SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'daki Koronalıların Yüzde 47'si Aşısızlar

0
Güncellendi - 2021-08-25 18:10:59
Malatya'daki Koronalıların Yüzde 47'si Aşısızlar
A- A+ PAYLAŞ

İKİNCİ DOZU YAPTIRMAYANLAR DA YÜZDE 46.. Malatya’da ilk doz aşısını yaptırdıktan sonra 2. Doz aşı zamanı geçmesine rağmen hala aşısını yaptırmayan 33 bin kişi bulunuyor. Korona virüs nedeniyle hastanelerde yatan hastaların yüzde 47’si hiç aşı yaptırmamış kişilerden oluşuyor.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’daki aşı ve korona virüs hastalarıyla ilgili sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Bentli, “Korona virüs nedeniyle hastanelerde takip ettiğimiz hastalarımızın yüzde 47’si hiç aşı yaptırmamış, yüzde 46’ sı iki doz aşısını tamamlamamış kişilerden oluşuyor. Geri kalan yüzde 7’ lik kesim ise iki doz aşılı ancak Covid dışı ek hastalıkları olan ileri yaş kişiler” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da ilk doz aşısını yaptırdıktan sonra 2. Doz aşı zamanı geçmesine rağmen hala aşısını yaptırmayan 33 bin kişi olduğuna dikkat çeken Bentli, “ Aşılarını hiç yaptırmamış veya tamamlamamış kişilerde antikor oluşmadığı için hastalığı daha ağır geçiriyorlar. Geç kalmadan aşılarımızı tamamlayalım, hastalıktan korunalım” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mamoy (3 yıl önce)
    %53 ü aşılı demek buda korkunç bir oran ne anladık bu aşıdan o zaman grip gibi sürekli aşı çıkacak 90 100 doz aşı olunur heralde
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (3 yıl önce)
    İkinci dozu yaptirmamalarinda ki sebep ilk dozu olduktan sonra yan etkilerinin fazla görülmesi ikinci dozu olunca aynı yan etkileri göreceklerini bilip hatta daha Fazla rahatsızlanacaklarini biliyorlar... Doktor bile aşı sonrası rahatsızlanan kişilere müdahale etmiyor yan etkileri rapor bile etmiyorlar neye göre aşı olacak insanlar... Önce güven, güven derken ben oldum sende ol değil yanlış anlaşılmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet can (3 yıl önce)
    haber başlığı sıkıntılı % 93 aşısını hiç yaptırmamış veya aşısını tamamlamamışlar olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Yapılan açıklamayı okuyup tam anlamadan yorumlar yapılmış. Hastaların; %47 si hiç aşı yaptırmamış. %46 sı tek doz aşı yaptırmış. %7 si de iki doz aşısını yaptırmış. Buradan çıkan sonuç iki doz aşısını yaptıranların sadece %7 si hastaneye yatmış. Geri kalan hastaneye yatanların %93 ü aşılarını yaptırmamış veya aşısı eksik olanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ozpoturge (3 yıl önce)
    Aşı hastalığı önleyemiyor hastalığın yayılmasını da önleyemiyor aşı olup ağır geciren de var vefat eden de madem 97 si aşısızlar günlük tabloya yansıtılsın kimin nasıl durumda olduklarını yan etkilerine kimse kefil değil ama zorunlu küresel isbirlikcilere karşı 11 eylülde büyük plandemi bulusmasında maltepedeyiz aşı dayatmasına hayır!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnız kurt (3 yıl önce)ozpoturge isimli kullanıcı yorumuna
    İnsan bu kadar cahil olmaz bu işi en iyi bilen hekimler değil mi Türkiye'deki hekimlerin yüzde 99 u asi oldu.Asi koruma sağlamıyorsa adamlar deli mi kendilerine aşı yaptirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (3 yıl önce)
    ÖNCE OKUDUĞUNUZU ANLAYIN, HASTA OLAN AŞISIZLARIN ORANI YÜZDE 93 Haberi okuyanların çoğu, Sağlık Müdürünün verdiği rakamları yorumlamaktan aciz. Aşı bilindiği gibi, etkili olması için en az 2 doz yapılıyor. Biontecc için de böyle sinovak için de. Yani en az 2 doz yaptırmazsanız, aşıyı tamamlamış sayılmıyorsunuz. Müdür Beyin açıklamasına göre, hastaların yüzde 47'si hiç aşı yaptırmayan, yüzde 46'sı ise bir doz aşı yaptırıp, ikinciyi yaptırmayanlar. Yani topladığınız zaman yüzde 93 ediyor. Adam bu kadar açık ve net söylüyor, ama iki rakamı toplamaktan aciz adamlar, "aşı işe yaramıyor", "müdürün söylediğini bakanlığa göndereceğim" diye atlamışlar buraya. Kendinizi gülünç duruma düşürdüğünüzün farkında mısınız? Haber çok açık ve net. Korona hastası olanlar içinde aşısını yaptıranların oranı yüzde 7. Aşısız sayılanların oranı ise yüzde 93. ANLADINIZ MI?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalnız kurt (3 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    Bunlar anlamaz hocam anlamak istemez işlerine böyle geliyor çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Büyük (3 yıl önce)
    Demek ki covid olanların %53 de aşılılar. Ya sağlık bakanı yalan söylüyor ya il sağlık müdürü. Ben bu demeci sağlık bakanlığına ulaştıracağım. Bakalım bakanlık da aynı görüştemi?
    0
    0
    Yanıtla
  • HAK İle Batılı Ayıran (3 yıl önce)
    Aşılılar daha fazla mı corona oluyor???
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    %47 si aşısızlar ise o zaman %53 ü de aşılılar... E şimdi ne anladık bu aşılama işinden ????
    0
    0
    Yanıtla