SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da İlaç Araştırma Merkezi Kurulması Gerekiyor'

0
Güncellendi - 2020-12-15 23:37:12
'Malatya'da İlaç Araştırma Merkezi Kurulması Gerekiyor'
A- A+ PAYLAŞ

ULUSLARARASI PATENT ALINDI.. İnönü Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmail Özdemir ile Prof. Dr. Osman Çiftçi’nin 8 yıl önce hazırladığı çalışma, beyin tümörü kanseri tedavisine ışık olacak. Uluslararası patent alan çalışmanın ilerleyen dönemlerde özellikle kemoterapi sürecinde oluşan yan etkileri en az seviyeye düşürmesi bekleniyor.

Dünyada ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan kanserde, beyin tümürlerine bağlı kanser oranı da oldukça yüksek seyrediyor. Bilim insanları kansere karşı her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte tedavi yöntemleri bulurken, bilim dünyasını heyecanlandıran bir açıklama da İnönü Üniversitesinden geldi.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Özdemir (fotoğraftaki), şu anda Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Osman Çiftçi ile birlikte 2012 yılında beyin tümörü tedavisinde kullanılmak üzere geliştirdiği ‘Gümüş (I) N-Heterosiklik Karben Bileşikleri’ adlı çalışma, Türk Patent Enstitüsünden uluslararası patent aldı.

Kanser, ölüm nedenleri arasında ikinci sırada

Prof. Dr. İsmail Özdemir, bilim dünyasını da oldukça heyecanlandıran ve beyin tümürü kanseri tedavisine umut olacak çalışmasını anlattı. Sentezledikleri bileşikleri, şu anda Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Çiftçi ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Özdemir, kanser hastalığının tanı ve tedavisinde önemli gelişmeler kaydedilmesine rağmen ölüm nedenleri arasında halen ikinci sırada yer aldığını söyledi.

30 yıldır İnönü Üniversitesinde görev yaptığını ve bu süre zarfında birçok önemli projeye de öncülük ettiğini aktaran Prof. Dr. Özdemir, 1996 yılından beri sentezledikleri bileşiklerde biyolojik aktivitelere de baktıklarını dile getirdi. Bu alanda son yıllarda antikanserojen üzerine yoğun çalışmalar yatıklarını ifade eden Özdemir, bu kapsamda 270 uluslararası düzeyde makalenin yanı sıra 300’ün üzerinde de bildiriye sahip olduğunu belirtti. Bu süreçte 2 adet de patent aldıklarını vurgulayan Özdemir, “Bu son aldığımız uluslararası patente konu olan bileşiklerin, beyin tümörlerinde aktif antikanserojen özelliğe sahip olduğunu sapladık. Bu bizleri umutlandıran bir sonuç. Bileşiklerin faz çalışmalarının da olumlu sonuçlar elde etmesini ile ilaç olması adına girişimlerde bulunacağız. Ülke olarak yerli ve milli ilaçların geliştirilmesi adına da son derece önemli bir gelişme” diye konuştu.

Malatya’da ilaç araştırma merkezi kurulması gerekiyor

Beyin tümörü kanserinin tedavisi adına önemli gördükleri bu buluşun, ileride yaşam kalitesini arttırmasını umduklarını ve kemoterapi sırasında oluşan yan etkilerin daha aza indirilmesini beklediklerini söyleyen Özdemir, İnönü Üniversitesinde bir ilaç araştırma merkezi kurulması adına da Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a dosya sunduklarını ve kendisinden gerekli desteği aldıklarını da ifade etti.

Bu merkezin üniversitelerinde kurulması durumunda işlerin daha hızlı ilerleyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Özdemir, sentezledikleri bileşiklerin insan sağlığını ve hayatını tehdit eden beyin tümörlerinin tedavisinde ümit vaat ettiğini de sözlerine ekledi.

2005 yılında TÜBİTAK genç bilim insanı ödülüne de layık görülen Özdemir, organometalik kimya ve kataliz alanında da çalışmalarının yanı sıra sentezlediği antimikrobiyal /antikanser özellikli bileşiklerle uluslararası sahada adından söz ettiriyor. Prof. Dr. İsmail Özdemir’in adı ayrıca ABD’de bulunan Stanford Üniversitesinden Dr. John PA loannnidis, K.W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde geçtiğimiz Kasım ayında yayımlanan makalesinde en etkili bilim insanları listesinde yer alıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Zeki (3 yıl önce)
    Biri de kötülememiş arkadaş, ilk defa yorumlarda hasüdülük olmayan bir haber görüyorum galiba. Helal olsun hocaya, bunu Malatya’da inşa etmek kolay değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yiğit (3 yıl önce)
    İsmail hocamızı tebrik ederiz düzgün ve mütevazi kişiliği ile akedemik başarısı tartışılmaz bir insan keşke üniversitenin sitesidindede bu habere yer verilseydi önemli bir akademik başarı
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    inönü üniversetitesi fen edebiyat fakültesi kimya bölümünün bu güzel bilimsel çalışması tatdire şayandır. ismail özdemir hocamızın ve ekibine başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    malatyamızın adını böyle bilimsel çalaışmalarla duyrulması çok güzel bir olay.nasılki sezayi yılmaz hocamızla gurur duyuyorsak. bu tıp çalışmalarlada gurur duyarız. gerek inönü üniversitesi gerekse turgut özal üniversitelerinde bilimsel çalışmalarla ülkemize faydalı işler çıkması çok güzel. bu çalışmaların malatyamızda olması ayrı bir güzel..
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    İsmail Hocam sizleri canı gönülden kutlar, muvaffakıyetler dilerim. Umarı patentini aldığınız bu çalışma en kısa zamanda somut bir çıktıya dönüşür. İnsanlığın muzdarip olduğu bu derde deva olursunuz. Katkılarınızdan ötürü teşekkürler. Yolunuz açık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ihsan özdemir (3 yıl önce)
    Kimya dalında dünyaca bilinen tanınan prf.dr.ismail özdemir ekibi ile birlikte 15/06/2013 yılında bilim adına bu çalışmaları yaparak türk patent enstütüsüne incelemeli patent başvurusu yaptı ancak 7.5 yıl sonra nihayet incelendi ve onaylandı kanser tedavisinde yeni bir umut vadeden bu çalışma hepimizi heyacanlandırdı ve mutlu olduk gönül isterki avrupa ülkelerinde olduğu gibi daha hızlı onaylansa idi herşeye rağmen mutluluk duyuyoruz böyle güzel haberler tüm memleketimizi mutlu etmiştir başta malatyamız olmak üzere türkiye ye ve dünyaya tüm insanlığa hayırlı olsun istanbulda bulunan akrabaların ve hemşerilerin olarak yanındayız Allah muaffak etsin başarıların devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaşar Balıkcı (3 yıl önce)
    Bilimsel Eğitim. Bilimsel Eğitim işte bu. Emeklerin boşa gitmez inşallah. Başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    Tebrikler başarılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet Şahin. (3 yıl önce)
    “Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır." (Tirmizî, Zühd 14). Allahım senden razı olsun İsmail kardeşim. Var ol, sağ ol. İyi ki seni tanımış, seni sevmişiz. Bir emrin olduğunda biz Parçikanlıların her daim arkanda olduğunu belirtmek isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Uçar. (3 yıl önce)
    Allahım kalemine kuvvet, zihnine açıklık versin can dostum. Senin gibi mütevazı, çalışkan, enerji dolu, güleryüzlü hemşehrilerimizi aramızda görmekten her daim memnuniyet duyarız. Nasip olur da tekrar cennet ülkemiz ve şehrimiz bu Covid belasından kurtulursa Pütürge eşrafı olarak seni ve beraberinde getirmek istediğin sayısız misafirini memleketimizde ağırlamaktan gurur duyarız. Allaha emanet ol iki gözüm. Alnından ve gözlerinden öperim can dostum İsmail’im, kardeşim, ilim adamım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak Avcu (3 yıl önce)
    Saygıdeğer İsmail Hocam, ne mutlu bize ki bu olağanüstü şartlarda, bu karanlık, umutsuz günlerde sizin gibi bizlere umut aşılayan hocalarımız var. Ne mutlu bize ki sizin gibi hocalarımızı destekleyen üniversitemiz, Tübitak’ımız, ileri görüşlü idarecilerimiz var. Ne mutlu bize ki sizden ders aldım, sizin irfanınızdan, ilminizden, tevazunuzdan, güler yüzünüzden bir nebze de olsa yararlandık. Sizlerden bir nebze de olsa feyiz aldık. İnşallah lisansüstünde de ilerde yine sizin öğrenciniz olma fırsatına erişirim. İlime, insanlığa ve ülkemize katkılarınızdan ötürü sizlere bütün öğrencileriniz adına şükranlarımı sunuyorum. Saygıyla ellerinizden öperim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif Şahin. (3 yıl önce)
    Sayın Hocam, gerek ulusal gerekse yerel basında aldığınız uluslararası patentle ilgili bu haberi okuduğumda göğsüm kabardı. Bu patente başvurunuzdan 8 yıl sonra belgenizi aldığınızı okuduğumda çok üzüldüm. Başka bir ülkede olsaydınız bu bu kadar uzun sürmezdi emin olun. Gün içinde çalışmalarınızı da yüzeysel olarak inceleme fırsatı buldum. İnanın İsmail Hocam, ülkemizde değil de Amerika gibi, Almanya gibi temel bilimlerde imkanları bol bir ülkede olsaydınız sizler çok başka yerlerde olurdunuz. Muhtemelen sizlere de yurtdışından birçok teklif gelmiştir. Ama siz her şeye rağmen ülkenizde, hatta doğup büyüdüğünüz kayısı diyarında kalmayı yeğlemişsinizdir. Ne diyeyim yolunuz açık olsun. Allah zihin açıklığı, sağlık ve huzur versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Ö. (3 yıl önce)
    Kıymetli meslektaşım, sizleri tebrik eder; başarılarınızın devamını dilerim. Her zaman çıtayı yüksek tutan, idealist, çalışkan, disiplinli bir bilim insanına, İsmail Özdemir’e de bu tür başarılar yakışır. Selamlar…
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Boyalı. (3 yıl önce)
    Malatya’nın gururu, İnönü’nün gururu, Hekimhan’ın göz bebeği başarıların daim, ömrün uzun olsun. Örnek kişiliğin ve çalışkanlığınla hep göz doldur emi! Gözlerinden öperim. Allaha emanet ol İsmail’cim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep Sucu (3 yıl önce)
    Allahım kanser denilen illetle mücadele edenlere yardım etsin. Bir de sizin gibi ömrünü bu illete deva bulmak için vakfedenlere. Sağolun, var olun. Ben Malatyalı değilim. Ancak oğlum anne böyle bir haber gördüm diyince. Bu güzel haberi okur okumaz sizi tebrik etmek istedim. Yıllar önce kanserden kaybettiğim eşimin memuriyeti dolasıyla cennet şehir malatya’ya gelmiştik. Kaderde bu güzel şehirden bir bilim adamının bu illete deva olacağı varmış. Keşke sizler bu ilacı daha önce bulsaydınız da oda yaşasaydı. Neyse inşallah başka canlar bu illetten yanmaz. Onlara şifa olursunuz. Dualarımızla arkandayız İsmail oğlum. Allah tırnağını taşa değdirmesin, yolun düz gitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürsel (3 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak bizleri gururlandırdınız. Fazlasıyla onore ettiniz. İstanbul’daki Malatyalı esnaflar olarak bu çalışmanızın tıbbi ilaç/ilaçlara dönüşmesi için size her türlü maddi desteği vermekten imtina etmeyeceğimizi bilmenizi isteriz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun İsmail Bey. Gün içinde mail adresinize iletişim bilgilerimizi atacağım. Lütfen bir emriniz olursa bize çekinmeden bildirin. Bir Malatyalı olarak her daim arkanızdayız. Hürmetler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Hocam tebrikler inonude çalıştım merhabasiz selamsız gecmezdiniz başarılarınız devamını dilerim Allah CC yolunuzu daim etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)Malatyaspor 1966 isimli kullanıcı yorumuna
    Merhabasiz selamsız geçmez derken sayın hocam herkese temizlik görevlisinden güvenlikcisine öğrencisinden çalışan memuruna kadar mutavazi bir insan tekrardan başarılarınız devamını dilerim hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıla Ö. (3 yıl önce)
    Değerli büyüğüm, amcam. Bu kötü günlerde bize umut veren bu güzel başarınızı öğrendiğimde emin olun sevinç gözyaşları döktüm. Hele bir de bu kanser denilen illetten muzdarip olanların sayenizde sağlığına kavuştuğunu bir düşünsenize… Emin olun onların her birine ayrı ayrı bir bayram yaşatacaksınız. Sizleri tebrik eder, defalarca o pak, emek kokan ellerinizden öperim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Arda. (3 yıl önce)
    İsmail Hocam, sizleri tebrik etmek isterim. İnşallah okulum açılınca gelip o güler yüzlü İsmail Hocamla tanışmak isterim. Çünkü üniversitemde böyle üretken, böyle azimli bir bilim insanının çalıştığını öğrenmem beni ziyadesiyle mesut etti. Ellerinizden öperim
    0
    0
    Yanıtla
  • Melike Ö. (3 yıl önce)
    Kıymetli Hocam, sizin gibi çalışkan, üretken, kendini ilme adamış, yüzlerce uluslararası esere imza atmış birinin yer aldığı bir okulda okumak bize şeref veriyor. Sayenizde okuluma olan bağlılığım arttı. Sağolun, var olun. Bize ümit aşıladınız, bizi motive ettiniz. Saygılarımla…
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali Yılmaz (3 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak yine gururlandırdınız bizi, sağ olun var olun. Yıllar önce beyin tümöründen babamı kaybetmiştim. Ve günün birinde kim bu illete çare olursa gidip elini ayağını öpecem demiştim. Allah izin verir de şu hastalıktan kurtulursam İzmir’den gelip sizleri ziyaret etmek isterim. Şu anda sahip olduğum bir evim ve arabam var. İsteyin hiçbir karşılık gütmeden bunları satıp üniversitenize gözümü yummadan bağışlarım. Allah sizden gani gani razı olsun. İsmail Hocam, umut ışığımız, gurur kaynağımız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şakir Kurt (3 yıl önce)
    İsmail’im yine göğsümü kabartmayı başardın. Yatmadan evvel bir memleketimin haber sitelerine bakayım dedim. İyi ki de bakmışım, çocukluk arkadaşım İsmail Hocamın yine göz dolduran bir başarısıyla karşılaştım çok şükür. Allah emeklerini boşa çıkarmasın kardaş. İstanbul’dan bir emrin olursa her daim beklerim. Öl de yoluna ölelim Ağam. Hürmetler.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet Şahin. (3 yıl önce)
    “Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır." (Tirmizî, Zühd 14). Allahım senden razı olsun İsmail kardeşim. Var ol, sağ ol. İyi ki seni tanımış, seni sevmişiz. Bir emrin olduğunda biz Parçikanlıların her daim arkanda olduğunu belirtmek isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Fırat (3 yıl önce)
    Ömrünü bilime adayan, hoşgörülü, mütevazı, çalışkan, üniversitesini, şehrini, ülkesini seven bu kıymetli kardeşimin başarılarına yeni birini eklediğini duymuş bulunmaktayım. Bundan ziyadesiyle memnun olduğumu belirtmek isterim. Kendisiyle her daim gurur duyduğumuzu, her konuda sonuna kadar arkasında olduğumuzu belirtmek isterim. Saygılarımla…
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat gokce (3 yıl önce)
    Ismail Hocam basarilarinizi dahada ileriye tasiyacaginizdan kimsenin kuskusu olmasin sizin gibi degerli bir hocanin eski bir ogrencisi olarak allah yar ve yardimciniz olsun dualarimiz sizinle
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Levent (3 yıl önce)
    Başta lisans öğrenimi olmak üzere her düzeydeki öğrenim kademelerinde hep en önde yer alan, sürekli çalışan, azmeden, kıt imkanlarla birçok ülkeye gidip oralarda ilim öğrenen ve öğreten, gecesini gündüzünü işine hasreden birinin bu tür başarıları ortaya koyması elbette ki şaşırtıcı değil. Çünkü ömrünü buna adayan, bu uğurda çabalayan İsmail Hocama da bu yakışırdı. Allahım kendisine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür nasip etsin. Amin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Doğan (3 yıl önce)
    Hz. Peygamberimizin buyurdukları gibi; “"Yalnız şu iki kişiye gıpta edilmelidir: Biri, Allah'ın kendisine verdiği malı hak yolunda harcayıp tüketen kimse, diğeri, Allah'ın kendisine verdiği ilimle yerli yerince hükmeden ve onu başkalarına öğreten kimse." (Buhari, İlim 15). Allah sizin gibi kendini ileme adımış kullarına uzun sağlıklı, ömürler versin İsmail Hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil Çelik (3 yıl önce)
    Hekimhanın, Malatya’nın ve Türkiye’nin gururu, göz bebeği İsmail Hocamı tebrik eder, kendisine bilim yolunda nice başarılara erişmesini dilerim. Allahına kurban Hocam. Hemşehrilerin olarak her daim arkandayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Yıldırım (3 yıl önce)
    Kimya alanında ülkemizde ve uluslararası arenada adından övgüyle söz ettiren Hocamız, ilim dışında sosyal alanda da son derece aktif, sevilen, birçok girişime öncülük eden bir değerimizdir. Mesela Hekimhan’da onun öncülüğünde Çiğdem Festivali denilen, yılda bir kez şehrimizin birçok yerinden binlerce insanın bir araya gelip hasret giderdiği, muhabbetini, aşını, derdini, sevincini paylaştığı bir organizasyon vücut bulmuştur. O sadece kimya alanında değil, çok önemli bir tıbbi ve aromatik bitki olan alıcın başta Hekimhan ve çevre ilçelerde değerini duyurmak ve çiftçileri bu güzelim ağacın yetiştirilmesi için özendirmek için de çok çaba sarf etti. Atadan kalma tarlasında yüzlerce alıç ağacını dikip bu anlamda bizlere öncülük etmiştir. Hocamız böylece değeri her geçen gün artan, ancak tarlalarımızda kıymetsiz diye bildiğimiz bu ağacın değerine dikkat çekmiş, bizlere örnek olmuştur. Nihayetinde ilçemizde bu yönde ciddi bir farkındalık yaratmış, bizleri bu konuda harekete geçirmiştir. Rahmetli babası Hüseyin Amca da yöremizde ilk kayısı bahçesini yetiştiren ve birçoğumuza bu konuda örnek teşkil eden biriydi. Lafı fazla uzatmadan Hocamızı tekrar tebrik eder, gözlerinden öperim. Mustafa Yıldırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurşunlular (3 yıl önce)
    Sizin gibi göğsümüzü kabartan, bir Malatyalı olarak bizleri onore eden, kendini ilme ve insanlığa vakfeden değerlerimize sonsuz kez minnettarız. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Hem ilmi donanımı, hem de sosyal becerileriyle parmakla gösterilen, gıpta edilen İsmail Hocama başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan B. (3 yıl önce)
    Doğudan, güneydoğudan gelip laboratuarlarında bilim öğrendiğimiz, bizimle ilmini, sofrasını, muhabbetini, sıcak yüreğini paylaşan Kıymetli İsmail Hocama ne kadar teşekkür etsek azdır. Tek kaygısı ilim olan, çalıştıkça enerji kazanan,üretmeyi, hep daha iyiye gitmeyi kendine şiar edinen değerli hocamızın ellerinden öper, kendisine sağlık ve başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Y. (3 yıl önce)
    Güler yüzlü, çalışkan, misafirperver, donanımlı, enerjik, memleket sevdalısı, Malatya ve Türkiye aşığı bu bilim insanını canı gönülden tebrik ederim. İyi ki sizin gibi fedakâr, azimli, donanımlı akademisyenlerimiz, değerlerimiz var. Başarılarınızın devamını diler, sağlıklı günler dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Ç. (3 yıl önce)
    Habere konu olan İsmail Hocamız gerek naif kişiliği, gerekse çalışkanlığı ile İnönü Üniversitesi’nde herkesin takdirini kazanan, saygıdeğer bir akademisyendir. Kendisi Üniversitemizde SCI kapsamında taranan dergilerde en fazla makalesi bulunan ve en fazla atıf alan, başta TÜBİTAK olmak üzere birçok projesi bulunan, yurtiçi ve yurtdışında birçok saygın bilim insanıyla ortak çalışmalara imza atan, birçok araştırma merkeziyle koordineli şekilde uluslararası düzeyde çalışmalar yapan gerçek bir bilim insanıdır. Anorganik Kimya alanında uluslararası düzeyde nam yapan Hocamız, yurtdışından birçok üniversiteden lisansüstü öğrencilerinin gelip laboratuarında çalıştığı, başta civar üniversiteler olmak üzere birçok üniversiteden akademisyenlerin gelip bilgilerinden istifade ettiği bir cevherdir adeta. Asistanlığından beri tanıdığım Hocamız ve onun asistanları gece-gündüz, yaz-kış demeden sürekli laboratuvarlarında çalışmalarını sürdüren, gerek ulusal gerekse uluslararası bilimsel etkinliklerin tertibinde/sürdürülmesi/geliştirilmesinde aktif rol üstlenen, Üniversitemizin ve bilimin daha iyi noktalara erişmesi için olağanüstü çabalar sarf eden birer bilim neferidirler. Kendisine bizleri bir kez daha gururlandırdığı için çok teşekkür ederim. Bekir Ç.
    0
    0
    Yanıtla
  • mac (3 yıl önce)
    Evet bir tane adam var o da patent almış kendisini en içten dileklerimizle kutlarız, halk tabiri ile ıvır zıvır ile uğraşılacağına böyle tüm insanlığı ilgilendiren konularda çalışmalar yapılıp patent alınması ne kadar güzel, hem bilim insanı hem de kişilik olarak 10 numara insan...umarım hak ettiği desteği alıp yoluna devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zom (3 yıl önce)
    Dünyada birinci sırada kalp damar ikinci sırada kanser üçüncü ise ilaç yan etkilerinden insanlar ölüyor buna rağmen korona aşısın yapan şirketler 30 milyar dolar kazanacaklar Malatya’da ilaç araştırma merkezi kurulması yerinde bir karar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam tebrikler başarılarınızın devamını dilerim. Saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (3 yıl önce)
    İsmail Hocam tebrik eder Başarılarınızın devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla