SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Tek Bir Afetzedeyi Evsiz Bırakmadık"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da 24 Ocak Elazığ-Malatya merkezli 6.8  büyüklüğündeki depremden sonra Malatya’da tek bir afetzedenin evsiz kalmadığını açıkladı. Bakan Kurum’un paylaştığı ve bakanlık tarafından hazırlanan video da depremde en fazla zarar gören Pütürge ilçesi hakkında her hangi bir detay bilgi yer almadı.  

Bakan Murat Kurum sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama da, “Afeti yaşayan Malatya’mızda el birliğiyle zor günlerin üstesinden geldik.  Yaraları sarmakla kalmadık, benzersiz bir dönüşümü başlattık.  Yeni binalar inşa ettik, tek bir afetzede kardeşimizi evsiz bırakmadık.  Söz verdik, SÖZÜMÜZÜ TUTTUK!” dedi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabındaki açıklaması ile birlikte bakanlık tarafından hazırlanan bir videoyu da paylaştı. Video da “24 Ocak 2022’de meydana gelen Elazığ merkezli depremden etkilenen Malatya’da yaralar sarıldı. Kentte depremden hasar gören ve yıkılan binaların yerine TOKİ tarafından yerel mimariye uygun, çevreye ve iklime duyarlı, güvenli konutlar inşa edildi.” denildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu ise, “Malatya’da yaklaşık şu anda 8 bin konut üretimi yapıldı. 88 derslikli okulumuz tamamlandı, halkımızın, Malatya halkının hizmetine sunuldu” dedi.

Vatandaşların olumlu görüşlerine de yer verilen video da, “Kentteki konutların yanı sıra vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının giderilmesine yönelikte çalışmalar yürütüldü. Yeni konutlarda yaşayan vatandaşlar için okullar, camiler ve parklar gibi sosyal donatı alanları yapıldı.” İfadeleri kaydedildi.

Doğanyol ilçesi ile ilgili olarak da bilgi verilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı videosunda, “Depremde büyük hasar gören Doğanyol ilçesi de adete yeniden inşa edildi. Depremin hemen ardından başlayan çalışmalarla ilçeye yatay mimariye uygun iki katlı konutlar ve işyerleri yapıldı.” denildi.  

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ise, “Doğanyol ilçe merkezi depremden en çok etkilenen mahallelerimizin bulundu yer. Yaklaşık 1.5, 2 yıl süren çalışmanın akabinde 317 konut, 1 cami, 56 ticarethaneden oluşan bir kentsel dönüşüm çalışması yapıldı. Bir ilçe tamamıyla yenilendi.” İfadelerini aktardı.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının videosunda deprem üssü olan Pütürge’de yapılan çalışmalar hakkında ise herhangi bir bilgi yer almadı.  

malatyahaber.com

KAPAK FOTO: Doğanyol (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Avşar bey (1 yıl önce)
    Evet bakan doğru söylüyor hatta bir kişiye birden fazla ev verdiler inanmayan araştırsın gelincik tepeye bı bakın çoğu kiracı sözde depremzedeler araştıran yok sorgulayan yok yıkık dökük harebe yerler ahırlarda dahil ev çıkardılar yazık çok yazık Rabbim er yada geç hesabını soracak yapanada yaptiranada devletin parası böyle çarçur edilmez. Malatya için büyük fırsattı kentsel dönüşüm için ama fırsatı kaçırdılar çünkü Unesco Expo Yimpaş bizden daha önemli buradan bütün siyasi bürokratlara soruyorum 7 şiddetinin üzerindeki bir depreme Malatya ne kadar hazır bunu vicdanınıza bı sorun eski binalarda insanları kaderine bıraktınız yazıklar olsun insan canı bu kadar ucuz bu ülkede...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlt44 (1 yıl önce)
    Güzel bir haberciliğiniz var. Bu evleri kimlere nasıl vermişler bunun hakkında bilgi almak lazım. Depremzade neye göre tespit edildi ? Vekil yoluyla mı ? kapalı bir durum var. Malatyanın yerlisi bizleriz. Haberimiz yok. Neymiş ; soracan ,! arayacan ,! rezil olacan ,! sonuç sıfır ! Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • seyyah tarihçi (1 yıl önce)
    Malatyanın yerlisi olan herkese selam olsun bu filim de hayırlı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • GERÇEK MALATYALI (1 yıl önce)
    Uzmanların açıklamasına göre Doğanşehir fay hattında kımıldama var.Bu durumda Malatya da İmar affı gelecekmi yoksa gelmeyip Allah göstermesin büyük deprem olursa ondan sonramı kalanlarla imar affı getirmeyimi düşünüyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • önder keserci (1 yıl önce)
    Yalandan kim ölmüş. Neymiş evsiz hiç kimse kalmamış. Pütürge de ki durumdan hiç haberleri yok yada görmemezlikten geliyorlar. Orada yaşayan kişilere bir bilgilendirme yapmadan sağlam evleri yıkmayı biliyorlar. Hiç bir şekilde muhatap bulamıyorlar. Biraz orayla ilgilenseler güzel olurdu.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Haşim Karaman (1 yıl önce)
    Yalan torpili olanlar ben iki sefer müracaat ettim gelip bakmadlar hiç inanmiyorum bunların gerçek Ci olduklarına Allah büyüktür herşeye gücü yeter sabrediyorum
    %67
    %33
    Yanıtla
  • erkan (1 yıl önce)
    Türkiye'de yapılan hizmetleri görmek istemeyenler var ama gören gözler yeter.
    %32
    %68
    Yanıtla