SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Lezzet Festivali Düzenlenmeli"

0
Güncellendi - 2018-07-24 05:50:08
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin ünlü yemek Blogger’larından oluşan bir grup Malatya’yı ziyaret etti. 2 günlük ziyaret kapsamında Blogger’ler bazı işletmeleri ziyaret ederek  Malatya lezzetlerini takipçileri ile paylaştı.

Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaim Malatya’daki ziyaretlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede Malatya’da gastronomi olarak çok güzel mekanlar gezdiklerini belirterek şunları vurguladı:

 “Ben Malatya’lım ve Darende doğumluyum. Sayın Valimizin daveti üzerine Malatya’ya geldik. Çukurova  Otelciler Birliği Başkanıyım. Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesiyim. Ben Turizmci gözüyle yorum yapacağım. Sayın valimiz sağ olsunlar dün kendileriyle bir arada olduk. Biz Adana’da neler yaptığımız,  Malatya’da neler olması gerektiğini bizzat Valimize ifade ettik.”

Zaim daha sonra şunları belirtti:

“ Ekip arkadaşlarımız var. Her biri Türkiye’nin  en önemli bloggarları. Gastronomik olarak  tesisleri gezdik.  Gerçekten Malatya Türkiye’nin gastronomi şehirlerinden birine aday olma demiyorum, bir gastronomi şehridir. Sadece bunun çok iyi tanıtılması ve pazarlanması gerekiyor. Malatya dediğimiz zaman Malatya dışından baktığınız zaman zaten kayısı akla geliyor. Ama aslında Malatya’nın çok daha güzel lezzetleri var. Daha ön plana çıkacak lezzeti var. Sayın valimize de ifade ettik. Adana’da yaptığımız  gibi Malatya’da da lezzet festivali gibi  adı başka olabilir bir festival yapılmasını buradan öneriyorum.  Malatya’nın geleceği  açısından lezzetlerimizin  daha iyi tanıtılması gerekiyor. Buna sahip çıkalım, turizmine sahip çıkıp ve birlikte  yapılırsa başarı gelir. Adana örneğine verecek olursan orada Valilik, Büyükşehir, Ticaret Odası, Ticaret Borsası gibi kurumlar birlikte hareket ediyorlar. Aynısını da Malatya’ya tavsiye ediyorum.”

Malatya’ya gelen diğer Bloggarlar’da,  2 günlük ziyaret kapsamında gezdikleri ve tattıkları lezzetlerin harika olduğunu,, işletmelerdeki sunumların son derece güzel olmasına rağmen, bunların yeterince tanıtılmadığına tanık olduklarını belirterek, yerel yöneticilerin el birliği ile bunu çözümlemesinin Malatya için son derece önemli olacağını vurguladılar.

Bloggarlar,  ulaşım sıkıntısına da değinerek, “ Örneğin İzmir’den Malatya’ya uçak seferlerinin yetersiz olması ve oldukça pahalı olması o bölgeden Malatya’ya gelmek isteyecekleri bu düşüncelerinden vazgeçirmeye neden olabilecek bu durumdur. O nedenle sefer sayılarının artırılmasının yanı sıra ulaşım bedelinin daha makul ölçülerde olmasının temini için girişimler yapılmalıdır

Misafirlere Malatya’yı gezdiren Malatya Valiliği  Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç ise, İzmir ve Adana’dan gastronomi alanında ünlü Blogger yazarları Valiliğin daveti üzerine Malatya’ya  geldiğini bu organizasyonu Malatya’daki  birçok işletmelerin desteği ile gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Özellikle ilimizdeki fırın kebapları, yöresel köfteler, kahvaltı mekanlarının desteklerini gördük. Bu destek olmasa belki bunu gerçekleştiremezdik. Ben bu bağlamda işletmelerimize teşekkür ediyor. Malatya aslında helvayı yapmaya her yönüyle müsait ama bu helvayı pişirip sıcak olarak sunmak gerekiyor.  Arkadaşlarımız  tanıtım ve ulaşımdaki sıkıntılardan bahsettiler. Tabii bunlar bizce de bilinen gerçekler. Malatya halkının dinamiklerinin artık gastronominin Malatya’ya ekmek kazandıracağını, Malatya turizmini iyi yerlere getireceğine inanmalarını istiyorum. “ dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Adil (6 yıl önce)
    Selam ve saygılar Bu kebap Malatya'nın da neden yemek kitabında yer almamış acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    İstanbuldayım şu Malatya mız da kendini küçülen aşağılayıcı memleketin kotuleyemessin bir il varmi. Siyasi çekişme öyle bir noktaya gelmişki kotuleyecegim diye dışarıya kendi şehrinin itibarını ayaklar altına alıyorlar. Türkiyeyi gezen biriyim 81 il içinde Malatya kesinlikle ilk 15 20 il arasında. Ama kimse kendi ilinin kotulemez nedir bu hastalık. Yav ideoloji siyasi cekismenizi herseye bulastirmayin çekin elinizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender şire (6 yıl önce)
    Malatya gezimin çok güzel ve lezzetli geçtiğini belirtmek isterim . Özellikle yöresel birkaç yemeği beni tekrar Malatya'ya sürükleyecek gibi görünüyor. Gezimizin kısa sürmesi nedeniyle kültür kısmı eksik kaldı . İlk fırsatta onuda yapacağım. Nemrut dağına Malatya üzerinden gitmenin daha kolay olduğunu gördüm ve çok ilgimi çekti. Tarih kokan bir şehir, bence herkesin seyahat planlarına dahil etmesi gerekir. Hilton otelinin misafirperverliği , esnafın güler yüzü ve kentin gönüllü lezzet elçisi ibrahim kılıç beyefendinin 1 dakika yanımızdan ayrılmaması bizi çok mutlu etti. İlk fırsatta tekrar orada olacağım. Adana lezzet festivalinin komitesinde görevli biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki kesinlikle malatya'da lezzet festivali düzenlenmeli @endermutfakta
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim H.KILIC (6 yıl önce)
    Adil rumuzla yorumcuya cevaben sadece resime takılı kalmışsınız ilimize gelen gurme bloggerler a yeşilyurt tan baraj gölu sınırları na kadar olan kahvaltı mekanları, kağıt kebap ve diğer fırın yemekleri yöresel köftelerimiz,malatya kurabiyesi, şire pazarındaki tüm ürünler kayısılı gerdan aşından aya köfteli kulak çorbasına kadar her türlü lezzet tadımi ve tanıtımı yapılmış olup en son durak ta basına açıklaması yapıldığı için kebap resmi de yeralmıştır.O kebap ta adana kebap değildir Malatya ya özgü koyun etiyle zırhta çekilmek suretiyle Malatya da birçok kebapçıda yapılan Malatya usulü zırh kebaptır.Oda Malatya da marka olmustur ben ona da şöyle yorumda bulunuyorum Kebabın Doğum yeri Adana dır, Gaziantep nüfusuna kayıtlıdır ama Malatya da ikamet etmektedir..Sızde klasik Malatya Hastalığından kurtulup keşke bardağın dolu kısmına baksaydınız iki gün boyunca verdiğimiz tanıtım çabasını bir kalemde silmezdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (6 yıl önce)
    Malatya mutfağı ve Adana kebap...
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (6 yıl önce)
    Malatya yemekleri ile ilgili toplantı yapacaksın, Adana Kebabı ile poz vereceksin. İşin ehli olmayan bu iş ile ilgilenirse olacak budur.
    0
    0
    Yanıtla
  • celalarpat (6 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Adil bey merhaba, Fotoğrafta Adana Kebap olarak görünen kebap, Adana Kebap degil, Malatya'ya özgü 'zırh kebab'ı dır efendim. Adana Kebabında kapya (al) biber, pul biber/toz biber ve tuz bulunur, Zırh Kebabında ise sadece ve sadece tuz bulunur. Görünüş sizi aldatmasın, ülkemizin diğer bölgelerinde de (Urfa, Hatay, Mardin..) bu tarz kebaplar yapılır ama görünüşleri benzese de hiçbiri Adana Kebap degildir. Selâm ve saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk Bilgili (6 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili Adil Bey, Öncelikle belirtmek isterim ki eleştiri herkesin hakkı. Olumsuz bir eleştiri de olsa, bir rumuz ile de yapılsa yapıcı olmak gerekir ve üslup önemlidir. Üç saatten fazla ve iki uçak ile yurtdışından bu organizasyona katılmış, memleketim Malatya'da üç yıl yaşamış ve çalışmış birisi olarak yazıyorum bunları. Organizasyonu himayesinde gerçekleştirdiğimiz Sayın Malatya Valimiz Ali Kaban'ın bizzat katılımı, tüm misafirleri bir dakika olsun yalnız bırakmayan, Malatya Mutfağı kitabının hazırlanmasında büyük emeği geçen Sayın İbrahim H. Kılıç'ın ve katkısı olan tüm hemşehrilerimizin ilgisi, heyecanı ve samimiyeti bu organizasyonu başarılı kılmıştır. Malatya mutfağının ve kültürünün tanıtımı için atılmış bir adım olarak değerlendirmenizi ümit ederim. Selam ve saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    MALATYA NIN SAHİBİ YOK ULAŞIMDA BU İMKANLARI HANGİ KURUMUN YARDIMIYLA, DESTEĞİYLE YAPACAĞIZ HER YIL MALATYA GÜNLERİ YAPILIYOR İSTANBUL VEYA ANKARA DA SONUÇ YOK. BİREYSEL ÇABALARLA ANCAK BU KADARI MÜMKÜN
    0
    0
    Yanıtla