SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 'Kayıtlı' İşsiz Sayısı 53 Bini Geçti

0
Güncellendi - 2019-07-26 04:46:25
Malatya'da 'Kayıtlı' İşsiz Sayısı 53 Bini Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Haziran ayı itibariyle İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 53 bin 343 kişi olduğu bildirildi. Kayıtlı işsizlerin yüzde  17.7’sinin üniversite mezunu olduğu kaydedilirken, 38’inin ilkokul mezunu, yüzde 30,2’sinin lise ve yüzde 10.5’inin de ön lisans mezunu olduğu ifade edildi.

İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Haziran ayı değerlendirmesi yapıldı, işsizlik rakamları ve işe yerleştirme istatistikleri açıklandı.

İŞKUR’dan yapılan açıklama şöyle:

Sosyal durumlarına göre iş arayan sayıları 

“Kurumumuza kayıtlı 53.343 iş arayanların %96,9’u normal statüde iş arayanlardır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı %2,5 iken, eski hükümlülerin oranı %0,6 olarak istatistiklere yansımaktadır.

Yaş gruplarına göre iş arayanlar 

Kurumumuza kayıtlı iş arayanların çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-24 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 19.468 kişi toplam işsizler içindeki oranı %36,5 dür. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu %14,3, ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada %8,5 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu %14,3 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada %8,5 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.

İşe yerleştirme istatistikleri 

2019 yılının Haziran ayı itibariyle İl Müdürlüğümüzce özel sektörde 7234 kişi, kamu sektöründe 68 kişi olmak üzere toplam 7302 kişi işe yerleştirilmiştir. İstihdam edilenlerin meslek gruplarına göre dağılımı aşağıdaki gibi olup, işe yerleştirilenlerin cinsiyetlerine göre meslek grupları irdelendiğinde en yüksek istihdamın gerçekleştiği meslek grubu erkeklerde ve kadınlarda nitelik gerektirmeyen meslekler ile büro hizmetlerinde çalışan elemanlardır.

Engelli ve eski hükümlü istatistikleri 

2019 yılı Haziran ayı itibariyle, İl Müdürlüğümüze toplam 1329 engelli, 313 eski hükümlü iş arayan başvurmuş olup, bu kişilerden ve daha önceden kayıtlı olan engellilerden 189 kişi işe yerleştirilmiştir. Engellilerde başvuranların % 79,5’si erkek ve % 20,5’ü kadındır. Eski hükümlülerde ise başvuranlardan %1,9 ’ü kadın %98,1 ’si erkektir.

Kursların genel değerlendirmesi 

İl Müdürlüğümüzce 2019 yılında Haziran ayı sonu itibariyle 648 İşbaşı Eğitim programı başlatılmış, 19 Girişimcilik, 19 MEK İstihdam Garantili, ,2 MEK İstihdam Garantisiz ve 39 MEK/Özel Politika olmak üzere 727 kurs ve program düzenlenmiş olup, bu projelerde toplam 4.110 iş arayana mesleki eğitim verilmiştir. 

Toplum yararına programlar (TYP)

2019 yılında 3.367 iş arayan TYP kapsamında istihdam edilmiştir.

İşsizlik sigortası

İşsizlik Sigortası kapsamında 2019 yılı Haziran ayı sonu itibariyle Kuruma başvuran 742 kişiden 443’ü işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. 299 kişinin başvurusu işsizlik ödeneği hak etmemesi nedeni ile reddedilmiştir. Hali hazırda işsizlik ödeneği alan işsiz sayısı 4.237’dir..

İşsizlik sigortası kapsamında maaş alan kişiler İl Müdürlüğümüz tarafından mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmekte olup, eğitimi kabul etmeyen kişilerin işsizlik maaşları kesilmektedir. 

İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri

2019 yılı Haziran ayı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden faydalanan 55.001 kişidir.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • İLYAS (5 yıl önce)
    Malatya’da Haziran ayı itibariyle İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 53 bin 343 kişi olarak bildirilmiş ancak fazlada olabilir. Ekonomide sıkıntılı durumlar, Devlet istihdamının az olması , özel sektörün yeterince istihdamı artırıcı yola girmemesi gibi etkenler önemli rol oynuyor. Esasında illerde ve ilçelerde bu işsizlik rakamını bitirici rolü en iyi Belediyeler üstlenebilir. Nasıl mı ? Çok basit ..Bu tür toplantı muhabbetleri ile değil istihdam projelerine ağırlık vererek..Hangi yaş grubu olursa olsun yeteneklerine göre Üretimden-hizmete vs...tüm alanlara Avrupa destekli programlar dahilinde alımlar yapılıp, oran % 0 'a kadar çekilebilir. Tabi ilk bakışta afaki gibi görünecek klasik sözler söylenecek ve çok bilmişlik ile konuya yaklaşanlar olacaktır..Tüm meslek odaları ve Malatyalı İşadamları ve kurumsal yerler ne kadar bir araya geliyor ki çözüm bulunsun...Seçim zaman haydi oy ver..Ondan sonra torpil vs. vs...çözüm sıfır...Taşın altına el koyacak babayiğit yok mualesef.......Bu ülke veya yöre insanın İş'e ihtiyacı var..Gençlerin bir an önce istihdama kazandırılması ve refahın artması için çözümleyici planlar yapılmalıdır.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (5 yıl önce)
    bizlere mustehak okadar atip tuttunuz belediye baska soyle adil boyle adil turgut ozal unv lisans mezunuyum copculuk icin basvuruoz sart uymuo kendibalacaklara adamlara onceden yok hijyen belgesi yok bilmem ne diye doseyip aliolar.Allah nasil biliosa oyle yapsin adalet yok torpil hat safhada
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengizhan (5 yıl önce)
    Arkadaşlar Buradaki Rakam Sadece İşkura Kayıtlı Olanlar. Geçici İşçiler ve İşkura Kayıtlı Olmayanlar Var. En Az Bu Belirtilen 53 Binlik Rakam Kadarda Onlar Var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Türk kizilayinin vagon fabrikası yerine açacağı lojistik fabrika noldu 2 yıldır söylentiden başka bir şey yapılmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    hayaldi gerçek olduu
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)
    NE İŞSİZLİĞİ KARDEŞİM , BAKIN BÜLENT ARINÇ 70 YAŞINDA 60.000 LİRA MAAŞLA İŞ BULUYOR DA SİZ NASIL BULAMIYORSUNUZ ARAMIYORSUNUZ ONDAN , DÜNYA BİZİ KISKANIYOR HER YERDE İŞ VAR HER YERDE PARA VAR , O KADAR YOL YAPILDI KÖPRÜ YAPILDI... EYYYYYYY İŞSİZLER REİSE TAM DESTEĞE DEVAM EDİN YILLIK GSMH 15.000 DOLAR NEYİNİZE YETMİYOR ..... :-)
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (5 yıl önce)
    typ de çalışanların çalışma süreleri uzatılacak mı 6 ay çalışıp tekrar bu kişiler işsiz kalacak typ bu yönden saçma bir program işsiz sayısını düşürmek istiyorsanız typ ile çalışanlarıda çalıştığı kurumda sözleşmeli olarak işlerine devam etsinler. 6 aylık çalışma süresinin 3 ayı kaldı bunlar için de bişeyler yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • şazi (5 yıl önce)
    Soruna kalıcı çözüm üretmek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • insan kaynakları (5 yıl önce)
    İş kur müdürü kendi akraba ve yakınlarına iş buluyor. bir yakını Cmc çağrı merkezine çağrı merkezi elamanı olarak işe girip oradan müdür olarak çıkıyor. Bu şahıs şimdi yeşilyurt belediyesinde müdür ve yine yeşilyurt belediyesine ait bir şirketde genel müdür. Belediye müdür alırken iş kur ilanı açtımı ben görmedim bu adam 30 yaşında bile değilken genel müdürlük tecrübesini nereden edindi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • 6mvurus (5 yıl önce)
    İşkur bile torpil yeri kura falan hikaye sağlam yerlere personel alınıyorsa 100 tane 50 tanesi torpilli ve kuraya gerek kalmadan tamamlanıyor. Typ için başvuruya gitmiştim. Göz göre göre birisi geldi benim oğlumu alın dedi oradaki memur son gün zor olur dedi birini aradı telefonla görüştü dedi erken gelseydin olurdu. Bir önce ki typ başvurumda da işkur da memur sorumlu kişiye gitti adam oğlunu getirdi masa başı iş olursa haber et diye. Adam ajandaya not aldı. Ne iştir nerede amelelik iş var sadece ağır iş mesajları geldi hiç düzgün bir iş mesajı geldiğini görmedim. İşkurda kura vsr torpil yok demesinler. Artık işkurdan iş bakmıyorum zaten bende güvenim yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Geçtiğimiz aralık ayında 33 bin olan kayıtlı işsiz sayısı altı ayda 53 bine çıkmış artış yüzde 60 AKP'nin yerel seçimlerde aldığı oy oranı ise yüzde 70 Hiç kimse şikayet etmesin ben işsizim diye
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (5 yıl önce)
    Issizlikten dolayı yakında genç nüfus kalmaz malatyada şimdiden gençler göç ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Neye göre işsiz sayısı belirleniyor bilmiyorum çarşı pazar sokaklar çay ocakları kısacası her yer işi olmayan insanlarla dolu köylerde iki ay çalışıyor on ay boşta ,53 bin işsiz Sayısına sadece gülüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oguz (5 yıl önce)
    Allah razi olsun iskurdan 6 ay calisiyoruz çalistigimiz kurumda insan muhamelesi gormuyoruz sayin vekillerimizden bu Konuya el atmalarini rica ederim bence Turkiye geneli bi sorun....
    0
    0
    Yanıtla
  • hanımeli (5 yıl önce)
    her yerde torpil olursa olacağı bu
    0
    0
    Yanıtla