SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki İşsiz Sayısı 32 bin 910

0
Güncellendi - 2019-01-25 20:08:23
Malatya'daki İşsiz Sayısı 32 bin 910
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da resmi kayıtlara göre 2018 yılında işsiz sayısı 32 bin 910 olduğu bildirildi.

2019 yılı 1. Dönem İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında yapıldı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Baruş’un yanı sıra, kamu kurum yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda yapılan sunumda İŞKUR İl Müdürlüğünün 2018 yılındaki faaliyetleri anlatıldı. İŞKUR tarafından 2018 yılında İl İstihdam Kurulu toplantısında, yapılan açıklamaya göre kayıtlı işsizlerin öğrenim durumu dağılımı şöyle, "2018 yıl sonu itibarı ile Malatya’da kayıtlı işsiz sayısı 32 bin 910 kişidir. İl Müdürlüğümüzde kayıtlı iş arayanların yüzde 43,4 ’sının İlköğretim mezunudur. İlköğretim mezunlarını sırasıyla yüzde 26,6 ile lise, yüzde 12,8 ile lisans ve yüzde 8,7 ile ön lisans mezunları takip etmektedir. Kurumumuza kayıtlı 32 bin 910 iş arayanların yüzde 95,6’ü normal statüde iş arayanlardır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı yüzde 3,8 iken, eski hükümlülerin oranı yüzde 0,6’dır. Kurumumuza kayıtlı iş arayanların çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-24 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 71 bin 68 kişi toplam işsizler içindeki oranı yüzde 21,7 dur. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu yüzde 10,5 ile 25-29 yaş grubu olurken ikinci sırada yüzde 9,9 ile 20-24 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu yüzde 8,7 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada yüzde 8,6 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.

İşsizlik Sigortası kapsamında 2018 yılı Aralık ayı sonu itibariyle Kuruma başvuran 11 bin 23 kişiden 495 işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. 628 kişinin başvurusu işsizlik ödeneği hak etmemesi nedeni ile reddedilmiştir. Hali hazırda işsizlik ödeneği alan işsiz sayısı 3 bin 285 kişi görülmektedir” ifadelerine yer verildi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Sayın Valim işci lazım olan yerlere siyasiler liste veriyor bu işe bir el atın lütfen valilik önünde kura ile olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • ünal (5 yıl önce)
    Malatyamızın SGK Kurum müdürü ve İŞ KUR İl müdürü malatya için bir şey üretmiyorlar. 3 yıldır elazığda çalışıyorum SGK ve İŞKUR İl müdürleri o kadar samimi ve insacıllarki her konuda yardımcı oluyorlar işvernei bilinçilendiriyorlar istihdam olsun diye toplantı seminer düzenliyorlar halk bu müdürlerin yanına istediği vakit kapısını çalıp içeri giriyor. Bizim malatya kurum müdürleri kendini daire başkanı gibi görüyor . Malatya için talihsizlik sizn gibi koltuğa oturmaktan başka birşey yapmayan kurum müdürlerinin olması..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (5 yıl önce)
    Benim ufak bir işlemem var ve bu ay itibari eleman cıkarttım tazminatını da verdim ama bakıyor da beni eleman çıkartacak duruma düşürenler utansın o arkadaşlarla helalleştim ama vicdanen hala huzursuzum
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (5 yıl önce)
    Daha çok işsizlik artar bu memeleket de Önce sebebine bakmak lazım işkur çalışmak isteyene birkaç iş alternatifi sunar gel gelelim ki bizim vatandaşımız iş beğenmez. Gelir rica minnet eder işe ihtiyacım var perişanım diye, sabah gel işe başla dersin ama gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (5 yıl önce)Esnaf isimli kullanıcı yorumuna
    Ya da bir kamu kurumuna taşeron tarafından alınacak işçilerin listesi bir parti binasında önceden hazırlanır. Laf olsun diye işkur duyuru yapar. Müracaat edene de kayıtlar bitti der. Al takke ver külah..... Ayrıca açık adresinizi yazın bakalım yarın onlarca kişi kapınıza dayanıyor mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (5 yıl önce)
    Ne 32 bini daha fazla çoğu çalışanda güvencesiz çalışıyor genç nüfus göç ediyor nedeni ise istihdam alanlarının yetersiz olması bu gidişatla şehirde genç kalmayacak malatya emekliler sehridir
    0
    0
    Yanıtla