İstanbul'da ikamet eden ve uzun süren kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden, Malatya'nın amatör futbol camiasının eski dönemde önde gelen isimlerinden olan hemşehrimiz Haydar Çimen, Malatya'da toprağa verildi.
İSTANBUL'DA VEFAT ETTİ..
Son olarak, geçtiğimiz yıllarda Malatyalı Süzer ailesinin işlettiği dönemde İstanbul'daki tarihi Pera Palas Oteli'nin alım- satım müdürlüğünü yapan ve buradan emekli olan 75 yaşındaki Haydar Çimen, Malatya'nın eski günlerinin tanınan simalarından, Milli Piyango bileti satıcısı merhum Halil Çimen'in torunu, 'Kör Zilfo' olarak da tanınan Gazete satıcısı merhum Zilfi Çimen'in oğluydu.
İstanbul'da vefat eden 3 çocuk babası Haydar Çimen'in cenazesi, vasiyeti üzerine Malatya'ya getirildi. Cenaze, Şehir Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.
ALMANYA'DAN GÖNDERİLEN MEKTUP..
1960'lı yıllarda Malatya amatör futbol camiasında futbolcu ve yönetici olan, 'Yıldız Gençlik'li Haydar Çimen'le, aynı dönemde Malatya'da Ataköy Gençlik'in yöneticisi olan 'Camcı' lakaplı arkadaşı merhum Vahdet Uğrar'ın mektuplaşması ve ilginç adresli mektubun sahibini bulması, hâlâ anlatılır.
Bu ikilinin, yine 1960'lı yıllarda Yıldız Gençlik'te futbol oynayan arkadaşları, emekli Başkomiser Sadettin Akbulut'un anlatımına göre, bu olay şöyle olmuştur:
1960'lı yılların sonlarında her iki arkadaş, gurbetçi olur; Vahdet Uğrar işçi olarak çalışmak üzere Almanya'ya, Haydar Çimen de yine çalışmak için İstanbul'a giderler.
Almanya'da yaşayan Vahdet Uğrar, birkaç yıl sonra arkadaşı Haydar Çimen'le irtibat kurmak ister. Tam adresi bulamayan Uğrar, Çimen'e bir mektup yazar. Haydar Çimen'in İstanbul'daki adresini bilmeyen, ancak Beyazıt civarında takıldığı ve bölgede tanındığı yolunda edindiği bilgiden hareket eden Vahdet Uğrar, zarfa adres olarak, "Haydar Çimen- Malatyalı -Beyazıt Meydanı'nda kime sorsan tanır- İSTANBUL" yazıp mektubu postalar.
İstanbul'a gelen posta tasnif edilirken mektubu alan Beyazıt bölgesinin posta dağıtıcısı, bu 'şahıs tarifli' mektubu sahibine ulaştırmayı kendine 'özel iş' edinir. Normal dağıtımın yanı sıra mesaisi dışında da Beyazıt bölgesini kahvehane kahvehane, dükkan dükkan dolaşır ve sonunda Haydar Çimen'i bularak mektubu teslim eder.
malatyahaber.com- Görüş Gazetesi
ARŞİV FOTOĞRAF: 1960'larda Yıldız Gençlik'in yöneticisi olan Haydar Çimen (soldaki) ve aynı takımda futbol oynayan arkadaşı Sadettin Akbulut
ARŞİV FOTOĞRAF: Yıldız Gençlik kulübünün, yönetici olarak Haydar Çimen'in de yer aldığı takım fotoğrafı