SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'da Türkiye'ye Örnek Bir Çalışmayı Gerçekleştireceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, “Mülakata giren gençlere “Dayın var mı?” diye soruyorlar. Dayısı olmayan bir yere giremiyor. Bizim iddiamız şu; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden başlayarak bu düzeni değiştirmek, mülakat denilen ucubeyi yerle bir etmek” dedi.

Malatya İl Başkanlığı toplantı salonunda gençlerle bir araya gelen Ağbaba, bir seçim kampanyası yürüttüklerini, bu kampanya sürecinde her kesimden gençlerin heyecanını ve gözlerinde umudu gördüğünü ifade etti.

“GENÇLERLE YOL YÜRÜMEKTEN MUTLULUK VE ONUR DUYUYORUM”
Gençlerin bütün ön yargıları yerle bir ettiğini dile getiren Ağbaba, şunları kaydetti:

“Gençler Malatya’da adeta tarih yazıyor. Bu büyük yolculuğa gençler eşlik ediyor. Bir büyük yolculuğu ve heyecanı hep beraber yaşıyoruz. Bu yolculuktaki en büyük yol arkadaşlarım sevgili gençler ve çocuklar. Bu yolculukta gençlerle olmaktan büyük mutluluk, onur duyuyorum.”

Ağbaba, Türkiye ve deprem bölgesi olan Malatya’da ekonomik koşulların kötü olduğuna dikkat çekerek depremle birlikte Malatya’nın daha zorlu günler yaşadığını söyledi. Zorlu günlerden en çok payı gençlerin aldığını ifade eden Ağbaba, “Yapılan bir araştırmada, gençlerin yüzde 86’sı tanıdığı biri olmadan işe giremeyeceğini düşünüyor. Bir ‘dayısı’ olmadan işe giremeyeceğini düşünüyor. Ben burada sadece Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday değilim tanıdığı, dayısı olmayanların dayısı olmaya adayım” diye konuştu.

“FAKİR FUKARANIN ÇOCUĞU İŞE ALINMIYOR”
“Liyakat önemli ama bir mülakatı gençlerin başına bela ettiler” diyen Ağbaba, şunları ifade etti:

“Biz, “Mülakat değil liyakat” diyoruz. Mülakata giren gençlere “Dayın var mı?” diye soruyorlar. Dayısı olmayan bir yere giremiyor. Gittiğim her yerde gördüğüm bir manzara var; dayın yoksa AK Partili, CHP’li ya da MHP’li olman arasında bir fark yok. AK Parti’ye, MHP’ye, CHP’ye oy veren gençler arasında dayınız yoksa bir fark yok. İktidar fakirsen, dayın ya da kimsen yoksa ayırmıyor yani kimsesizlerin ve yoksulların çocuklarını devlete almıyor. Allah var, bu konuda ayrım yapmıyor. AK Partili fakir fukaranın çocuğunu da işe almıyor, MHP’li fakir fukaranın çocuğunu da işe almıyor. Bizim iddiamız şu; Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden başlayarak bu düzeni değiştirmek, mülakat denilen ucubeyi yerle bir etmek.”

“BU SİSTEMİ MUTLAKA DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Ağbaba, Malatya’daki işsizlerin yüze 60’ının 30 yaş altı olduğunu kaydederek, “Bu ciddi bir rakam. Her üç gençten biri iş arıyor. Gençler çalışmış oldukları işten memnun değil. Biz, Malatya’da Türkiye’ye örnek bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Hızlı bir şekilde istihdam ofislerini kuracağız. Maalesef gençler üniversiteyi bitirir işe giremez, devlet okul okutur ama okul bitince başının çaresine bakmaları söylenir. Malatya Büyükşehir Belediyesine çalışan alacaksak; dayısı olanları değil ailesinden hiç çalışan olmayan, en yoksul ailenin çocuğunu alacağız. Bu konuda da örnek olacağız. Evinde hiç çalışan olmayan ailelere pozitif ayrımcılık yapacağız. Eskiden gençler üniversiteye giderken mezun olduktan sonra ne iş yapacağı belli olurdu. Artık üniversite mezunları için yeni kavramlar çıktı; İİBF atanamayanlar, atanamayan öğretmenler, atanamayan mühendisler, atanamayan sağlık çalışanlar, tıbbi sekreterler, ziraat mühendisleri… Bu sistemin mutlaka değişmesi, mülakatın kaldırılması lazım” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • İsmail (1 ay önce)
    Boşuna ne sen yorul ne de parayla tuttuğun sosyal medya ekibin . İl Başkanı barış ile adam seçip egale etmeleriniz bizi kopardı partiden . Hele ki arguvana yaptığınızı hiçbir zaman unutmayacağız
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Senden olmaz babos! Cehepe`den de olmaz!!!
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Sizden ne olur açıklar mısınız?
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Veli milletvekili değilmi gitsin Ankarada TBMM de ne yapacaksa yapsın !Hoş partileri darmadağın 1 nisanda ne kavgalar çıkacak göreceğiz. Malatya seçmeninin boş vaadlere karnı tok.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • sALM (1 ay önce)
    ben de ilk defa chp ye oy vermeyeceğim. arguvanda aday ve meclis üyelerinin seciminde yapılan yanlışlardan dolayı. partiye karşı çalışmış kim varsa chp nin içine sızmış. geçen secimde size karşı cephe almış , chp yi kötüleyerek adaylık süreci geçirmiş adamların videoları çıksa hangi yüzle bakacaksınız arguvan halkının yüzüne.
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ne videosu?
    %25
    %75
    Yanıtla
  • gecen secım doneminde chp yi ,veli ağbabayı , il yönetimini topa tutuyorlardı .hani şu dsp den adaylıklarını ilan ettikleri 2019 yerel seçimleri.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Çetin (1 ay önce)
    Seçime altı aydan itibaren vatandaş aklınıza geliyor
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Arguvanlı (1 ay önce)
    56 yaşındayım kendimi bildim bileli Chp’ye oy verdim ama bu sene malatyanın ayağa kalkmasında önemli rol üstlenecek kişi Sami Er . Şimdiden vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun .
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Seni trol seni :) Maaşlar nasıl enflasyon sizi de etkiliyor mu?
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Çetin (1 ay önce)
    Malatyanın 1 yıldır değişmeyen sahipsizliği sadece Veli AĞBABA değil AKP harici diğer tüm siyasi parti adaylarının seçim malzemesi. AKP nin adayı da sağı solu arayarak iş bitirir modunda ve sanki öncekiler yapamamış der gibi... Bu enkazı bu şehri sadece inşaat olarak değil daha büyük enkaz altında yıllarca olan halkın sosyal kültürel hayatını da daha kapsamlı çocuk parklarını da kütüphanesinden emeklilere ait tesislerine halk lokantalarına kadar yapacak tek aday var o da Veli AĞBABA dır.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (1 ay önce)
    Boşuna kimse kendini kandırmasın . Sami Er büyük farkla kazanacak . Bu filmi çok izledik
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Malatyalılari tehdit etmek nedir sandıkta göstereceğiz. Yatırım gelmezmis vs miş. Akp bitirdi bizi bitirdi
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Samir er seçilmezse Malatya sahipsiz kalır ödenek bile kesilir
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Zaten malatyanın 20 yıldır hizmet almadığı apaçık görünüyor akp oy aldığı yeri çantada keklik görür hizmet getirmez ve getirmedide Eskişehir Malatyadan daha çok yatırım aldı artık gözünüzü açın Malatya’da artık ağababanın kazanması lağzım o zaman hizmeti görürsünüz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Baska sehirde yasayan Malatya halkinin ne cektigini bilmez Depremde sogukta ne cektiklerin ac kaldiklarini bilmez bu aday tek basina sokaka ciksa kimse tanimaz onun icin depremde cadirlari dolasan malatya halkinin sorunlarina care arayan Sayin Veli AGbabaya belediyeyi teslim edelim hizmet gelsin MALATYAMIZA
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Selim (1 ay önce)
    Ak partiye en son 2018’de oy verdim. Bu seçim oyum cesur yürek veli ağbabaya. Allahın izniyle seçilecektir. Mitingleri çok kalabalık maşallah. Ak partiye bir tokat lazımdı. Onu da Veli Ağbaba vuracaktır.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Çözüm (1 ay önce)
    Tüm partiler kimseyi ayırmadan hizmet yapacağız diyorsunuz. İyi o zaman gelin beraber yönetin biriniz başkan biriniz yardımcı biriniz konutları biriniz çarşıyı ayağa kaldırın sizde bizde mutlu olalım
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Akp çekilsin yarıştan o zaman. 20 senede ülkenin hali ortada. Mülteci, ekonomi , tarım iflas, insanlarımız yurtdışına kaçıyor.. Malatya'nın hali de ortada anlatmaya gerek yok. Hala akp den medet umanlara guluyorum
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Cumali (1 ay önce)
    İlk defa chp ye oy vereceğim
    %74
    %26
    Yanıtla
  • kızılay (1 ay önce)
    Esenlik yolsuzluk kaçak otel sende onlardansın
    %45
    %55
    Yanıtla
  • yav kaçaksa neden ruhsat verdi belediye.işiniz gücünüz kul hakkı yemek.git de sor belediyeye kaçakmı diye.ayıptır diyecem ondanda anlamazsın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kızılay (1 ay önce)aras isimli kullanıcı yorumuna
    deprem de yıkılan binaların tamamı belediyeden izinliydi demekki belediyeyide dolandırmışlar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Bedir (1 ay önce)
    Veli oyum senin. Şehri sen ayağa kaldıracaksin. Akp ye Son kez 2023 Mayıs'ta oy verdim yine aynı yine aynı yine aynı. İlk kez senin sayende CHP ye oy vereceğim. Rabbimin izniyle başarılı olacağından eminim.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • murat (1 ay önce)
    Veli Bey depremde yaptıkları unutulmaz.Bende CHP ye oy vermedim ama oyum bu sefer Veli Beye...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Vallahi billahi hayatımda ilk defa Chp ye verecem. Ağbaba için Yok vatan yok beka yok şu bu demeyin. Dinden de cikmayiz herhalde. Yeter yaa bu ne rezillik Ak Parti'nin yaptigi. Millet perişan yaaaa. Kardeşim yapamiyon bırak yaa. Oyum sana hemşerim
    %78
    %22
    Yanıtla
  • 44malatya (1 ay önce)
    MALATYANIN Sorunlarini come ekmek Malatyanin insanina sahip cikacak bir kisi var Sayin Veli AGBABA OYUMUZ ona Parti icin oy vermeyin Hizmet getirecek kisiye oy verelim
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Nur sena (1 ay önce)
    Senin için ilk kez CHP ye oy vereceğim. Gel ve kurtar malatyayi
    %77
    %23
    Yanıtla
  • İnanın ki ben de
    %73
    %27
    Yanıtla