SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya'daki En İyi Yerleşke Alanlarından Biri"

0
Güncellendi - 2020-06-06 00:11:24
A- A+ PAYLAŞ

"ŞAHIS ARAZİLERİ KAMULAŞTIRILACAK".. Gelincik Tepesi'nde yapımı devam eden bin 500 konutun yapım çalışmalarını inceleyerek örnek daireleri gezen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 3.etap için konutların yapılacağı yerlerin belirlendiğini belirterek, konut sayısının arttırılabileceği müjdesini verirken, yol güzergahında ki kamulaştırmanın bitirilmesinin ardından 30 metrelik yeni yollar yapılacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Orduzu Mahalle Muhtarları Abuzer Ekin ile birlikte Orduzu mahallesinde bulunan Gelincik Tepesi’nde TOKİ tarafından depremzede aileler için yapımı devam eden bin 500 konutun 2.Etap çalışmalarını inceledi.

Etaplar halinde yapılacak olan konutların 3.Etabı için yer tespitinin de yapıldığını belirten Başkan Güder, depremzedeler için birde müjde verdi. Başkan Güder, geçtiğimiz günlerde Gelincik Tepesi’ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un vermiş olduğu talimatla bölge de çalışma yapılan alana ek olarak, şahıs mülkiyetinde bulunan 500-600 dönümlük alanların da kamulaştırılarak, rezerv alanının 3 bin dönüme çıkarılması için çalışma başlatılacağını söyledi. Başkan Güder, ayrıca bölgedeki yol güzergahında bulunan arazilerin de kamulaştırıldıktan sonra 30 metre genişliğinde bölgenin yükünü alabilecek yolları da vatandaşın hizmetine sunulacağını ifade etti.

“OSMAN BAŞKANIMIZLA ÖRNEK DAİRELERİ GEZDİK”

Yapılan çalışmalardan dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkür eden Orduzu Mahalle Muhtarı Abuzer Ekin ise," Orduzu’muza, Gelincik Tepesine depremde evleri zarar gören vatandaşlarımız için TOKİ tarafından evler yapılıyor. Battalgazi Belediye Başkanımı Osman Güder ile birlikte örnek daireleri gezdik. Çok güzel konutlar yapılıyor. Yeri güzel, zemini güzel. Yeşil bir alana sahip. Orduzu’da şuan 150 yıkılan bina, 10 tane orta hasarlı, 600 tane de hafif hasarlı binamız var. Bu arkadaşlarımız inşallah kısa süre içinde yeni evlerine kavuşacaklar. Başkanımız Osman Güder’e özellikle gelinen noktada yapmış olduğu çalışmalardan ve desteklerden dolayı adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gelincik Tepesi'nde yapılan evlerin Battalgazi ve Orduzu açısından güzel bir İmar alanına dönüşeceğini belirten AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, "24 Ocak tarihinde yaşanan depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hızlı bir şekilde depremzede aileler için konutlara başlaması bizleri sevindirdi. Bugün Gelincik Tepesi’ndeki örnek daireleri gezdik. Çok güzel bir örnek daire modeli çizilmiş. Burada bir rezerve alanı oluşturulup, diğer yerlere örnek bir yerleşim alanı olması noktasında daire sayılarını 1500’ün üzerine çıkarmaya umut ediyoruz. Teşkilat olarak bizlerde elimizden gelen çabayı ve gayreti sarf edeceğiz. Başkanımız ile birlikte hem Gelincik Tepesinde hem de Eski Malatya bölgesinde yapılacak evlerin alanlarını gezdik. Bu yerleşim alanları hem Orduzu açısından hem de Battalgazi açısından güzel bir İmar alanına dönüşür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BÖLGEDEKİ ŞAHIS MÜLKİYETİ ARAZİLERİ KAMULAŞTIRILACAK"

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi olarak, depremden etkilenen konutların 1’inci, 2’inci ve 3’üncü etap çalışmalarının yapıldığı gelincik tepesi bölgesindeyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelerek Battalgazi’mizde devam eden çalışmaları incelediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizin de katılımıyla kendileriyle yapılan çalışmalar hakkında bir toplandı gerçekleştirdik. Burası ile alakalı düşüncelerimizi Bakanımıza ilettik. Şuan burada Mera vasfında olan yer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi. TOKİ’de burada 600 dönüme 1500 konut yapmak üzere kullanımına alarak, planlamalarını da buna göre yapmıştı. 600 dönümün dışında kalan 1800 dönümün de konut rezerv alanı olarak, kullanılması için bizim de talebimiz vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum ile yaptığımız görüşmelerin ardından kendilerine bu sahanın 3 bin dönüm olduğunu söyledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız da buranın 6 bin dönüme kadar çıkarılabileceğini ifade etti. Bizde 3 bin dönümün içerisinde ki 500-600 dönümlük kısmın da şahıs mülkiyeti içerisinde bulunduğunu ilettik. Burada yapılacak olan çalışmalar da planlamanın 3 bin dönüm üzerinden yapılmasını biz ilk günden bu yana düşünüyorduk. Bunun yapılması ile buranın bir bütüncül plan içerisinde değerlendirildiğinde çok güzel bir yerleşim sahası olacağını da Bakanımıza ilettik. Bakanımız bu talebimize çok sıcak baktı. Bakanımız gerekli talimatları vererek, şahıs mülkiyeti içerisinde ki arazilerin kamulaştırılarak, rezerv alanı için 3 bin dönümlük alanda çalışma yapılmasını ön gördü" diye konuştu.

"3. ETAP KONUTLARIN YERLERİ BELİRLENDİ"

3.Etap konutların yapılacağı yerinde belirlendiğini dile getiren Başkan Güder, “Gelincik Tepesi Malatya’mızın oksijeni bol ve en temiz mekanlarından bir tanesidir. Hava kirliliğinin sıfır noktasında olduğu, yükselti olarak seyir terası özelliğinde olan bir yer. İçerde baktığımız da çanak şeklinde bir konuma sahip gölet var. Bu gölet korunma altına alınması ile etrafı yeşillendirilip Milli Park’a dönüştürülebilir. Bildiğiniz üzere Malatya deprem alanı içerisinde yer almaktadır. Daha öncesinde yapılan incelemeler sonucunda buradaki arazi alanının depreme daha dayanıklı olduğunu sonucu ortaya çıktı. Yerleşke alanı olarak Gelincik tepesi, Malatya’daki en iyi yerleşke alanlarından bir tanesi. 1553 konutumuz burada yapılacak. 1. etap ta binaların bir kısmı tamamlandı ve bir kısmı da tamamlanmak üzere. 2. etap çalışmaları da aralıksız şekilde devam ediyor. 3. etap için konutların yapılacağı yerler de belirlendi. 3.etaba da kısa süre içinde başlanılacak. İnşallah vatandaşımızın konut ihtiyacı sayın Bakanımızın talimatlarıyla kış mevsimine girmeden teslim edilecek” ifadesini kullandı.

"30 METRE GENİŞLİĞİNDE YOLLAR YAPILACAK"

Gelincik Tepesi'nde yapılacak olan evlerin tamamlanmasının ardından bu bölgede nüfus yoğunluğun yüksek olacağının altını çizen Başkan Güder, "Malumunuz üzere buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bölgede bir nüfus yoğunluğu olacak. Açıkçası mevcut yollarımız bu yoğunluğu kaldıracak kapasite de değil. Bunu konuyu özellikle sayın Bakanımıza ilettik. Buranın büyük bir kısmı tarımsal alan olarak geçiyor. Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile yola sıfır olan tarla ve arazilerin kamulaştırılması gerçekleştirilip, 30 metre genişliğinde bölgenin yükünü alabilecek yollarda vatandaşımızın hizmetine sunulacak. Bu gelinen nokta da Bakanımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • misafir (4 yıl önce)
    Gelincik tepesine o Allahın dağına konut yapmanın ne anlamı var orda oturanlar nasıl işe gidip gelecek okul eğitim işi nasıl olacak bunlar gerçekten düşündürücü
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Çevre yolunun altı ne zaman gelişecek. Kiltepe, Taştepe vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor diyor haberde değil mi? Sayın başkan senin NE ALAKAN VAR? GARDAŞIM ARTIK İYİ ŞEYLERİ ÜZERİNİZE ALMAYI BIRAKIN. Tecdeye giderken Saat Kulesinde Sayın GÜrkanın kendi reklamını yaptıgı gibi sende GÜDER bu reklam işini bırak. SENİN EN UFAK KATIKIN EMEĞİN YOK. BUNU DEVLET YAPIYOR!!!!!! Boş insanlar boş işler....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Aman doğal bir yer bırakmayın her tarafa beton
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Malatya nın eski mahalleri birleşik düzende yapılmış, eski ve az katlı bakımsız evlerden oluşuyor . Sokaklar ve Caddelerde insan ve yaya trafiği zor yürüyor . .Belediyelerimiz buralardaki eski binaları yıkıp ,çok katlı binalar ,düzgün geniş caddeler ve sokaklar yapıp şehrin ovaya yayılmasını engelleyecekerine, tarım alanlarında 30 metrelik, 50 metrelik yollar açarak çok katlı binalar yaparak tarım alanlarını yok ediyorlar. Yani işin kolayına kaçıyorlar. Mevcut şehri imar ederek, çok katlı binalar dikerek ovaya yayılması engellenebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarım arazilerinin imara açılması size büyük oy kaybettirecek. Artık yeşil alanları yok etmekten vazgeçin. Bırakın artık ağaçları doğayı katletmeyi
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Malatya da Tecde ,Bostanbaşı ,Barguzu gibi şehrin yeşil alanları yok edildi .Şimdi şehre en yakın yeşil alanların yer aldığı Orduzu ve Eskimalatya bölgesindeki yeşil alanlar yok edilmeye çalışılıyor. O bölgede arazisi olanlar seviniyor. Tecde, Barguzu, Bostanbaşında arazileri kamulaştırılan yada imara giren vatandaşlara bir sorsunlar arazilerinin nasıl yok edildiğini. Mülkiyet hakkı Anayasal bir haktır. Anayasal hakkı biz belediye yasası ile deliyoruz. Başkan 30 metrelik yollar açacağız diyor, Tecde de 50 metrelik yollar açarak o yeşil alanları nasıl yok ettiklerini gördük. Vatandaşın arazisinin %40 na belediye yasası gereği nasıl el koyulduğunu o bölgelerde gördük. Orduzu da kazanan o bölge halkı olmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pınar Işık (4 yıl önce)erol isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle oldu kardeşim. Bizim 7 dönümlük arazi in 4 dönümüne imar verildi. 3 dönüşme el koydu belediye. Verdiği 4 dönüm araziye de 2 blog izin verdi sadece. Yaniii kazanan gene devlet oldu. ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşil alan dediğin yerlerin hepsi boş atıl arazi kardeşim karakavak bostanbaşının neresi yeşil alan boş tarlaydı hepsi...Devlet değerlendirdi..imara açtı.şu an 30 bin insan yaşıyor..imara açılmasaydı..senin evinde mi yaşayacaktı 30 bin insan..Boş boş yorum yapmayın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Gelincik tepesine toplu konut yapılması fikrini ilk olarak Selahattin başkan gündeme getirmiştir. Depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölgeye Toki aracılığıyla deprem konutlarını yapıyor. Battalgazi nin ne katkısı var acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hukuk varsa devlet devlettir Vatandaş T.C (4 yıl önce)
    Kamulaştırma ile vatandaşın mülkiyet hakkını üç paralık et adına da sosyal belediyecilik koy... Anayasal hak olan mülkiyet hakkının devlet eliyle murdar edilmesidir kamulaştırma... Kamulaştırma yapılıp da mağdur olmayan varmıdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Güzel bir yer tarım alanı değil zemin sağlam şehri değişik bölgelere yaymak lazım artık Beydağı eteklerine TOKİ konutları yapılmamalı diyorum.birde Yeşilyurt ve Battalgazi hükümet konaklarını ilçelerin merkezi bolgelerine yapsak iyi olur Yeşilyurt hükümet konağının gedik mahallesine yapılmasına ilimizin siyasileri mutlaka engel olmalıdırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş bu şehrin imarda en büyük sorunu,zamanında beydagına şehri kaydırmamak.Zamaninda beydaglarina imar verilip, yapılaşma olsaydı, şimdi yeşil Malatya ovasını seyrediyor olacaktık.Buyuksehir olmamız dolayısıyla merkez ilçelerin sınır alanı genişledi, vatandaş dilek ve buna benzer bölgelerden hükümet konaklarına ulaşmak için eziyet çekiyor.Battalgazi ve Yeşilyurt hükümet konakları merkezi noktalarda bulunmalı.Kesinlikle katılıyorum.Konak, horata gibi bölgeler imara açılıp yatay yapılaşma ile hem doğa korunmalı,hemde insanlar doğa ve yeşil alanlar sağlıklı bir nesil yetiştirmeli..
    0
    0
    Yanıtla