SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'daki Yurtlarla İlgili Sorunumuz Yok"

0
Güncellendi - 2021-09-23 19:13:50
A- A+ PAYLAŞ

BÜYÜKŞEHİR VE YEŞİLYURT BELEDİYELERİ HAREKETE GEÇTİ.. AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarla ilgili açıklamada bulunarak, "Bakanlığımıza bağlı 10 bin 450 kapasiteli 7 yurdumuz da öğrencilerimize sorunsuz hizmet veriyor. Hiç bir sorunumuz yok, talep olursa rahatlıkla cevap verebilecek durumdayız" dedi.

"DÜNYANIN KAPASİTESİ EN YÜKSEK YURTLARINA SAHİBİZ"

Eğitimin başlamasıyla birlikte yurtlar konusunun gündeme geldiğini kaydeden Tüfenkci, "Dünyanın en kapsamlı, kapasitesi en yüksek yurtlarına sahibiz. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Temizlik, konfor, çalışma imkanları, güvenlik, bakımından her alanda yüksek standartlara sahibiz. Standart ve kapasiteyi her gün daha yukarı taşımanın gayreti içindeyiz. Bu gurur tablosu, son 19 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vizyonuyla, güçlü liderliğiyle, birebir takibiyle ortaya çıktı. Bakanlık ve hükümet olarak el ele vermiş şekilde çalışıyoruz. Bu kapasite, hizmet ve yurtlarımızdan 720 bin öğrenci faydalanıyor. Özellikle de son 19 yılda, 2002-2021 yılları arasında 190'dan 768'e yükselen yurt sayısı ve 182 binden 720 bine yükselen bir kapasite var. Her geçen gün artıyor ve artmaya da devam edecek. Bakıldığında 4 misline yakın bir artış gerçekleşmiş." şeklinde konuştu.

Malatya'daki yurtların durumuyla ilgili de bilgi veren Tüfenkci, "Malatya'da Bakanlığımıza bağlı 10 bin 450 kapasiteli 7 yurdumuz da öğrencilerimize sorunsuz hizmet veriyor. Hiç bir sorunumuz yok, talep olursa rahatlıkla cevap verebilecek durumdayız. Bunun dışında yine 17 tane de özel yurdumuz var. Dolayısıyla Malatya'mız dışarıdan gelecek evlatlarımıza yuva sıcaklığında, oldukça modern yurtlarıyla kapılarını açacak durumda. Kimseyi dışarıda bırakmayız." diye konuştu.

"MALATYA'DA HİÇBİR SIKINTI YOK"

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da, öğrenci yurtlarıyla alakalı olarak son zamanlarda bir takım gerçeği yansıtmayan haberlerin medyaya servis edildiğini belirterek, “Malatya’da Kredi Yurtları ve özel yurtlarımıza ait toplam kapasite yaklaşık 10 bin civarında. İlimizde yurt konusunda hiçbir sıkıntı yok. Standardı yüksek, modern ve çok sağlıklı yurtlarımız var. Bu yıl da ülke genelinde yurt talebi olan yüzde 90’nın üzerinde öğrencimizi yurtlara yerleştireceğiz” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AKP İl Başkan Yardımcısı Kamil Biter ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Ahmet Çakır, Gençlik Spor İl Müdürü Kayhan ile Malatya'da ve ilçelerinde yapılan yatırım ve hizmetleri konuştuklarını ifade ederek “Burada çok güzel bir kompleks oluşmuş. Özellikle kapalı salonumuz olsun, yüzme havuzumuz olsun, gençlik merkezimiz olsun aynı zamanda çok amaçlı salonlarımız olsun baktığınız zaman Türkiye'de sayılı projeler arasında. İşletme noktasında da son derece bakımlı son derece hijyenik. On binlerce gencimizin buralardan istifade ettiğini gördük. Bu projelerde emeği geçen başta Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrenci yurtlarıyla alakalı olarak son zamanlarda bir takım gerçeği yansıtmayan haberlerin medyaya servis edildiğini belirten Milletvekili Çakır, Malatya’daki yurtların durumuyla ilgili bilgi verdi.

AKP iktidarları döneminde yurt sayısını ve yurtlardaki standartları kat kat artırdıklarını ifade eden Çakır, “Öğrencilerimiz bizim için son derece kıymetli, dolayısıyla öğrencilerimizin barınması konusunda da verilen desteği her yerde görüyoruz. Hükümet olarak öğrencilerimizin modern ve sağlıklı yurtlarda barınması için çok önemli yatırımlar yaptık. Her alanda olduğu gibi bu alanda da standartları yükselttik. 2002 yılında 190 olan yurt sayısını 768'e çıkarttık. Yine yurtlardaki kapasite sayısı 182 binden 720 bine yükseldi. Malatya’ya baktığımızda Kredi Yurtları ve özel yurtlarımıza ait toplam kapasite yaklaşık 10 bin civarında. İlimizde yurt konusunda hiçbir sıkıntı yok. Standardı yüksek, modern ve çok sağlıklı yurtlarımız var. Türkiye genelinde biz her yıl yüzde 90’a yakın öğrenciyi yurtlarda barındırıyoruz. Bu sene de inşallah yüzde 90’nın üzerinde öğrencimizi yurtlara yerleştireceğiz. Bu sene öğrencilerimizin yerleşme ile ilgili talepleri henüz neticelenmeden tartışmalar yaşanmaya başladı. Çok gereksiz bir tartışma bu. O algıları yapanlar, yalan haberleri ortaya atanlar acaba bu yurtları gezip gördü mü? Bir kez olsun içlerine girip baktı mı? Biz bu yurtlarda öğrencilerimize her türlü imkanı sağlıyoruz. Beslenmeden spora kadar öğrencilerimize her alanda destek sağlıyoruz. Öğrencilerimizin de bu hizmetten gayet memnun olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Gençlik Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hem yurt hem spor hem de gençlik hizmetleri noktasında Milletvekilimiz Ahmet Çakır’a bilgiler verdik. Kendilerine özellikle bu süreçte yurtlar noktasında ve geçmişte yapılan yatırımlara destek verdikleri için ve hiçbir öğrencimizin dışarıda kalmaması noktasında gayret verdikleri teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

GÜRKAN: "TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİM MİSAFİRİMİZ"

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesini kazanan ancak herhangi bir yurda yerleşemeyen, yedek kalan veya hiç müracaatta bulunmayan öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Malatya’daki yurt, misafirhane ve konukevleriyle koordinasyon sağlayarak, boş olan kontenjanlara öğrencilerin yerleştirilmesiyle ilgili çağrı merkezini devreye koydu. Sorun yaşayan öğrenciler Çağrı Merkezi’nin 444 51 44 numaralı hattını arayarak, Malatya’daki yurtlar ve diğer konaklama alanlarıyla ilgili hem bilgi alabilecek hem de yurt çıksın veya çıkmasın gerekli yönlendirmelerle yerleştirmeleri sağlanacak.

Şehirdeki tüm koordinasyonunun sağlandığını ve Malatya’nın bu anlamda diğer illere göre daha iyi durumda olduğunu söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Hiçbir öğrencimizin yurtsuz evsiz barksız kalmasına ne Malatya olarak ne de tüm Türkiye’deki yerel yöneticiler olarak duyarsız kalamayız. Öğrenci kardeşlerimiz bizim evladımız bu ülkenin geleceği. Büyükşehir olarak gerekli önlemleri aldık. Çağrı merkezimizi arayıp sorunlarını ilettiklerinde mutlaka gerekli geri dönütleri çok kısa bir şekilde alacaklar. Benim aldığım ilk bilgiye göre Malatya bu anlamda yurt ve barınacak yer anlamında sorunsuz bir şehir. İlimize gelen tüm öğrencilerimiz bizim misafirimiz.” Şeklinde konuştu.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NDEN SOSYAL TESİSLERDE AĞIRLAMA AÇIKLAMASI..

Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi, Malatya İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitesine kayıtlarını yaptıracak olan üniversite öğrencilerini yurt işlemlerini tamamlayana kadar Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünden devredilen sosyal tesislerinde misafir edebileceklerini duyurdu.

Kent dışından Malatya’ya gelecek öğrencileri en güzel şekilde ağırlamak adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Malatya İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Üniversitelerimizde eğitim hayatlarını sürdürecek olan üniversite öğrencilerimizi en güzel şekilde ağırlamak için bizlerde üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu kapsamda, kent dışından gelip üniversitelerimize kayıt işlemleri yapacak olan değerli öğrencilerimizin belirlenen yurtlara başvuru ve kayıt işlemleri tamamlanana kadar ki süreçte her hangi bir sorun yaşamamaları için Fırat Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünden belediyemize devredilen sosyal tesislerde ağırlayıp, onlara güzel bir ev sahipliği yapacağız. Valiliğimiz, Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa yapacağımız bu tür hizmetlerle öğrencilerimizin eğitim hayatlarına destekte bulunacağız. Sosyal tesislerimizde ikamet etmek isteyen öğrencilerimiz 0 545 249 89 76 nolu telefondan yetkililerimizle görüşebilir ve bilgi alabilirler. Bütün öğrencilerimize şimdiden güzel bir eğitim dönemi temenni ediyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Fahri Tatar (2 yıl önce)
    şuraya bak bir tane maske takan yok ama simit satan çocuk maske takmıyor diye ceza keserler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sorun yok demeyle sorun çözülmez Türkiye nin en büyük sorunu ekonomisi siz sorun yok diyorsunuz yurt sorunu geçim sorunu işsizlik sorunu bunları sorun olarak görmüyorsunuz ama bu millet 2023 te siz ders vermeye hazırlanıyor sizde hazır olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Yok canım ülkede hiçbir sıkıntı yok..hep dış güçler yapıyor bunları
    0
    0
    Yanıtla
  • Unforgiven (2 yıl önce)
    ya insanlara yalan söylüyorsunuz Şehir dışında yaşayan bir kız kardeşimize yurt çıkıyor ve 700 kusur ücreti yatırıyor valizi elinde mutlu bir şekilde yurduna gelince alamayiz yukarıdan yazı geldi denilip ortada bırakıldı maddi durumu iyi değil napsin memleketine döndü bunun gibi çok insanın mağduriyeti var.ya birseferde kabul edin yüzünüzde kizarmada yok
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (2 yıl önce)
    Sayın Gürkan, öğrencilerimiz misafirimiz diyorsunda. 2. OSB de İnönü Üni bir myo kurdu bir meslek lisesi var ama biz öğrenciler otobüs bulamıyoruz. Okula gidemiyoruz. Minibüse tıka basa biniyoruz. Allah aşkına bir sabah gel de duraklarda bekleyen öğrencilerin bir halini gör.. Dört gözle bekliyoruzzz..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    avcilar ve pamuk osman gibi atip tutmayin Malatyada devlete ait kactane yurt yatagi var Malatyada ev kiralari uygun ve malatyada kac tane ogrenci var ogrenmek istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    dünya bizi kıskanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Arada bir güzel seylerde olabiliyormus...aferin
    0
    0
    Yanıtla