SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya’dan Anadolu’ya 107 Bin Keklik

0
Güncellendi - 2018-05-15 05:16:29
Malatya’dan Anadolu’ya 107 Bin Keklik
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2012 yılından beri faaliyette olan Kınalı Keklik Üretim İstasyonu'nda bugüne kadar 107 bin keklik üretilerek Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde doğaya salındı. Son olarak 5 bin kınalı keklik dün Batman, Mardin, Şırnak ve Elazığ’da doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Malatya İl Müdürlüğü bünyesinde İnönü Üniversitesi yerleşkesinde kurulan Kınalı Keklik İstasyonu'nda üretimi yapılan keklikler doğaya salınıyor. 36 dekarlık alanda kurulu istasyonda üretilen kınalı keklikler, Anadolu'nun dört bir yanında doğaya bırakılıyor.

İstasyon Sorumlusu Veteriner Hekim Anıl Kızılaslan, 2018 yılı için 26 bin 300 kekliğin üretilmesinin planlandığını belirterek, Nisan ayı sonuna kadar üretilen 5 bin kınalı kekliğin ise bugün itibariyle Batman, Mardin, Şırnak ve Elazığ’da doğaya bırakıldığını söyledi.

2012 yılında deneme üretimlerine başlayan Malatya Kınalı Keklik Üretim Merkezi'nde bugüne kadar toplam 107 bin 600 kekliğin doğaya bırakıldığını ifade eden Kızılaslan, "Ülkemizin Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Marmara bölgelerindeki illere salınmak üzere üretilen kınalı keklikler, yaban hayvanı taşımaya uygun araçlar ile hayvan refahı göz önünde bulundurularak doğanın destekleneceği illere gönderiliyor" dedi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 yıl önce)
    Çok güzel hayvanlar onlari Avlayanlar insan olanaz Bir lokma ett icin bu yapilirmi onlara nasil kiyarsiniz ???????,
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    ELİNİZE SAĞLIK FAKAT BU KEKLİKLER MAKİNADA ÇIKTIĞI İÇİN ÜREME YAPMIYORLAR YANİ BİZİM TABİRLE KULUÇKAYA YATMIYOR BU YÜZDENDE DOĞAYA BIRAKILAN HAYVANLARIN MAKİNA DEĞİL KULUÇKA YÖNTEMİYLE (GÜRKE GİREN TAVUKLARIN ALTINA KONSA SAYISI AZ OLUR FAKAT NİTELİKLİ OLUR)ÇIKARILIP BIRAKILIRSA DAHA MANTIKLI OLUR BİR DİLEK
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Ava gidenler spor için gitmeli,dişi kekliği vurmasın,gaddar olmasın,illa vurması gerekiyorsa bir tane yaban hayatını korumayla görevliler bu işe daha çok eğilmeli,av mevsiminde daha fazla görevli ve kontrol olmalı,cezalar caydırıcı ve peşin olmalı,.............bu doğada hepimiz yaşıyoruz bu dağ,ova yanlız sizin değil..............
    0
    0
    Yanıtla
  • Uzman (5 yıl önce)
    K.Maraşın avcısının Allah gözünü doyura. Adamlar bi minibüs dolusu geliyolar. Çuvallar dolusu keklik vurup gidiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (5 yıl önce)
    Emeği geçenlere teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (5 yıl önce)
    Keklik demek Keneleri Yok etmek demek harika Bir Haber daha çok keklik daha az kene
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Çok cılız bunlar. Hayvanlar canından bezmiş .
    0
    0
    Yanıtla
  • Caminin karagası der ki!!!! (5 yıl önce)
    Bilmece:Biri yok eder, biri ise tekrardan üretir bil bakalım bu nedir? Cevap:SEN!
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Merak etmeyin avcilar onları avlar bilinçsiz avlanma ve avcilik yasaklanmali
    0
    0
    Yanıtla