SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Sulu Tarımla Ekonomiye 720 Milyon TL'lik Katkı

0
Güncellendi - 2020-12-02 02:12:36
Malatya'da Sulu Tarımla Ekonomiye 720 Milyon TL'lik Katkı
A- A+ PAYLAŞ

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Malatya'da 2020 sulama sezonunda 480 bin dekar arazide sulu tarım yapılarak ülke ekonomisine 720 milyon TL katkı sağlandığını bildirdi.

Genel Müdür Yıldız, "Malatya’da 10 Mayıs 2020 tarihinde başlayan sulama sezonun 25 Ekim 2020 tarihinde tamamlanarak 2020 yılı sulama sezonunda Malatya ilimiz ve ilçelerimizde toplam 480 bin 538 dekar arazide yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 720 milyon 141 bin TL katkı sağlanmıştır."dedi.

Tarımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğunu, içinden geçilen salgın sürecinde bunun çok daha net görüldüğünü söyleyen Yıldız, “İnşa ettiğimiz baraj ve göletler, sulama kanalları ile iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

FOTO: Kapıkaya Barajı ve Kapıkaya Sulaması

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sayın DSI müdürü Yoncalı barajının açılışı ne zaman? 25-30 Yıllık bir inşaat süreci ne zaman bitecek. Kimse inanmıyor biteceğine ancak bir de şaşırtın insanları bak bitirdik deyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Allah razı olsun sayın genel müdürden.sulama birliği başkanı vatandaş iken 100 tl ödüyorduk.sulama birliği başkanı devletin mühendisi oldu 200 tl ödüyoruz.nasrettin hocanın fil i timura iade etmek için gitmesi gibi...tam fıkralık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut SARICI (4 yıl önce)
    Yaygın gölettin hikayesi TAM BİR DRAMATİK Yer, zemin kapasite ve su kaynağı yönünde hiç bir sıkıntı bulunmayan ayrıca sulanacak arazilere suyu ulaştırma noktasında en az bir maliyet özelliğe sahip. Ama maalesef çeşitli bahanelerle 70 metre olan kapasite 35 metreye düşürülerek sadece yaygında ikamet edenlere hizmet sunacak bir şekilde yapıldı yani Haci ağa gilin şahsına özel bir gölet haline dönüştürüldü. Bedduanın biri bin para Engelleyenlere, engellemelere göz yumanlara, işin içine menfaat ve çıkarları için çeşitli entrika sokanlara, koltuk makam hesabı yapanlara yöre halkı bolca beddua okumaktadır. Varsa yapsınlar unutmasınlar ki bir gün Hak huzurunda hesapta var İşte devletin parası bu şekil çarçur ediliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayisi (4 yıl önce)
    Sayin baskanim malatya merkeze 15 km mesafede sehrin gobeginde mahmutlu köyünun salma sulamayla arazileri coraklastirdiniz. Topragin butun bitki besin elementleri ziyan oluyor. Her yil temmuz agustos aylarinda su sikintisi basgostermeye basliyor. Onca vaadler bosuna veriliyor. Bi gecemediniz kapali sisteme. Medik barajinda gelen abc kanallari kapali sisteme cevrilse hem ciftci rahat eder hemde israfin onune gecmis olursunuz. Yazik cok yazik onca su bosa akiyor. Battalgazi sulama birligi sizin kontrolunzde degilmi. Koskoca malatya ovasinin en verimli topraklari heba oluyor vahsi sulamayla. İlgilenen yok malesef. Yaz aylarinda video cekip bir belgesel misali cimer emi atsak napsak anlamadik...
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Sevgili genel müdürüm sende başladın kafa bulmaya. Malatya'nın en verimli toprağı susuz.Bir belde başkanını geçemediniz. Yaygın köyüne bir gölet yaptınız 35 metre yükseklik,70 metre yapsaydınız tüm ova sulansaydı milletin bedduasını değil duasını alırdın. Mamikan barajından kapalı devre sistemiyle iki koldan ;1 - ( Yarımcahan düzlüğü bölgesi) 2 - Üniversite ve Bulgurlu bölgesi) su verseydin beddua değil dua alırdın.Şahsen ben gidip gelirken köylünün feryatlarını duyarken bende beddua ediyorum garibanlara bakmadığınız için örnek istersen Yaygın göleti.. Başka örneğe gerek yok,basın önünde açıklama yapmaya benzemez köylünün bedduası.Yazık sondaj çalıştırmak için elektrik faturasına parası var mı... Hiç düşündün mü sayın genel müdürüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler bayram bey hepimizin duygularına tercüman olmuşsunuz. İşin garip tarafı yaygın göletti yaygına özel yapıldı ama bunlar AK partiye de oy vermiyorlar Mahrum bırakılan köyle ise her seçimde Ak Partiye ful oy veriyorlar. Anlaşılan Ak Parti kendisine verenleri çantada keklik olarak gördüğü için hizmet yapma gereği duymuyor. Oy vermeyenler ve asla da oy vermeyi düşünmeyenler bu iktidar zamanında daha şanslı
    0
    0
    Yanıtla