SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan Direkt İhracatta Elektrik ve Elektronik Ürünleri 2. Sırada..

Malatya'dan Direkt İhracatta Elektrik ve Elektronik Ürünleri 2. Sırada..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Temmuz 2024 dönemi ihracat verileri belli oldu. Malatya’dan direkt olarak Temmuz 2024’de yapılan ihracat yüzde 11, yılın ilk 7 ayındaki ihracat ise yüzde 7 artış gösterdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Temmuz 2024 dönemine ilişkin rakamlar açıklandı. Buna göre, Malatya’dan direk yapılan ihracatı yansıtan verilere göre, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 oranında artış göstererek 32 milyon 151 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemdeki ihracat ise 28 milyon 885 bin dolar olarak kaydedilmişti.

Malatya’nın yılın ilk 7 ayındaki ihracatı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında artış göstererek 218 milyon 469 bin dolar oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki ihracat ise 203 milyon 957 bin dolar olmuştu.

Malatya’dan direkt yapılan ihracatta yılın ilk 7 ayında sektörler bazda  102 milyon dolar ile kuru kayısıyı yansıtan Kuru Meyve ve Mamulleri ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 22 milyon dolar ile Elektrik ve Elektronik, 16 milyon dolar ile de Su Ürünleri ve Hayvansal Mamulleri üçüncü sırada yer aldı.

Yılın ilk 7 ayında Malatya’dan direk yapılan ihracatın sektörel dağılımı şu şekilde oluşu:

Kuru Meyve ve Mamulleri: 102 milyon 305 bin dolar
Elektrik ve Elektronik: 22 milyon 89 bin dolar
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller: 16 milyon 335 bin dolar
Makine ve Aksamları: 13 milyon 151 bin dolar
Meyve Sebze Mamulleri: 9 milyon 614 bin dolar
Tekstil ve Hammaddeleri: 9 milyon 511 bin dolar
Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri: 8 milyon 941
Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri: 8 milyon 426 bin dolar
Yaş Meyve ve Sebze: 6 milyon 199 bin dolar
İklimlendirme Sanayii: 5 milyon 384 bin dolar
Kimyevi Maddeler ve Mamulleri: 3 milyon 449 bin dolar
Fındık ve Mamulleri: 3 milyon 340 bin dolar,
Hazırgiyim ve Konfeksiyon: 2 milyon 608 bin dolar
Demir ve Demir Dışı Metaller: 2 milyon 8 bin dolar 
Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri: 1 milyon 489 bin dolar
Madencilik Ürünleri : 1 milyon 26 bin dolar
Çelik:  892 bin dolar 
Tütün: 560 bin dolar
Halı: 512 bin dolar
Zeytin ve Zeytinyağı: 320 bin dolar

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ali (5 ay önce)
    Bu verilere göre insanlar yanlış yorumlar yapabilir. Sadece sayılar üzerinde kalmayalım. İş gücü istihdam anlamında da ihracatın verileri paylaşılmalı. Bundan daha önemlisi; İl üretiminin gümrüklemesi sadece Malatya da olmayan kalemlerine de bakılarak sayılarına ayrıca açıklanması lazım. Malatyada onca tekstil fabrikası farklı illerdeki şirket merkezleri veya gümrükleme işlemlerinden dolayı, cam üretimi farklı şehirlerde gümrükleme yapıldığından dolayı güdük ölçekte bir ihracat şehri olarak görünmekteyiz.
    %100
    %0
    Yanıtla