SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalı 4 Şampiyonu Kutladı, 3'ünün İsmini 'Unuttu'!

Malatyalı 4 Şampiyonu Kutladı, 3'ünün İsmini 'Unuttu'!
A- A+ PAYLAŞ

5 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alan 193 öğrenciden 4'ünün Malatya'daki okullardan olduğu, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir'in sosyal medya paylaşımından öğrenilirken, paylaşımda öğrencilerin isimlerine ve okullarına yer verilmemesi dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 5 Haziran'da yapılan LGS'ye, 8'inci sınıf öğrencisi olan ve sınava başvuruları otomatikman yapılan öğrencilerden yüzde 83'ünü oluşturan 1 milyon 31 bin 779 kişi girdi.

Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

MÜDÜR, 4'ÜNÜN MALATYA'DA OLDUĞUNU DUYURDU AMA..
Birçok ilden, sınavda 500 tam puan alan öğrencilere ilişkin haberler yayınlanırken, tam puan alan öğrencilerin sayılarının 4 olduğu, İl Milli Eğitim Müdürü Özdemir'in sosyal medya paylaşımından anlaşıldı.

Milli Eğitim Müdürü, bir başka paylaşımında da tam puan alan Battalgazi- Atatürk Ortaokulu öğrencisi Alper Aktekin'in adını paylaşarak kutlarken, diğer 3 öğrenciden bahsetmedi.

Sınavda tam puan alan, ancak müdürün isimlerini paylaşmadığı diğer 3 öğrencinin, yine Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan özel okullardan olduğu, okullarının reklamı olmasın endişesiyle, bunların isimlerinin paylaşılmadığı değerlendirildi.

Bu arada, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, ilden LGS'de tam puan alan 4 öğrenciyi adlarını yazdığı sosyal medya mesajıyla kutlarken, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, bu ilden tam puan alan il dışında olan  öğrenci haricinde, 1'i de özel okul öğrencisi olan 4 şampiyon öğrenciyle birlikte basın toplantısı düzenledi, isimlerini ve okullarını açıkladığı öğrencileri kutlayıp teşekkürname verdi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • öğretmen (1 yıl önce)
    Öğrencilerin isimlerini devlet okuluda olsa veli izni olmadan açıklayamıyorsunuz.Fen Lisesinde geçmiş yıllarda derece yapan öğrenci isminin açıklanmasına izin verilmediği için açıklanamamıştı panolarda ismine yer verilememişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    Battal müdürümün meyveleri bunlar.birileri başarının önünü kesti.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Battal kanbay ne alaka. Battal kanbay bu öğrenciler 7. Sınıftayken Malatya'ya geldi . 1 sene de bu öğrenciler basarisizdi da battal bey mi başarılı hale getirdi . Eğitimde yapılan katkıların sonucu en az 4 yıl sonra ortaya çıkar. Ayrıca 4 öğrencinin başarısı değil tüm öğrencilerin genel başarı ortalaması eğitim yöneticilerinin başarısını gösterir
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa 44 (1 yıl önce)
    Öncelikle bu başarı da emek veren çocuklarımızın, öğretmenlerinin ve ailelerin hepsini tebrik ederim ancak maalesef şöyle de bir durum var ki beni rahatsız ediyor. Özel okulların çoğu, öğrenci puanlarını ve performanslarını şişiriyor ve bu da haksızlığa yol açıyor. Eskiden hatırlarsanız Türkiye'de bir ya da iki birinci çıkardı, şimdi MaşAllah ortalık birinciden geçilmiyor. Bu haksızlıkları önleme adına Milli Eğitimin Özel Okulları sıkı denetlemesi lazım.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Niyazi (1 yıl önce)
    Muhtemelen özel okullara yönlendirmeme adına diye düşünüyorum Müdüre hanım ne şiş yansın ne kebap misali yöneticilik olmaz. Sert kararlar alın. 1-Dershaneye yönlendiren, okulu dersaneciliğin basamağı olarak gören öğretmenleri uyarın 2-Özel oda, Arge ve Baska o tarz yerlerde çalışanları torpille değil de liyakat la seçin. Adam orda ama 2-3 dersanede çalışıyor.nasıl oluyo? 3-Öğretmenlerin, öğrencilerin şikayet ettiği, okulu sevdirmeyen müdürleri uyarın, değiştirin... Kısaca bişeyler yapın..Herkese mavi boncuk dağıtırsanız "Torpille gelen torpille gider" sözü yine gerçekleşir
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Uzman44 (1 yıl önce)
    Malatyamıza Torpiller silsilesi ile atanan bu Müdürümüzün diğer 3 öğrencinin adını açıklamamasının sebebi ne olabilir? Adı açıklanan öğrenci devlet okulundan, diğer 3 öğrenci özel okuldan mı? Eğer böyle bir kıyaslama içerisine düşülmüş ise adı açıklanmayan bu 3 öğrencinin emeklerini görmezlikten gelmek çocuklarımıza ve ailelerine büyük saygısızlık olmazmı? Sayın Müdüre'den açıklama bekliyoruz.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Tebrik ederim müdüre hanım ... Kral hareket ...
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Gurur veren bu dört öğrencimizin gözlerinden öperim. Ailelerini tebrik ederim. Bugüne kadar emek harcamış tüm öğretmenlerinin de büyüğümdür, küçüğümdür demeden ellerinden öperim. Bu 4 anlamlı ve gurur verici başarı en başta öğrencinin, ailesinin, öğretmenlerinin ve Battal KANBAY'ın başarısıdır... Özel okuldakiler de bu eğitim toplumunun bir parçası değil mi? Sizin teftiş birimi gidip denetlemiyor mu? Açılması için bakanlık onay vermiyor mu? Öğretmen atamasını valilik / bakanlık onaylamıyor mu? Diğer 3 yavrumuzun, ailesinin ve öğretmenlerinin suçu ne?
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Öğrencileri Battal çalıştırdı, takip etti, motive etti(!).
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Böyle saçma bir haber ancak sizden beklenir
    %42
    %58
    Yanıtla