SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Sanayi Olduğunu Aktardık"

0
Güncellendi - 2019-04-29 22:58:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve iki kamu bankasının katılımı ile Malatya’da yapılan Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı”nın kent ekonomisi adına verimli geçtiğini belirterek, “Biz bu toplantıda Malatya’nın tarımsal sanayisi adına önemli ürünümüz olan kayısı Türkiye’miz için de önemli bir değer olduğunu ifade ettik ve kayısı ihracatçılarını rahatlatacak reeskont kredilerinin verilmesini talep ettik” dedi.

Sanayici ve iş adamlarının finans sektörü ile buluşmasını sağlamak amacıyla, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Hüseyin Aydın ve Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın katılımıyla ‘Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı’ gerçekleştirilmişti.

Toplantının ev sahiplerinden biri olan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, iş dünyası ile finans dünyasının bir araya gelmesini sağlayan Malatya Buluşması konusunda soruları cevaplandırdı.

Buluşmanın Malatya kent ekonomisinin geleceği anlamında verimli görüşmelerle geçtiğini söyleyen Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Biz bu toplantıda Malatya’nın tarımsal sanayisi adına önemli ürünümüz olan kayısı Türkiye’miz için de önemli bir değer olduğunu ifade ettik. İhracatçılarımızın finansal sorunlarını, üreticilerimizin kamu bankalarından beklentilerini dile getirdik. Malatya’da bir sanayi olduğunu aktardık” diye konuştu.

Kayısı ihracatçılarının reeskont kredilerinin arttırılmasını talep ettik

Ziraat Banksı ve Halk Banksı tepe yöneticilerinden, Malatya’da kayısı ihracatı yapan firmaların Reskon kredilerinin artırılması ve Eximbank kredilerinin faiz oranlarının düşürülmesi talep ettiklerini vurgulayan Ramazan Özcan, “Özellikle sadece tarımda 300 milyon dolar ihracat yapan bir şehrin kısa ve orta vadede bir Eximbank şubesine ihtiyaç duyduğunu ve şubenin burada açılması gerektiğini belirttik.  Hem kayısı üreticimize hem de büyük bir emek ve gayretle ürünü ihraç etmeye çalışan yatırımcılarımıza ve Malatya’mıza bu konuda özel ehemmiyet göstermelerini beklediğimizi ifade ettik” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ekonomide yaşanan sıkıntıların atlatılması ve ekonomik sürecin normalleşmesi yolunda yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu kapsamda, hükümetin iş dünyasının sıkıntılarını azaltacak bir dizi hukuki düzenleme yaptığını belirterek, bu düzenlemelerden 440 firma ve 33 bin çalışanın yararlandığını kaydetti.

SGK prim borçlarında işveren ödeme kolaylığı getirildi, teknik iflas sorunu çözüldü

SKG prim borçlarında, primlerini son 3 yılda düzenli ödeyen işverenlere 60 aya kadar vade getirildiğini hatırlatan Ramazan Özcan, “İşverene asgari ücret desteği yeniden başlatıldı ve 2019 yılında aylık 150 TL olarak 12 ay boyunca verilecek. Kamuya iş yapanlar için kanun tasarısı TBMM’den geçti.  Teknik iflas sorunu çözüldü.  Devlet 2019’da ticari alacaklar için sigorta uygulaması başlatacak” bilgisini aktardı.

Malatya’yı da yakından ilgilendiren lisanslı depoculukta lojistik ve analiz desteklerinin  arttırıldığını ifade eden Özcan, kredilere yapılandırma getirildiğini ve şu ana kadar, tarımsal krediler de dahil olmak üzere 118 milyar TL’lik kredi yapılandırıldığını bildirdi.

Konut kredileri düşürüldü, % 80’i KGF teminatıyla kredi imkanı getirildi

Konut kredileri düşürüldüğünü, başta kamu bankaları Halkbank, Vakıfbank olmak üzere aralarında İş Bankası’nın da bulunduğu bazı bankaların yüzde 0, 98 ile kredi kampanyası  başlattığını belirten Ramazan Özcan, “Mikro ve küçük ölçekli üyelerimiz için aylık yüzde 1.54 faizle 6 ay ödemesiz, 36 ay taksitle yüzde 80 kredi garanti fonu teminatıyla kredi imkanı getirildi” dedi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısı”na katılarak Malatya iş dünyasının ve kayısı üreticisinin sorunları için çözüm üretme desteği sunan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Türkiye Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’a, ayrıca üretici, yatırımcı ve ihracatçının kredi sorunlarına yeni çözümler sağladığını belirttiği hükümete teşekkür etti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • SALİH (5 yıl önce)
    Sen allah rızası için lütfen sus ya Ramazan bey. Kayısı adına somut ne yaptın ki halen konuşuyorsun. Lafla peynir gemisi yürüseydi ooooo. Siz sıcak koltuklarınızda oturmaya devam edin çiftçinin de derdini ziraat bankası çooook güzeeell soruyor. Pazarda kayısı alan yok kayısı sen ne diyon halen. Bilmiyorlar ki daha ne kadar ayak vursunlar ayak altı etsinler değersiz oldu iyice.
    0
    0
    Yanıtla
  • şahinbey (5 yıl önce)SALİH isimli kullanıcı yorumuna
    ağzına sağlık kayısı rezil omuş adamların umrundamı köylü perişan olmuş adamların umrundamı adamların tek derdi nasıl rant yaparız mezarlığın orda yeni şire pazarı yapıp milletin sırtında geçinecekler sen önce kayısının fiyatını yükseltmenin peşine düş köylüyü mağdur etme
    0
    0
    Yanıtla