SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya'da Yıkılan Binalarda Delil Toplanması İşlemi Sürüyor

Malatya'da Yıkılan Binalarda Delil Toplanması İşlemi Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Deprem soruşturmalarında 7 ilde yıkılan binalardan delil toplanması tamamlandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından cumhuriyet başsavcılıklarınca resen başlatılan soruşturmalar kapsamında Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya ile 8 ilçede ise, yıkılan binalardan delil toplanmasına devam ediliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 6 Şubat'taki depremlerin ardından Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ'da başsavcılıklar tarafından, yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili resen soruşturmalar başlatıldı.

Yıkılan binalarla ilgili sorumluğu bulunanların tespiti ve yakalanması için işlemleri yürüten başsavcılıklar, binalardan delil toplanması için de süreçleri başlattı.

Deprem bölgelerinde görevlendirilen savcılar ve bilirkişiler, yıkılan, ölüm ve yaralanmaların meydana geldiği binalarda soruşturmalar çerçevesinde delil toplamak için çalışma yürüttü.

Başsavcılıklarca, 11 ilde depremin ardından ilk bir ayda 9 bin 198 bina incelendi. Bugüne kadar ise depremin etkilediği illerde 9 bin 435 bina incelenerek gerekli delillerin toplanması tamamlandı.

Soruşturmalar çerçevesinde Adana, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Elazığ'da binaların incelenmesi ve delillerin toplanması sona erdi. Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Malatya ile Besni, Gölbaşı, Elbistan, İskenderun, İslahiye, Nurdağı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki binaların incelenmesine devam ediliyor.

16 ilçede delillendirme işlemleri tamamlandı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün Diyarbakır'da, "Şu ana kadar Adana, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Elazığ olmak üzere buralarda delillendirme işlemlerinin tamamı bitti. Ayrıca depremin etkilediği 16 ilçede de delillendirme işlemleri tamamlandı." açıklamasını yapmıştı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Bülent (1 yıl önce)
    Orta ve ağır hasarlı binalarda da delil ve inceleme yapılsın kim ne çalmış hesabını versinler insanların hayatını tehlikeye atıp ortada gezmesinler adalet varsa yetkililer görevini yapsın yoksa iki cihanda sürüm sürüm sürünsünler İNŞALLAH!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (1 yıl önce)
    Binalarin cogunda kolon kesme vakalari var ve enkazlar kaldirilirken zemin katlar mutlaka dikkatli incelenmeli. Sehir merkezindeki binalar hep ticari mallar ve kiraci olan dukkan sahiplerinin cogu mal sahipleriyle anlasip kolon kesmisler. Bizlere gelen istihbarat bu sekilde. Mutlaka uzerine gidilmeli. Kolon kesenlerin yaptiklari yanlarina kalmamali ustune de devletin odul olarak binalarini yapmamalari gerekiyor. Ustu kapatilmamali uzerine gidilmeli. 6 Subattan sonraki mal sahipleri, kiracilar ve digerleri ile Telefon konusma kayitlari mutlaka dinlenmeli.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    Degerli yorum yazan ve yazacak olan arkadaslar, yazmayin . gerek yok. kimse bes kurus para cezasi bile almayacak ustelik farkli is alanlarinda ihaleler kovalamaya devam edecekler.onlara yalakalik yapan saksakcilar bile ezik ve fakir kalmaya devam edecek. asil suclular ve yedi sulaleleri ise yaz tatillerinde yurtdisinda plajlarda eglenmeye, ikinci vatandaslik aldiklari ulkelerdeki milyon dolarlik muklerinde keyif surmeye devam edecekler.biz ise fakirlikten fasfakirlige terfi edilmis sekilde kader ve sukur arasinda soylenip dirlanmaya devam edecegiz.sonra aradan bes yil gececek hersey unutulacak.ayni kisiler bize 2022 den sonra yapildi bu siteler depreme dayanikli diyerek krediyle borclandirarak yeni altın varaklı gosterisli isimi beton mezarlarimizi satmaya devam edecekler.Simdi dagilalim ve bol karbonhidrat tuketip uyku bastirip , beynimizin sorgulama bolumu uyuşana dek tv izleyelim
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Deliller ortada ne bekleniyor ki müteahhitler kacamazda bu projelerde imzası olan belediye başkanları ile imar müdürlerinin kaçması mı. Malatyanın imar katilleri belli. Yahya Cemal Akın ailesi, Ahmet Çakır ve bundan sonrası.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bozo (1 yıl önce)
    Malatya elden gitti.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Akın (1 yıl önce)
    Yıkılan yada ağır hasarlı binalarda çalışan demir ustası kalıp üstası ceza alır başka kimse ceza alır mı sizce ?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • yanlış bir şey yapmadıysa ceza almaz
    %34
    %66
    Yanıtla
  • her zaman garibanlarin basi ezilir.
    %67
    %33
    Yanıtla