ilana çıkamamış her taraf bekliyor. Laf ola beri gele konuşuyor boş boş.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Sen yüzbin konutu şehrin çeperlerinde bitirdikten sonra şehir içinde yerinde yapılacak olan 100bin konut ne olacak? Ben söyleyeyim şehir içinde yapılan evlere taşınacak insanlar ve tokiler çöp olacak. Emlak konutun elini çektiği diş hastanesi 1+1 tokilerin hâli ortadaydı. Yerinde dönüşüm parası yükselirse herkes evini yerinde yaptırır. TOKİ müteahhitleri kazanacağına bırakın insanlar evini eski yerine biraz daha fazla destekle yaptırsın. Şehrin çeperleri de size kalır. İstediğiniz gibi değerlendirirsiniz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Bostanbaşı Bostanbaşı Konutları toplam alanı 25 dönümlük yer neden devlet burayı rezerv ilan etmiyor bulunmaz bir yer insanları mütahitin kucağına bırakıp yerinde dönüşümde giremeyen insanlar mağdur ediliyor Lütfen yetkililer dikkate alsın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Sorunuzun cevabı "RANT olmadığından" olabilir mi?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Battal (1 ay önce)
    Başkan, bu projeleri TOKİ yapıyor!!! Sen belediye olarak ne yapıyorsun?? Mesela tramvay dedin, bu konuda ne yapıyorsun?? İnönü caddesi bu şekilde 10 yılda yapılamaz!! Proje ortaya koy.. Sesin soluğun yokk.. Merkez ilçe belediyeleri hala personelle uğraşıyor.. Geçit ekibini bile kuramadı... Yazık oluyor..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Battal işbilmez (1 ay önce)
    Biz apartmanca toki konutu istedik hiç pürüzde çıkarmadık . Madem hızlı yapıyorsunuz hani bizim konutlar? %90 yıkılan sivas mehmetbuyruk inönü cengiz topel neden rezerv alan değil..bazı zenginler istemedi diyemi ?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • 44MALATYA (1 ay önce)
    Sayın başkan bu dediklerinize kendiniz inanıyormusnuz acaba milletin 180 m2 evi yerine 85 m2 ev veriyorsun sonrada milletin arsasına el koy kendine konut işyeri yap sat ve diğer taraftanda vatandaşı borçlandırıyorsunuz şimdi bostanbaşında ki bir evle ikizcedeki evin değeri bir olurmu tabikide vatandaş haklı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ayhan (1 ay önce)
    Sayın başkan o zaman yapıcı olun yıkıcı değil milletin önünü açın
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 ay önce)
    Yerinde yapın o zaman. Sizin keyfiniz mi, yandaşı daha da zengin etmek mi? Yerinde yapılmayınca şehrin görüntüsü nasıl olur hiç düşündünüz mü? Bu mu kent planlama masteri? Siz gerçekten derslere ve sınavlara girdiniz mi? Gerçi girseniz ne olacak. Asıl eğitim farklı. Master da 1 yıl, toplam 8 ders civarı. O da ahbap çavuş ilişkisi. TOKİ 6, 9, 15 katlı binalar yapıyor sorun yok. Firmalar yapıyor sorun yok. Ana cadde zemin artı 7 kat sorun yok. Ama ana caddenin üzerindeki binaya bitişik yandaki binaya 4-5 kat izin. Bu neyin mantığı? Orası ana cadde imiş. Hadi oradan. Verileceği açıklanan hibe ve kredi eridi gitti. O para ile 1/3 ancak yapılabiliyor. Bundan da mı haberiniz yok? 4 kat olan bir binaya neden 6 kat vermiyorsunuz? Birkaç metre uzağı 7-8 kat? Mantığı nedir? En az 2 Kat artırılırsa ekstra daireler müteahhite veriler ve devlete yük olunmaz. Vatandaş yerinde evine kavuşursa kötü mü olur? Hem şehir düzelir, hem hazine arazileri devletin elinde kalır. Hem de vatandaş mutlu olur. Zaten giden gitti. Her iyi en iyi siz bilirsiniz ya! Özel yaratılmış kişiler, üstün özellikler vs. Sizleri oralara getiren halktır. Sizleri hizmet eden diye seçtik. Krallık yapın, halka sormayın, halkı mağdur eden diye değil. Ne sanıyorsunuz kendinizi? Kendinize gelin ve bu yaralı mellete kulak verin.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • hkb (1 ay önce)
    yaptiginiz konutlar herkesin itirazina ragmen sehrin uzak koselerine savrulmmus bastan savma planlanmis yapilmis, merkeze yakin bircok yer varken insanlari dag basina attilar. Herkes yerinde donusum istiyor diyorsunuz , ozaman o is icin yardimci olun kredi ve hibe oranini artirin insanlarverilen hibe ve kredi ustune bir okadar daha koymak zorunda kaliyor. amac problem cozmek degil insanlari ezmek
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kiracılar icinde devlet ev yapsın ev sahiplerini zengin ediyoruz sayın başkanım bunuda yapmanız sizi vazgeçilmez başkan yapmasına sebep olacaktır kolay gelsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bir ev sahibi olmak için yediğimizden ,içtiğimizden kısıp bir ömürü tükettik.O da depremde yıkıldı gitti.O yıkılan evin yerine daha küçük bir ev yapılıp ,evin sahibine tekrar satılıyor.Şimdi nasıl oluyorda ev sahipleri zengin edilmiş oluyor?Yani yeni bir ev alacakmış gibi borçlanıp evi alacağız.Şu anda ikimizde eşit ve aynı konumdayız. Parasını ver sana satayım!Yok ben bedava isterim diyorsun.Bedava arazide istermisin?
    0
    0
    Yanıtla