10 yaşındaki Volkan evlerinin yakınındaki parka gitmek isterken, kaçak hafriyat taşıyan bir kamyonun altında can verdi. Konfeksiyon işçisi baba İbrahim Beyhan kendi imkânları ile tüm delilleri topladı uzun süre aradan sonra dava açtırabildi. Volkan’ın ölümüne yol açan kamyonun şoförü Bekir Aluçlu tek bir gün tutuklu kalmadığı gibi duruşmalara dahi katılmadı. Dava kısa bir önce sonuçlandı. Şoföre 1 yıl 8 ay ceza verildi. Bu ceza da Aluçlu'nun 'iyi hali' gözetilerek ertelendi.
İlköğretim öğrencisi Volkan 2 Aralık 2006 Cumartesi günü kahvaltısını yaptıktan sonra evlerinin 200 metre ötesindeki parka gitmek isterken kaçak hafriyat taşıyan kamyonun altında kaldı. Ak İnşaat Hafriyat Şirketi’ne ait kamyonun şoförü Bekir Aluçlu, Volkan’ın öldüğü, başka bir çocuğun da yaralandığı olay sonrası aracını bırakıp olay yerinden kaçtı.
20 yılı aşkın bir süre önce Malatya’dan İstanbul’a göç eden Beyhan Ailesi için de hayatlarının altüst olduğu süreç bundan sonra başladı. Anne ve kalan iki çocuk yaşadıkları acıya daha fazla dayanamayarak memleketlerine dönerken, baba İbrahim Bayhan 'oğlunun davası' için kapı kapı dolaştı.
HİÇ KATILMADIĞI DURUŞMADA İYİ HAL!
Olayın üzerinden uzun bir süre geçtikten, olay yerindeki deliller yok edildikten sonra ancak soruşturma açtırabildi sonrasında dava açıldı. Gaziosmanpaşa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 2007 yılında açılan davada karar 14.’ü celsede çıktı. Sanık şoför Bekir Aluçlu, hiçbir celse duruşmaya katılmazken, mahkemenin kararı Beyhan Ailesi’ni bir kez daha yıktı.
Sanığa alt sınırdan verilen 2 yıllık ceza, sanığın "Duruşmadaki olumlu hali" gerekçesiyle 1/6 anında indirildi ve neticede 1 yıl 8 ay hapis cezasına düştü.
Ayrıca verilen ceza, sanığın "Suçu işledikten sonra yargılama sürecinde gösterdiği pişmanlık dolayısıyla tekrar suç işlemeyeceği konusunda mahkemede olumlu kanaat oluştuğu" gerekçesiyle ertelendi. Ki Aluçlu, olay sonrası Volkan’ın cesedi yerde bulunurken olay yerinde aracını bırakıp kaçmıştı.
SESİNİ DUYURMAK İÇİN İNTİHARA KALKIŞTI
Baba İbrahim Beyhan çıkan kararın şaşkınlığı içinde. 6 yıl boyunca sürdürdüğü mücadelesinde eli boş dönen baba Beyhan, derdini anlatmak için kapı kapı dolaştı. Tüm belgeleri tek-tek topladı. Kimi zaman derdini anlatmak için Gaziosmanpaşa Adliye binasının çatısında intihara kalkıştı. Ancak sonuç değişmedi.
Mahkemenin kararı temyize götürülecek. Buradan da olumlu bir sonuç çıkmaması durumunda Beyhan Ailesi’nin adalet arayışı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek.
"GÜCÜM YETMEDİ"
İbrahim Bayhan "Gücüm gerçeğin açığa çıkması ve sorumluların cezalandırılmasına yetmedi. Bir kez daha üstünlerin hukuku galip geldi. Bir yanda konfeksiyonlarda çalışırken öte yandan tek tek belgeleri toplayıp kendi imkanımla dava açtırdım. Ancak gücüm yetmedi. Bu davada sorumluluğu bulunan savcı ve hakimleri Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na şikâyet edeceğim" dedi.
Volkan’ın cinayetteki belgeli kusurlar:
*Askeri birim tel örgüsünü kaldırdı.
*Hafriyat taşıyan kamyonun güzergâh izin belgesi yoktu.
*Kamyonda şoförle birlikte yardımcı yoktu.
*Davanın kapsamının genişletilmesi ile ilgili yapılan başvurular reddedildi.
*Çalışmanın olduğu yerde herhangi bir koruma bandı ve tabela yoktu.
*Şirketin hafriyat taşıma depolama gibi yasal çalışma izinleri yoktu.
*Mahkeme sözlü ve yazılı beyanları dikkate almadı. Olay yeri kaza sonrası değiştirildi deliller karartıldı.