SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da Maske Üretildi

0
Güncellendi - 2020-03-19 00:57:17
Malatya'da Maske Üretildi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Malatya Teknopark'ta, bitkisel bir solüsyonla kaplanmış bariyere sahip 3 katmanlı maske üretildi.

Teknopark Genel Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Adnan Fatih Kocamaz, yazılı açıklamasında, Malatya Teknokent faaliyeti sürdüren bir firmanın enfekte olma riskini ortadan kaldıran bitkisel solüsyonla kaplanmış bariyere sahip 3 katmanlı maske ürettiğini bildirdi.

Maskedeki orta katmanın, bitkisel uçucu yağlar, biyouyumlu hidrojeller ve biyouyumlu polimer yapılar kullanılarak oluşturulduğunu belirten Kocamaz, şöyle devam etti:

"En önemli özelliği orta kısımdaki nonwoven kumaşa emdirilen solüsyonun doğal ve bitkisel uçucu yağ̆lardan oluşan bir mix karışım ö̈zelliğ̆ine sahip olmasıdır. Bu solüsyon iç̧erisinde kullanılan bileş̧enler dünyanın en önde gelen bilimsel makalelerin yayınlandığı Web of Science'daki ilgili bilimsel yayınlarda, bu konuda yapılan doktora ve yüksek lisans tezlerinin yanı sıra eski çağlardan beri sağlık alanında kullanıldığı ve solüsyon iç̧eriğinin antibakteriyel, antifungal, antiviral özelliklere sahip olduğ̆u ve faydaları ispatlanmış̧tır. Doğal, bitkisel aynı zamanda da biyouyumlu olması, insanlar ve hayvanlar üzerinde hiç̧bir yan etkisi olmadığ̆ını kanıtlanmaktadır."

Kocamaz, maskenin laboratuvarda test edildiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Malatya Teknokent'te geliştirilen maske İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı tarafından test edilerek 24 saate kadar koruma özelliğinin devam ettiği belgelenmiştir. Bu özelliğiyle diğer maskelerden ayrılmaktadır. Piyasada var olan eşlenikleri 4-6 saat arası koruma sağlayabilirken Teknokentimizde geliştirilen maske 24 saat koruma sağlamaktadır. Geliştirilen maskenin bu üstün özelliklerinden dolayı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeden çok yüklü miktarlarda sipariş verilmeye başlanmıştır."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa (3 yıl önce)
    Firma bilgilerine ulaşabilir miyiz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış (3 yıl önce)
    Firma ismini alabilir miyim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Otlu (4 yıl önce)
    Bu çalışma için tebrikler ancak,ülkemizin ihtiyacı için nasıl bir çalışmanız var.İhracattan bahsetmişsiniz ihracat yerine maliyetine yakın bir ücretle iç piyasaya vermeyi düşünmüyormusunuz ?
    0
    0
    Yanıtla