Bazen geçmişe dönme, zihin dünyanızda artık uzakta kalana, yaşanmışlıklara yolculuk yapma ihtiyacı hissedersiniz.
Modern zamanların gündelik karmaşasını gerilerde bırakıp daha saf, daha berrak, naif, sıcak ve samimi insan ilişkilerinin hayat bulduğu mevsimlere akmak istersiniz.
Bugünün bireysel çıkarlar üzerine kurulu dünyasının yarattığı psikolojik arbedelerden aldığınız yaraları geçmişin insan sıcağı ile kuşatılmış zamanların masumiyetiyle sağaltmayı arzularsınız.
‘Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer’dir yani…
Malatya Musiki Derneği ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği Yeşilçam Film Şarkıları Konseri-2 de hayali cihan değer olan zamanlara müzikal bir yolculuk olarak gerçekleştirildi önceki gece.
İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce müziksever dolu dolu bir müzik ziyafeti, nostalji rüzgarı yaşadı Yeşilçam şarkıları ile.
Şef Orçun Akgün yönetimindeki orkestra ve koro, siyah – beyaz ve ilk renkli Yeşilçam filmlerinin müzikleri ile, konforlu koltuklara gömülmüş müzikseverleri, yazlık sinemada tahta bir iskemle üzerinde tılsımlı tadı hala damaklarda olan gazoz eşliğinde izlenen o masum, bir o kadar bıçkın unutulmaz Yeşilçam filmleri zamanına taşıdı.
İsmet Bozdağ, Yıldırım Gürses’in Düşen Bir Yaprak Görürsem şarkısını, Elif Yılmaz, bestesi Metin Bükey, güftesi Ülkü Erakalın’a ait Gümüş Gerdanlık’ı, Batuhan Gökbulut Teoman Alpay’ın Ayrılmalıyız Artık eserini, Bilgihan Demir Seçinti, Fecri Ebcioğlu’nun Kalbi Kırık Serseri’sini, Aydın Arslan, güftesi Orhan Seyfi Orhon’a, bestesi Yusuf Nalkesen’e ait Veda Busesi’ni, Gökhan Torun, güfte ve bestesi Orhan Gencebay’a ait Akşam Güneşi’ni, Maksude Akgün, Melahat Pars’a ait Ben Gamlı Hazan eserini, Eda Yıldırım, Erdoğan Berker ve Bekir Mutlu’nun Bir İlkbahar Sabahı’nı, Füsun Ercan, bestesi İbrahim Özoral, güftesi Yusuf Kaya’ya ait Herşey Bitmiştir Artık adlı şarkısını, Murat Ünver, İrfan Özbakır’ın Ömrümce Hep Adım Adım eserini, Emine Aslan Duman, Teoman Alpay ve Hikmet Münir Ebcioğlu’nun Kıskanırım Seni Ben şarkısını, Nurten Öztürk anonim Azize eserini seslendirdi.
Başkanlığını Mehmet Tunç Yıldırım’ın yaptığı Malatya Musiki Derneği’nde müzik icra eden koro ise güfte ve bestesi Gündoğdu Duran’a ait Ne Çıkar Bahtımızda eserini, Suat Sayın’ın Artık Sevmeyeceğim, Yavuz Ökten’in Elveda Meyhaneci, Sadi Işılay’ın Sultaniyegah Sirto’sunu ve Yıldırım Gürses’in Yıllar Sonra Rastladım adlı eserini, Azeri Sanatçı Zeynep Hanlarova’nın Dağlar Kızı Reyhan adlı eserini ve Ülkü Aker ile Norayr Demir’e ait Artık İnandım Ben Şansıma adlı şarkısını okudu.
Salonu dolduran müzikseverler hemen her şarkıyı dakikalarca alkışladı… Kimi zaman ‘hayali cihan değer’ saf / temiz / masum anılara yolculukta hüzünlendi, kimi zaman müzikle birlikte perdeye yansıyan Hülya Koçyiğit, Kartal Tibet, Türkan Şoray, Tarık Akan, Kemal Sunal, İlyas Salman, Adile Naşit, Belgin Doruk, Münir Özkul, Hababam Sınıfı sahneleri ile güldü, üzüldü, tebessüm etti…
Gecenin en çok alkış alan eseri, güftesi Fuat Edip Baksı’ya, bestesi Selahattin Pınar’a ait Hicaz makamındaki Bir Bahar Akşamı adlı şarkı oldu. Bu güzel eseri İnönü Üniversitesi GSF ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi, Şef Orçun Akgün seslendirdi.
MUSİKİ DERNEĞİ BAŞKANI MEHMET TUNÇ YILDIRIM: BU YOĞUN İLGİ BİZİ MOTİVE EDİYOR
Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım gecenin sonunda yaptığı konuşmada, konserin gerçekleştirilmesi konusunda yaptığı katkılardan dolayı İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, GS ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, Şef Orçun Akgün, Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Musiki Derneği koro üyelerine teşekkür etti. Konsere yoğun ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Mehmet Tunç Yıldırım, “Bu ilgi bizi tüm zorluklara karşın çalışmalarımızı zenginleştirerek devam ettirmemiz yolunda bize moral motivasyon sağlıyor. Gecemize katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Mehmet Tunç Yıldırım ayrıca SODES projesi kapsamında yakın bir tarihte 50 kişilik bir Malatya Çocuk Korosu oluşturacaklarını belirterek, arzu edenlerin 7-17 yaş arasındaki çocukları koronun oluşturulması sürecinde düzenlenecek kurslara gönderebileceğini söyledi.
VALİ ŞAHİN VE BAŞSAVCI SAYIN’DAN ÇİÇEK
Malatya’nın müzikal kültürüne yeni bir renk katan Yeşilçam Şarkıları Konseri’nin 2.’si, Malatya Valisi Vasip Şahin’in Şef Orçun Akgün’e, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın’ın da Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım’a çiçek vermesiyle sona erdi. Vali Vasip Şahin orkestra ve koro üyelerine teşekkür ederek “Yüreğinize sağlık” dedi.
Yeşilçam Film Şarkıları-2 gecesine Malatya Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, İ.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, üniversite üst düzey yöneticileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Bazı müzikseverler salonda yer kalmadığı için konseri ayakta izlemek zorunda kaldı.
Haber-Fotoğraf: Niyazi DOĞAN