SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Yıkık Bina Enkazının Yüzde 70'i Kaldırıldı"

A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin, "5 bin 393 olan acil yıkılacak ve yıkık bina enkazının yüzde 70'i kaldırıldı." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'da, Kars Valisi Türker Öksüz ile ilçelerdeki koordinatör vali ve kaymakamların eş güdümünde, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Günde 2 bin 630, bugüne kadar da 74 bin 788 kamyon seferiyle toplam 488 bin 85 metreküp hafriyatın kaldırıldığını kaydeden Soylu paylaşımında, "Malatya genelinde 5 bin 393 olan acil yıkılacak ve yıkık bina enkazının yüzde 70'i kaldırıldı. İl genelinde toplam 677 kamyon, 200 ekskavatör, toplam 877 iş makinesi çalışıyor. Koordinatör valilerimizden, kaymakamlarımızdan ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." ifadelerine yer verdi.

Bu arada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Çarmuzu Mahallesi'nde ağır hasar gören yapıların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Ekipler, çevrede gerekli tedbirleri aldıktan sonra, ağır hasarlı apartman ve kerpiç evleri iş makineleriyle kontrollü şekilde yıkıyor.

Mahalle sakinlerinden Bünyamin Keskin, iki katlı evlerinin depremde ağır hasar gördüğü için yıkımının yapıldığını belirtti.

Bazı mahalle sakinleri ise yıkım çalışmalarını uzaktan izledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Esas enkaz ağır ve orta hasarlı binaların itiraz ve mahkeme süreçleri den sonra ortaya çıkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Ağır ve orta hasarlı binalarda süreç yıllarca sürebilir, önce itiraz süreci sonra bir kişi bile dava açarsa mahkeme süreçleri başlayacak, düşünün Elazığ depremi olalı 3, 5 yıl olmuş mahkemeler hala devam ediyor, bu mahkeme sürecinde insanlar ne yapacaklar tabiki mağduriyetler artacak, Adalet bakanlığı yargı sürecini hızlandırır mahkemeler biran önce karar verirse mağduriyetler azalır, hızlı karar verilmezse şehrin her tarafı ağır ve orta hasarlı tehlike arzeden binalardan geçilmez olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ağır hasarlı binalar şuan yiki yok itiraz süreçleri vs uzun is
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    siyasiler bakanımı yanılttı acaba? sayılar ile mi oynandı. bu haber ile gecen haftanın valilik açıklaması arası uçurum var. Demek ki 2-3 günde şehri kaldırdılar. Tabi inanırsanız.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali Sezgin (1 yıl önce)
    Bir şey soracağım şuan yıkık ve acil yıkıklara müdahale var, ağır hasarlı olanları da yıkacaklar mı yoksa bekleyecek mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bunu bende merak ediyorum. Emeksizde köşedeki hukukçuların binası bile perişan olmuş ayakta zor duruyor ama yıkmadılar. Ağır hasarlı olanları da hemen yıksınlar çünkü kimse yokken heryer tozken bitsin bu çile
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Behçet (1 yıl önce)
    Enkazları da temiz kaldırın bir zahmet!
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Çevreyolu köstebek yuvası olmuş, Battalgazi yolu delik deşik, Konak Gündüzbey bağlantı yolu yine öyle, Dilekte köyün adamları kendileri kapatıyor çukurları. Yapamıyorsanız beceremiyorsanız bırakın da chpli belediye yapsın, adamaları geri göndermeyin. Hatta yönetimi komple teslim edin
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Yücel (1 yıl önce)
    Hatayda Maraşta tertemiz kaldırmış düzlemiş mucur bile dökmüşler. Malatyada kaldırıldı denilen enkazın çöpü hala aynı yerde. Neden bir işi temiz yapmıyorlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Salih (1 yıl önce)
    Öyle ağır öyle yavaş çalışıyorlar ki bu zamana kadar emeksiz fuzuli bitmiş olması gerekirdi. İki aydır napıyorsunuz arkadaş. Chpli belediyelerin araç, personel ve iş makinası yardımlarını da kabul etmiyorsunuz geri gönderiyorsunuz. Neyin peşindesiniz. Deprem olmuş malatya perişan olmuş hala sizin işiniz siyaset. Kim neyi düzeltse o kar hadi bi toparlanın artık. Birde enkazların yarısı çer çöp duruyor yerlerde o nasıl enkaz kaldırma
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Daha yeni başliyor bu işler
    %89
    %11
    Yanıtla
  • yalan (1 yıl önce)
    Daha geçen hafta 1.000 sayısının çok ama çok azındaydı toplanan enkaz. virden veriler istatistikler TÜİK gibi oynanmaya başladı. 5 bin küsür yıkık veya yıkılacak binanın % 70'i birden nasıl kaldırıldı? 40 günde 700 bina kaldırılamamıştı! Nasıl oldu da 4.000 küsür bina 1 haftada hemen toplanabildi. Hayatımız istatistik, yalan dolan!!!!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hakan yildiz (1 yıl önce)
    Chp lilere sesleniyorum 11 tane buyuksehir belediyen var kac tane deprem bolgesine konteyner yaptin bak konya ve bursa ve diger ak parti belediyelerine sadece eseler belediyesinin yaptigi konterner sayisi bu 11 buyuksehir belediyesinden fazladir chp liler anca laf uretir icraate gelince heykel yaparlar
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Akp ve chp li belediyeler ne ? insanları kutuplaştırmaktan ve sizin gibi düşünmeyenleri kötülemekten nezaman vazgeçeceksiniz.Çok sorgulamak istyosan kızılayı sorgula konuyu biliyosun.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Bu mesajı atarken;"sen haklısın ey Musa,ama karnımızı firavun doyuruyor "dedin,sanırım... umarım memuriyetin dehak ettiğin yere gelirsin kardeşim...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Hakan yildiz (1 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Merak etme ben emekliyim gelebilcegim bi yer yok seni bilmem chp ve hdp isbirliginde bi yere gelirsin artik
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Muhtemelen malulen emeklisin.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İşbirliği yapan tek kişi var. Hudapar ile hizbullahci terör örgütüyle. CHP'li belediyeler ne yaptı derken dayi sen çok a hbr izlemekten sağlıklı şeyler göremez olmuşsun. Allah şifa versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşünen Adam (1 yıl önce)Hakan yildiz isimli kullanıcı yorumuna
    Ey gözü kör kulağı sağır! Hatay da maraş da bulundun mu? Ankara Belediyesi Mansur Yavaş ve ekibi hatayda harika işler çıkardı. Havalimanının onarımını ilk Ankara koştu yaptı. Limandaki yangını İstanbul İtfaiyesi söndürdü. 11 Chp Belediyesine hep engel olundu, gerek yok denildi, yapılanlarda tvde haberde gösterilmedi. Akpli belediyenin arkasında devlet var zenginler tabi yapacak. Her şeye salça olup iftira atmayın.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yanlış bilgilendirilmişsin.klasik chp yalanları yani.Hatay havalimanını istanbul havalimanı işletmecisi İGA şirketi yaptı.istersen kendin araştırda gör.onlarda fotoğraf çekip sonra tüyenlerden.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • İktidarda hangi parti var? By trol!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bu nasıl yorum (1 yıl önce)Hakan yildiz isimli kullanıcı yorumuna
    Seni sadece Allah a havale ediyorum. Ve hakkımı helal etmiyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Konteyner kurdularda kim engel oldu hep laf salatasi yok havaalanino yapmislarda yok bilmem ne git hataya bak bakalim ne yapmislar bi tane konteyner kurmuslarmi bana sayi soyleyin esenler belediyesi jepsinden fazla konteyner kurdu yalansa yalam diyin yandas troller
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Depremin ikinci günü Malatya'ya içme suyu Tunceli'de geldi. Ovacık. Gıda ilk Battal ilgezdi tarafından gönderildi. Onbeş gün boyunca Ankara belediyesi ne var ne yok gönderdi. Antalya belediyesi hijyen kolisi gönderdi. Antalya gıda gönderdi. CHP li belediyeler yıldırım gibi koştu. Selo gibi koli üstünedeki etiketi değiştirmekle meşgul olan trollere sor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İlk yapılan konteyner kent Fahri Kayahan üst çıkışı saat kulesinin üst tarafında. Git bak yada istersen ben götüreyim seni, birlikte bakalım hangi belediye kurmuş orayı. Anamız ağlamış, canımız gitmiş ve evlerimiz yıkılmış hala senin gibi kişiler siyaset yapıyor. Bir bitmediniz kardeşim.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Hala enkazdan ceset cıkıyor ne çalişmasi bahsediyorsunuz 60 gün olmuş bırakın siyaseti gerçeklerle yüzleşin ak partili vekiller yazıklar olsun sizlere bir tanenizi mecliste Malatya çok kötü durumda demediniz sınıfta kaldığınızı sayın cumhurbaşkanımıza belirtmemek için neredeyse deprem olmadı diyeceksiniz ayıp ayıp insanları kefenleyerek defin yapmaktan övünen hale geldiniz yazıklar olsun size
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Yıkılması gereken bina sayısı,yıkılan bina sayısından fazla görünüyor!
    %88
    %12
    Yanıtla